Video Headwind: Vindkraft

Figur 1. En film av dokumentärfilmaren Marijn Poels om bankiren Alexander Pohl från London

Pohl arbetade för en av världens grönaste banker. Idealistiskt finansierade han stora vind- och solparker och var övertygad om att han gjorde världen till en bättre plats. Efterhand vaknade han till att dagens “Gröna” är ett trasigt system. Han emigrerade med sin familj till sitt lilla skogsparadis i avlägsna norra Sverige.

Figur 2. Pohls skogsparadis

Drömmen var att komma tillbaka till naturen, starta som ekobonde och lägga så mycket avstånd som möjligt mellan sin familj och industrialiseringen av naturen. Tills… .. en vindpark planerades vid portarna till hans paradis.

Figur 3. Vindkraftverk i grannskapet

Filmen är 1½ timme lång ned mycket information och många funderingar. Vad jag finner mest anmärkningsvärt är ett avsnitt om Pohl som demonstrant:

Figur 4. På gatan demonstrerar Pohl med skyltar och tycks inte “störa ordningen”

Såvitt jag förstått behöver man inget tillstånd för att vandra omkring med skyltar så länge man inte stör trafik eller annat. Rätten att demonstrera är fäst i grundlagen.

Notera polispiketen till vänster, som kör upp bakifrån. Två andra polispiketer syns strax bakom.

Figur 5. Ut rusar poliser i gasmasker fram till Pohl

Minst fyra polisbilar är på plats.

Figur 6. Han grips, men gör motstånd

Figur 7. Han blir övermannad och insläpad i piketen.

Många poliser är engagerade i ingripandet. Man måste fråga sig vad som motiverat en så omfattande mobilisering. I gasmasker. Scenen börjar 1:18:20 in i filmen.

Jag undrar hur man får anständiga svenska poliser att göra så. Jag vet inte något om situationen, inte vad han anklagades för och inte vad påföljden blivit. Jag ber läsare som har sådan information att redovisa den i kommentarerna.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Video Headwind: Vindkraft

  1. Benny,

    Ja, instämmer och i sammanhanget, så det ser ut som att Australien har ‘tagit ledningen’.

  2. Anders Asservall, du kanske påverkas för mycket i media? Varför just Ryssland som exempel? Numera är det väl Frankrike, USA, Sverige och de flesta andra länder som utmärker sig med brutala ingripanden från polisens sida! Fundera på var din reflex kommer ifrån att peka ut just Ryssland för polisbrutalitet när det förekommer överallt och många flesta värre än i Ryssland? Det är ju precis så media vill du ska reagera på propagandan på alla områden och klimatet i synnerhet! Till slut så tänker man inte själv utan påverkas subliminalt!

  3. Är vi i Ryssland? Önskar förklaring i båda fallen vem som är ansvarig och hur vi kan slösa med skattepengar på detta viset. Namn på ansvarig!😡😈

  4. Vilka ligger bakom beslutet att ingripa och ta Pohl? Varför var poliserna maskerade? Vilka var de? Samma frågor gäller gripandet och fängslandet av Hedin.

  5. Det påminner om gripandet av industrimannen och jägaren Karl Hedin med insatsstyrkan i stället för vanlig polis.

Comments are closed.