“Stoppa klimatpolitiken !” Boris, FN, COP26 och elpris

Guardian

Figur 1. Boris Johnson talade inför FN:s generalförsamling igår

Klipp ur AP:s referat:

“Växa upp”

Den brittiske premiärministern Boris Johnson sa till världsledarna i FN på onsdagskvällen att mänskligheten måste “växa upp” och ta itu med klimatförändringarna.

Vi människor måste sluta slösa med planeten som en tonåring.

Johnson kommer att vara värd för COP26 i Glasgow om sex veckor. Han använder sin resa till FN: s generalförsamling i New York för att pressa regeringarna till hårdare mål för att minska utsläppen och för mer pengar till fattiga länder för att städa upp sina ekonomier.

“Nu eller aldrig”

I ett tal till Generalförsamlingen på onsdagen sa han att det är nu eller aldrig om världen ska nå sitt mål att begränsa den globala temperaturhöjningen till 1,5 C över förindustriella nivåer:

”Om vi ​​fortsätter på det nuvarande spåret kommer temperaturen att stiga med 2,7 grader eller mer i slutet av seklet. Och tänk på vad det kommer att göra med isflaken. Vi kommer att se ökenspridning, torka, missväxt och människomassor på flykt i en skala som inte tidigare setts. Inte på grund av någon oförutsedd naturhändelse eller katastrof, utan på grund av oss, på grund av det vi gör nu. ”

+ – + – + – +

Men hemmaplan gungar

I ett officiellt pressmeddelande kan man läsa:

Den senaste tidens höjning av globala gaspriser fortsätter att vara oroande för konsumenter, företag och energileverantörer i hela Storbritannien.

Högsta prioritet måste vara löpande stöd till energikunder, särskilt äldre och utsatta. Om en energileverantör misslyckas har vi åtagit oss att konsumenterna skall få minsta möjliga störning – och det finns tydliga och väletablerade processer för att säkerställa att så blir fallet.

(De exceptionella energipriserna skall alltså betalas via skattsedeln istället för direkt till leverantörerna. Det blir inte billigare, snarare dyrare, så medborgarna blir fattigare, vad regeringen än gör. Och, som vanligt då politiker “räddar” något, betalar de med nya pengar, d.v.s. med inflation, så att alla blir fattigare.)

+ – + – + – +

“Stoppa klimatpolitiken !”

Offentligt upprop: Stoppa klimatpolitiken och avbryt COP26 för att rädda Storbritannien från hotande energikatastrof

Global Warning Policy Forum (GWPF) uppmanar premiärminister Boris Johnson att vidta snabba och radikala åtgärder för att avbryta skadlig klimatpolitik och förhindra att den hotande energikrisen blir till en ekonomisk och social katastrof.

GWPF uppmanar regeringen att:

1. Stoppa alla gröna avgifter på energi avsedda att finansiera subventioner, men agera bestämt för att avbryta dessa subventioner på kort sikt.

2. Avbryt tvingande inkvotering av “förnybart” och tvinga vind- och solkraft att betala för sin egen balansering, och därmed uppmuntra dem till produktion endast när det är ekonomiskt.

3. Ta bort alla finanspolitiska och andra hinder för olje- och gasprospektering, inklusive skiffergas, för att öka den inhemska produktionen.

4. Stoppa koldioxidbeskattningen på kol- och gaskraft, för att lindra konsumenternas ekonomi och säkerställa försörjningstrygghet.

5. Öppna nyligen stängda gaslager och stödja nya lagringsprojekt.

6. Stoppa alla ytterligare politiska initiativ riktade mot Net Zero -målet, inklusive koldioxidbudgetarna, värmepumpmålen och den alltför ambitiösa tidtabellen för förbudet mot bensin- och dieselmotorer, tills den brittiska energisektorn har stabiliserats.

7. Påskynda byggande och utplacering av små modulära reaktorer för både el och värme.

Varnande exempel

Dr Benny Peiser, GWPF:s direktör förklarade:

Storbritanniens stolthet över ledarskap i låga utsläpp kollapsar i förnedring. Vår dåraktiga och dåligt utformade gröna politik visar världen att vi inte har något att erbjuda, förutom ett dystert varnande exempel. Statsministern borde avbryta COP26 och fokusera på att rädda Storbritannien från en fördjupad energikris.

