XR, extinction rebellions broschyr har alla fakta fel

KS

Figur 1. Framsidan längst till höger, baksidan i mitten

XR annonserar en totalitär, odemokratisk “grundsyn”.

Bara att de kallar sig “rebeller” visar en barnslig respektlöshet mot “lag och ordning”, det som skiljer “civilisation ” från “barbari”. Det är så stötande att det bara kan förklaras med aningslös brist på kunskaper om vår historia.

Den mest grundläggande förutsättningen för demokrati är helt enkelt “anständighet”, vilket är motsatsen till “olydnad”. Att sätta sig ner på en livligt trafikerad väg i rusningstid, för att hindra ärligt arbetande människor från att hinna till sina jobb tid, är både olagligt och oanständigt. Det är ett missbruk av medmänniskornas anständighet. Dessa är så civiliserade att de inte vill lemlästa eller döda de “olydiga”. Därför stannar de, så att det blir stopp i trafiken.

“Den största katastrofen i mänsklighetens historia”

Sådant kan bara de som inte har minsta hum om “mänsklighetens historia” dra till med. XR:s själva “affärsidé” är att skrämmas och då är inga överdrifter för stora.

“Temperaturen stiger obönhörligt”

Nej, den stiger inte alls. Nu har den börjat sjunka ! Det kan bli besvärligare än den lilla uppvärmning vi haft, men ändå inte “katastrof” för mänskligheten. Vi har klarat större påfrestningar.

“Vad som krävs för att förhindra en total global planetär kollaps”

De har tagit i så våldsamt att de spruckit: “global” och “planetär” är tårta på tårta. Så skriver bara de okunniga.

“Uppskakande rapporter, enorma skogsbränder, översvämningar, orkaner”

JA, detta är faktiskt sant så till vida att XR:s okunniga beundrare i media har överdrivit alla katastrofer och ständigt klassat dem som “utan motstycke” och “historiska”, för att göra dem riktigt uppskakande.

Själva katastroferna har aldrig varit värre än förr. Officiell statistik visar att såväl skogsbränder som orkaner har en minskande trend. Forskaren Fredrik Charpentier Ljungqvist konstaterar att: Översvämningarna var lika vanliga förr.

Nu aktuella översvämningar kan oftast hänföras till mänskliga ingrepp i naturen med större hårdgjorda ytor med snabb avrinning och effektivare dränering av våtmarker.

“Allt liv på jorden befinner sig i en existentiell kris”

Vår existens skulle alltså stå på spel. Risk för utrotning med andra ord. TJA, det är ju vad de måste skrämmas med för att folk skall luras in i den diktatur de vill få till.

För att ge riktigt skrämmande associationer, visar de skelettet av en utrotad dinosaurie.

KS
Figur 2. Insidan med kravet: “Stärk demokratin” nere till vänster

Om du klickar på bilden, blir den större, så att du lättare kan läsa texten.

Som de flesta diktaturer kallar de sig “demokratiska” och kräver att nuvarande demokrati skall ställas åt sidan, för att ge inflytande åt “vanligt folk”. Regerandet skall överlåtas till ett “medborgarråd” med “mandat att styra”. Ungefär som Sovjets Politbyrå.

På insidan upprepas all den skrämsel som media pumpat ut i 30 års tid. Det bygger på den grundläggande lögnen: “koldioxidutsläppens fatala påverkan på livet”.

Sanningen är den motsatta: Utsläppen har varit välgörande ! ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “XR, extinction rebellions broschyr har alla fakta fel

  1. Petter W
    Bra påpekande!
    Kanske bör klimatdata granskas under längre perioder , perioder som bevisligen återfinns i data som sträcker sig över 60-200 år.
    Detta kan visas i olika index som speglar havens påverkan på klimatet.
    I USA är det 1920-1940 som sticker ut när det gäller klimat och temperatur data.
    Tony Heller visar detta dagligen och bifogar klipp från tidningar som visar hur illa det var då.
    Men dagen unga är mer lättlurade och tror att världen går mot en katastrofal framtid.
    Läser om Texas under 1930 talet-vilket elände! Då var det Kalifornien som lockade med sol och grönska!

  2. Sture: Klimatdata bör inte tolkas i så kort tidsperspektiv som fem år. Man kanske inte heller ska bortse från att La Nina kan ge tillfälligt dämpad temperatur.

  3. Jorden är drygt 4,6 miljarder år. Hor stor del av det är 20 år? Hur ser temperaturen och co2,-hslten ut längre tillbaks i tiden?

  4. @Petter Wulff

    Man kan också säga att det var ännu kallare för 10, 20 eller 30 år sedan.

    Under hela perioden ligger avvikelsen mellan + eller – 0,4 grader anomali. Fyra tiondels grader upp eller ner!!! Det kallar vissa ”pågående klimatkatastrof”. Skillnaden i årsmedel temperatur mellan nordligaste och sydligaste Sverige är närmare tio (10) hela grader. Ursäkta men, VAR ÄR PROBLEMET?

  5. Grafen visar att igen stigande trend noterats sedan 2015.

    Det bör tolkas så att vi befunnit oss på en topp i utvecklingen, särskilt som vi nu ser så tydliga tecken på att en kallare period börjat.

  6. Jag tycker att dessa sidor endast skall ha faktabaserade inlägg och diskussionsämnen

    Inga personangrepp eller hat uttryck på grupper ( typ psykhjärnor)
    Detta avskräcker säkert nya seriösa sökare till dessa sidor.

