”Klimatet” kräver offentlig debatt i en demokrati ! !

161113-global_atmospheric_model-wikipedia
NOAA

Princip för datorsimuleringarnas uppdelning av atmosfären

Man utgår från rutor på marken så stora som Skåne. Atmosfären där ovanför indelas i “celler” på olika höjder. Vädret i varje cell karaktäriseras av 50 – 80 “parametrar”, in-data. Datorn räknar ut hur cellen påverkar de sex omgivande cellerna i steg om ex.vis 15 minuter. Det blir tre miljoner omräkningar för att komma till år 2100.

Eftersom klimatet är ett “kaos” är många parametrar ofullständigt kända, varför deras värden måste “antas”, d.v.s. gissas. Matar man en dator med gissningar, producerar den ett resultat, som är lika bra som en gissning.

Man häpnar över IPCC:s omdöme att basera sina larm på en gissning, särskilt som dess egen Work Group 1 år 2001 formulerade sig så här:

In climate research and modelling, we should recognise that we are dealing with a coupled non-linear chaotic system, and therefore that the long-term prediction of future climate states is not possible.

(I forskning och modellering av klimatet måste vi inse att vi har att göra med ett kopplat icke-linjärt kaotiskt system, och därför är långsiktiga förutsägelser om framtida klimat inte möjliga.)

Mot denna bakgrund har den mångårige kämpen Bernd Stymer skrivit ett Öppet Brev till Media:

+ – + – + – +

ÖPPET BREV

”Klimatet” kräver offentlig debatt i en demokrati

Till medier om offentlig debatt.

Till ”politiken” för kännedom.

Sverige berömmer sig ofta för att ha världens äldsta lag till skydd för medborgarnas rätt att yttra sig offentligt. Den rätten torde vara den viktigaste förutsättningen för att demokratin skall fungera. Väljarna kan ju inte veta hur de skall rösta, om de inte haft tillgång till all relevant information. Den är även en förutsättning för vetenskapliga och sociala framsteg. Lagen har sedermera givits status som grundlag.

Dagens politik domineras av påståendet att antropogen koldioxid, CO₂, värmer atmosfären, så att det leder till klimatkatastrof. Varför förekommer då ingen offentlig debatt om giltigheten av detta påstående i etablerade media?

Många av landets vetenskapsmän och -kvinnor, som utfört forskning rörande klimatförändringar och deras beroende av livets gas CO₂, har via alternativa medier berättat att de inte får komma till tals eller publicera sina bevis för att påståendet om katastrofen är falskt.

Trots avsaknaden av en offentlig debatt om gasens farlighet, har svensk politik redan beslutat att med lagens hjälp tvinga på befolkningen en omställning av hela samhället i syfte att minska landets utsläpp av CO₂.  Därigenom skulle befolkningen räddas från den klimatkatastrof, som är ren bluff.

Omställningen av samhället avser inskränkningar i medborgarnas fri- och rättigheter ex.vis ingen tillgång till säker el, straffbeskattning av flyg, kött, bilkörning, o.s.v. Dessa politiska beslut är oacceptabla på gränsen till grundlagsbrott, då de inskränker medborgarnas fri- och rättigheter utan att något enda vetenskapligt genomfört försök styrker påståendet om katastrof.

 FN:s klimatpanel IPCC påstår att bevisen för uppvärmningen och katastrofen finns i datasimuleringar av klimatets förändringar under 100 år. Datorerna delar in Jorden i rutor så stora som Skåne och kräver över 50 in-data för varje ruta. Sedan beräknas för 15 minuter i taget hur vädret i rutan påverkar rutorna intill. Det blir 3 miljoner omräkningar för att komma till år 2100. MEN, för två eller tre dussin av de många in-data vet man inte hur de påverkar varandra. Det måste man anta, d.v.s. gissa.

Med sunt förnuft förstår man att beräkningar med så många gissningar kan inte bli bättre än en enda gissning. Det är fullständigt absurt att ta en gissning som grund för en total omställning av samhället.

Om IPCC ändå vidhåller påståendet om verkan av antropogen CO₂, så måste det finnas i vanlig ordning utförda försök som bevisar dess riktighet. Vi kräver att dessa vetenskapligt genomförda försök redovisas offentligt.