+ – + – + – +

Kan COP26 genomföras ?

Boris Johnson är marinerad i den mest extrema propagandan: Han sover med Extinction Rebellion ! ! !

Men Glasgow kan i november vara en stad där man fryser inomhus och där butikshyllor är tomma, så att folket klagar högljutt. Det blir en övertydlig illustration till klimatpolitikens bristande verklighetsanknytning, rena drömmerier alltså !

Vågar Boris Johnson genomföra mötet under så penibla omständigheter. Mötet skulle bara bekräfta att allt är en chimär. En BLUFF !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on ““Stoppa klimatpolitiken !” Boris, FN, COP26 och elpris

  1. Den gröna sekten uppträder som småbarn.
    “Enligt psykoanalysens fader, Sigmund Freud, går småbarn igenom en period där de tror sig vara omnipotenta, det vill säga allsmäktiga. Landet styrs av vuxna som aldrig gett upp det lilla barnets föreställningar om omnipotens. Som är övertygade om att deras fantasier en dag ska bli verklighet. ”
    Saxat från Bulletin

  2. Boris Johnson fortsätter sprida myterna om ökenutbredning, torka och missväxt.

    Lundaprofessorn Ulf Helldén och hans medarbetare kunde slå fast redan för 25 år sedan att det pågår en förgröning.
    https://www.dn.se/blogg/framstegsbloggen/2014/02/14/om-oknarnas-forgroning/

    Det motsäger också påståendena om torka då ju ökad koldioxidhalt gör så att växtligheten behöver mindre vätska ur marken. Växternas klyvöppningar behöver inte vara öppna lika länge och därmed avger de också mindre vattenånga. (som ju dessutom är en upp till 10 ggr mer potentare växthusgas än koldioxid.)

    Påståendet om missväxt motsäger också sig självt. Mer värme, högre koldioxidhalt och växter som kräver mindre vatten tack vare högre koldioxidhalt ger mer mat. Dessutom kan man ju inte påstå att det ska bli mer översvämningar (dvs regnväder) och samtidigt mena på att torkan ökar.

    Antingen har Boris Johnson dåliga kunskaper i ämnet eller så ljuger han medvetet. Det är bara att välja vilket som gäller.

  3. Växa upp innebär bland annat att sluta tro på sagor. Till exempel sagor om att det pågår en klimatkatastrof och att växthusgasutsläpp orsakar katastrofala klimatförändringar.

  4. Är det inte lite konstigt att det är våra politiker som vet vad som kommer att hända med klimatet ?

    I kraft av vad besitter de denna kunskap ?

    Jag gillar Mark Twains uttryck : ” det är lättare att lura en person, än att övertyga hen om att hen har blivit lurad”.

    Ingen vill väl erkänna att man gått på en bluff ?

  5. Energikrisen står för dörren med rusande priser som på intet sätt reducerar CO2 utsläppen, utan tvärtom ökar dessa. Den utsläppsminskning som trots allt uppvisas i västvärlden beror på en övergång från kol och oljeeldning till naturgas. De klimatåtgärder man vidtagit har genererat denna energikris. Den spiller över till att ALLA kostnader kommer att öka, transporter, livsmedel, konsumtionsvaror och framförallt boendet.

    Den spiralen av snabbt ökande priser riskerar i sin tur att gå över i en allvarlig ekonomisk kris. Vilket vi redan nu börjar ana kommer. Nästa år 2022 kan bli riktigt besvärlig lindrigt talat. De geopolitiska spänningarna ökar, ekonomin darrar och energikrisen knackar på ett recept som ser ut att bli en pannkaka.

    Att som Boris J. och andra ledare kräva hårdare klimatåtgärder borgar för ett ekonomiskt haveri som kan få börskraschen 1929 att se ut som en lätt lågkonjunktur. Det vilar ett tungt ansvar på våra ledare men det är ett ansvar de aldrig kommer att ta. Man kommer att hitta syndabockar långt från deras eget fögderi.

    Dessa miljömarodörers framfart kommer att kosta dyrt för både människor och miljö med en politik som åter kommer att göra oss betydligt fattigare och storfinansen ännu mycket rikare.

Comments are closed.