Helvetesbrygden i Glasgow

SVT

I Glasgow får “klimatförändringarna” ansvaret för tyfoner, översvämningar och torka

Och alla där är överens om att “klimatförändringarna” orsakas av koldioxid från väst-världens “utsläpp”, som gjort dessa länder omåttligt rika. Nu fordrar “klimaträttvisa” att de lidande länderna inte bara får finansiering för “omställning” till fossilfri energi utan också “kompensation” och “reparation” samt “skadestånd” för utståndna skador.

Alla TV-kanaler har visat delegater och alarmister som vittnat om olyckorna oväder orsakat. Jag minns några från Burundi, Brasilien, Sydafrika, Filippinerna och Tuvalu. De berättade livfullt om översvämningar, tyfoner och missväxt på grund av torka eller frost. Mest förtvivlad var man på ögruppen Tuvalu, där hela nationen hotar att bli uppslukad av det stigande havet. Men det är endast en inbillning. MSM, MainStreamMedia, berättar inte att korallerna växer uppåt lika snabbt om havet stiger, så att öarnas area ökat 3 % på 40 år. Naturlagarna begränsar stigningens takt, som kommer att bli negativ, när klimatet nu börjat bli kallare.

I U-länderna odlas nu tron att skador efter oväder skall betalas av I-länderna. Och dessa länder har samfällt utsett representanter som håller med om ansvaret för den “klimat-skuld” som byggts upp under ett sekel. Alla våra miljöministrar från Lena Ek till Isabella Lövin och Per Bolund har bekräftat ansvaret.

Sanningen är den motsatta

I verkligheten har U-länderna t.o.m. mer än I-länderna dragit fördel av förändringarna. Deras folk har lyfts ur misär och svält tack var de dramatiskt ökade skördarna, som till stor del beror på den uppvärmning och den högre halten koldioxid, som noterats sedan 1950-talet. Andelen av världens befolkning som Världsbanken klassat som “extremt fattiga” har minskat från 70 % 1950 till 10 % 2015. Livet på Tellus är nu bättre än det någonsin varit ! !

När verkligheten övertar politiken

Dagens “gröna” politiker driver de västliga ekonomierna mot kollaps. På vägen dit börjar väljarna förstå att de måste bytas ut. De aktuella elpriserna väcker många väljare. Om fyra år, när Tyskland haft nya val till dem Bundestag och USA valt ny president, måste rimligen politiken domineras av verklighetsanknutna politiker.

Men frågan är hur den förljugna kår av journalister, som förvrider nyhetsförmedlingen, skall bytas ut.

Konflikt med hela U-världen

Västerlandets realistiska politiker får den omöjliga uppgiften att för U-ländernas folk förklara att dessa TJÄNAT på klimatförändringarna och att de senare inte alls beror på koldioxiden. Det är människor som inbillats att miljarder dollar skall ramla över dem efter varje oväder.

Av dessa länder disponerar några egna atombomber, enligt pressuppgifter Nord-Korea, Kina, Indien, Pakistan och snart även Iran.

Vad kan då hända ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Helvetesbrygden i Glasgow

  1. En stormakt som gnuggar händerna är Kina. Man är huvudleverantör av så kallad “grön” energi utrustning som solpaneler och vindkraftverk. I Kina satsar man på att bygga ut fossil baserad energi, 25000 MW ny kolkraft 2020. Man använder i Kina det effektivaste spåret för energi produktion och deras fabriker går på fossilkraft och producerar utrustning till klimatstollarna i Europa.

  2. Klimatmötena kan enkelt sammanfattas så här: Politiska huggsexor om finansiering och fördelning av utlovade (men fiktiva) 100 miljarder USD per år (för att få utvecklings- och rena u-länder att avstå från kolbaserad energi till förmån för vind-, sol- och bioenergi).

    De senaste dagarnas rapporter från Glasgow visar övertydligt att just detta är ämnet — med påstått klimathot som förevändning.

    I-ländernas regeringar inleder dessa förhandlingar med att deklarera att de (vi) har en moralisk klimat- och resursskuld till fattigare länder. Vad finns då annat att förhandla om än hur stor denna skuld är? Undra på att fattigare länder passar på! Dumma vore de annars.

  3. Detta eviga mantra om vilken roll journalister har. Journalister har ingen som helst roll vare sig moraliskt eller av hävd. Journalister har inget uppdrag att granska makten. De flesta journalister skriver inte en enda bokstav om makten eller bryr sig ens om vad som händer politiskt eller liknande.

    Är man anställd av ett företag får man rätta sig efter företages agenda. Det gäller alla, journalister såväl som vanliga arbetare. Det går således inte att byta ut journalister och få en annan agenda.

    Vill vi ha en annan agenda, då får vi se till att det bildas företag med den agenda vi vill ha. Även att handla av sådana företag och minska handel med de dåliga företagen.

  4. Detta gamla klipp har säkert flera hört, men det tål att lyssnas på igen.

  5. Det är farligt när vi polariserar globen så vi utvecklade länder ges skulden för oväder.
    Det har blivit färre tyfoner på Fiji, inte fler.
    Korallöarna växer men är känsliga för utsläpp.
    Om befolkningen ökar så blir detta ett växande problem.

  6. Det finns väl inga som helst bevisad samband med oväder som sker då och då eller havsnivåhöjningar att det har med västvärldens utsläpp av koldioxid från fossila bränslen att göra

  7. Världen har verkligen spårat ur när begåvade människor tror mer på IPCCs dataspel än vetenskap och fakta.

  8. # PW
    Vet inte om man kan säga att journalisternas jobb är att skrämma våra barn … då tycker jag nog att man gravt har missuppfattat sin roll.
    En politiskt oberoende journalistkår hade belyst hela debatten på samhällsnivå och inte bara lyssnat på vad FN’s generalsekreterare, Rockström och Greta säger.
    Jag såg nyss hur TV4 sammanfattade resultatet av konferensen i Glasgow och den viktigaste ”expertkommentatorn” verkade vara Gretas med sitt BlahBlahBlah – det var väl snarare ett omdöme som passar på hur den mediala rapporteringen bedrivs – och då också ett betyg på hur journalistkåren sköter sitt jobb ….

Comments are closed.