    Gå ut på gator o torg och predika klimat sans för vanliga människor som är okunniga och
    tvivlare.

    Klimathotsreligösa är inte värda att lägga tid och energi på dessa går inte att vända så lätt.

    Tack för att ni läste Göran H

  7. Det verkar som att många yngre personer alltid måste ha något att demonstrera för. Förr var det FNL och Vietnam samt mot Kärnkraften, nu är det Klimatet. Vi vet alla vad resultatet blev av dessa aktiviteter. Vietnam blev en odemokratisk kommuniststat. Motståndet mot kärnkraft har bidragit till en katastrofal elbrist och demonstrationerna för Klimatet kommer att resultera i ett meningslöst förslösande av resurser, som istället kunde ha använts för att förbättra vårt samhälle.
    .

  8. Det går inte att komma åt alla psykhjärnor, men tack och lov är de flesta skeptiska till XR, vill jag påstå. Att slösa tid och energi på att omvända total-ignoranter, är ganska meningslöst. De gör bort sig alldeles på egen hand, kommer ihåg ett klipp från Londons Underground, där folk på väg till jobbet och annat, blev mäkta irriterade över en sorts manifestation att stoppa tågen…..

  9. De (XR) skriver alltså att:

    ”Allt pekar åt fel håll. Miljarder människor kommer att dö.
    Det här kommer att leda till konflikter och krig. Konflikter om resurser och dricksvatten. Krig om mat och möjligheter att leva. En kamp om överlevnad och en rädsla som tränger sig in under huden på varje människa.”

    Jag var på ICA Maxi för en stund sen och inhandlade det jag önskade och behövde. Såg inte en enda av befarade döingar. Kände ingen rädsla, vare sig under huden eller på annat sätt. Inget krig och +8C, mulet/duggregn. Inget pekade på något särskilt. Har vatten i kranen.

  10. Något annat är inte att vänta. En möjligheten att vara klimataktivist/klimathotsreligiös, är att envist förneka fakta och seriös vetenskap.
    Den största katastrofen i mänsklighetens historia, skulle vara om de klimathotsreligiösa fick igenom sina krav på en snabbavveckling av de fossila bränslen. Det är ingen risk att de får igenom det globalt, för länder som Indien, Kina och Ryssland går aldrig med på det. Risken är stor att de får igenom det i många EU-länder. Framför allt Sverige, där politikerna satsar på det fullständigt omöjliga att bli ett fossilfritt välfärdsland. Välstånd och välfärd kräver användande av fossila bränslen.

  11. Vi har flera blad klara att dela ut. Det senaste har rubriken:

    Några försmådda men viktiga klimatfakta.

    Beställ och dela ut. Kan också laddas ner och printas.

    Det svåra är att finna personer som är villiga att ta emot bladet och sedan läsa det.

    Ett annat alternativ jag fått förslag om är en åttasidig broschyr i A5. Det blir bättre utdelning av utgifterna för porto med 8 sidor än för 4 sidor.

    Lasses poänger här ovan vore ett bra skelett.

  12. Hur skulle det vara med en motbroschyr utgiven gemensamt av Klimatsans & Klimarealisterna? Hemutdelat masskick till alla Riksdagsledamöter, Universitetsstyrelser, Region- & Kommunstyrelser m.fl. Tema: det finns ingen klimatkris.
    Klimatsans och Klimatrealisterna vimlar av kompetenta människor inom klimatområdet, som kan ge bidrag. Kanske det finns någon AD & Copy Writer däribland också, som vill ta på sig ansvaret för att få slagkraftig utformning?
    Det finns säkert många bland kommentatorerna och dessa organisationers medlemmar som dessutom är villiga att medverka i en ‘Crowd-finansiering.

  13. Vi befinner oss i den bästa tid av alla.
    Aldrig har fler människor levt på vår jord.
    Sällan har det producerats mat så alla kan äta sig mätta.
    Som bevis på vår välmående planet kan vi ta förväntad livslängd, som under min livstid dubblats globalt. Mest har den ökat i fattiga länder.
    (Our world in data)

  14. Hur kommer det sig att dessa apokalyptiska fantasier får sådan acceptans, har sådan motståndskraft mot vett o sans?
    Jag tycker att vår tid alltmer liknar 1600-talet i det att det handlar om en existentiell kris. De omvälvande förändringarna nu är jämför bara med 1600-talets. Globalisering digitalisering, ett gränslöst internet osv idag är jämförbart med den framväxande upplysningen, ifrågasättandet av de religiösa dogmerna etc då. Människors grundvalar skakas om när man mister trosföreställningar och försörjningsmöjligheter, när man inte har den kompetens som efterfrågas.
    Då är det lätt att ta till erbjudna halmstrån och hitta något att skylla sina svårigheter på. Häxorna på 1600-talet, en påstådd klimatkris idag. Maktsugna människor och intressen är inte sena att exploatera denna villrådighet och erbjuder “enkla” lösningar: “bränn häxorna!”, “sluta använd fossila bränslen!” – så blir du frälst från ondo.

  15. Greta och hennes följare lever i sin egen fantasivärld där allt går åt h.lv.te. Greta har visat upp sig i AFA-tröja men skyllde på att det var mammas tröja. Vem tror att de har samma storlek på tröjor. Lögn är alltid en lögn.

Comments are closed.