Som medborgare i en stat, som kallar sig demokrati, där ”All offentlig makt utgår från folket”, kräver vi härmed att de av folket finansierade SVT och SR skall anordna direktsända offentliga debatter i frågan om antropogen CO₂ skapar en klimatkatastrof.

Medborgare Bernd Stymer

+ – + – + – +

Skriv du också !

Redaktionerna påverkas av ANTALET lyssnare och tittare, som hör av sig. Skriv du också.

Sänd en länk till denna sida och förklara att du instämmer i Bernds krav på offentlig debatt. Be dina bekanta att också göra så, eller be dem att skriva under ditt mejl, så att du får flera namn där.

Sture

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “”Klimatet” kräver offentlig debatt i en demokrati ! !

  1. Petter Wulff
    Nu har du insett att koldioxiden KAN ge uppvärmning men hur mycket vet varken du eller IPCC.

  2. Den mest kvalificerade kritiken av IPCC jag sett kommer från Gösta Petterssons Falskt alarm. Han accepterar att koldioxiden kan ge uppvärmning.

  3. Mycket bra skrivet Bernd Stymer.

    Det är inte bara att det saknas debatt i svenska MSM utan det saknas kunskap och vilja att lära sig om klimat och miljö på redaktioner för radio tidningar och TV.

    Dessutom tillåts WWF alt att skrämma våra barn och tonåringar om klimattramset. De senaste reklamvideon från WWF borde läggas med visningsförbud.
    Att det ingår i WWF strategi att skrämma våra barn och ungdomar är ingen tvekan om.
    En trygg individ är mycket svårare att hantera medan en ångestfylld individ betalar gärna av sin veckopeng i tron att man kan hjälpa något djur som påstås lida.

    Sverige har aldrig haft så många problem med barn och ungdomar som har ångest. Varför?

    Ångesten går långt ner i åldrar redan på fritidshemmen och späs sedan på av Aktuellt, Rapport och TV4 nyheterna nästan varje dag när man ljuger om klimatet.
    För det mesta av de klimatlarm som tas upp är ren dikt och förbannad lögn.

    Journalisterna på nyhetsredaktionerna är så uselt pålästa att man baxnar när dom försöker intervjua någon om klimatlarmen eller någon politiker.

    Ett exempel är när någon politiker eller expert har intervjuats i Radio eller TV så kommer alltid en politisk kommentator in och berättar vad som sades i intervjun och talar om för oss dumskallar vad vi skall tycka!
    Man tar sig för pannan!

  4. Nog är det märkligt att vulkanerna var helt annorlunda för 252 miljoner år sedan än vad de är idag. För när vulkaner har haft stora utbrott i modern tid, har världen alltid blivit kallare. Men för 252 miljoner år sedan, ledde stora vulkanutbrott till global uppvärmning, minsann. Alla stora, kända vulkanutbrott i modern tid har lett till stora utsläpp av partiklar som skymmer solljus och därmed kyler jordytan. Sådana partiklar fanns väl inte för 252 miljoner år sedan då, förmodar jag? Naturlagarna har nog ändrats.
    Eller så är teorin om vad som hände för 252 miljoner år sedan bara ovetenskapligt struntprat.

  5. DN borde ju i stället varmt välkomna koldioxidökningen. Eftersom det får träd och växter att leva och gro så vi kan äta oss mätta kan det ju möjligen finnas lite hopp även för DNs upplaga. Vem vet.

  6. Jag upplever att media börjar bli alltmer desperata.
    Idag har DN en rubrik “CO2 orsakade värsta massutdöendet “.
    Det är en gammal “studie” från 2019. Man har analyserat 252,31 miljoner år gammal vulkanisk aska i Sibirien. Rubriken kan säker skrämma upp en del. Det är ju det som är tanken.

  7. Jag instämmer helt med vad Bernd Stymer skriver – hur skickar man en länk och vart

  8. Det är bra med ifrågasättande av klimatalarmismen.
    Framtiden förutspås med stöd av modeller.
    Temperaturhistoriken har också fått hjälp av datorer på senare tid.
    60% av alla temperaturdata i USA är beräknade av datorer numera, detta för att fylla ut luckor i gamla stationers data.
    Och ja de beräknade temperaturerna justeras upp samtidigt som äldre data även görs kallare. Vi vet att IPCC styrs av människor som saknar moralisk kompass eller vetenskaplig stringens. Mann är den mest kände.

Comments are closed.