Fransk ilska mot vindkraft

Figur 1. Den stora tidskriften Le Figaro tar upp motståndet mot vindkraft 27:e – 28:e augusti

Éoliennes = Vindkraftverk

Rubriken: Motståndet organiserar sig

Stéphane Bern: Jag hör den folkliga ilskan stiga.

Ingressen:

Antalet vindkraftverk fortsätter att öka. En stigande kraft i förbittringen har fått många fransmän att besluta sig för att göra allt för att sätta stopp för fortsatt förvanskning av landskapen.

Figur 2. En park solpaneler på åkermark intill gigantiska möllor, som gör lilleputtar av hus och träd sydost om Toulouse

Förutom omslaget ägnar Le Figaro sju helsidor åt motståndet mot vindkraft.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Fransk ilska mot vindkraft

  1. Vakna upp och se verkligheten alla som tror på de grönas budskap, Karlshamnsverken i Blekinge bränner 140 kubikmeter olja i timmen för att hålla uppe effekten i elnätet. På tio dygn eldning så skulle hela Norrlands inlands alla barnfamiljer kunna kör 2000 mil med sin dieselbil till och från jobbet och skjutsa ungarna till fritidsaktiviteter. Men de ska straffbeskattas medans MP:s gröna dröm med vindkraft ska genomdrivas med alla medel.

  2. Vind- och solkraft är fult och förstör landskapsbilden, den levererar inte el när el behövs, den ger ett instabilt elnät, den är dyr i jämförelse med andra energislag, sett i ett livscykelperspektiv är miljönyttan negativ och klimatnyttan obefintlig alternativt tveksam, de massiva statliga subventionerna tar medel från andra angelägna investeringar, vindkraften går hårt åt rovfågelbeståndet … och när jag sedan försöker hitta någonting positivt så blev det nästan tomt i huvudet … en kort stund tänkte jag att det kan hålla ner arbetslösheten, men det torde finnas billigare arbetsmarknadsåtgärder och framförallt vore el som är billig utan subventioner betyda betydligt mer för svensk arbetsmarknad … det senare kunde dessutom kunna bidra till att minska vår import från Kina vilket skulle bidra till en betydande minskning av utsläpp – både i form av förbränning av kol på plats i Kina och genom minskade fartygstransporter på världshaven. Beakta att enbart Ett svenskt rederi står för ca 30 % av svensk konsumtion av mineralolja (har aldrig hört talas om fossilolja i transportsammanhang), och då är de inte ensamma om att trafikera Sydostasien.

Comments are closed.