Björn Gillberg miljökämpe säger: Isolera Miljöpartiet !

Björn Gillberg visar att vindkraften ger så lite att vi måste importera 1.945 MW

Den importen motsvarar vad de två nedstängda reaktorerna Ringhals 1 och 2 producerade. Han går till storms mot den verklighetsfrämmande energipolitik, som resulterat i skyhöga priser och drar slutsatsen:

Miljöpartiet måste isoleras från allt inflytande över vår energipolitik.

Titta igenom hans video nr 29.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Björn Gillberg miljökämpe säger: Isolera Miljöpartiet !

  1. Imponerande sammanställning.

    Vad jag saknar i debatten är att verkningsgraden på vindkraftverken faller dramatiskt efter ca 10år och efter ytterligare några år inte värda att reparera, med detta sagt att livslängden är inte ca 25år som vissa framhåller, utan snarare 10-15år med rimlig effekt.
    Annars är det med konstgjord “andning”.

    Bra jobbat Björn, du behöver synas mer i TV, SVT lär inte bjuda in dig tyvärr, det är emot deras nya konstgjorda miljö image.

  2. Det enda ställe där koldioxiden är ett problem är i IPCC:s datamodeller. Inte i det verkliga livet. Det har natur berättat under många miljoner år tillbaka. Jorden har haft både 7000 och 2000 ppm under många miljoner år. Om det vore så att koldioxiden påverkade temperaturen borde inte istider kunna uppstå, men det gjorde det ändå. Ingen eller liten halt kan då näppeligen sen smälta isen. Hela resonemanget är en tankevurpa modell större. Koldioxiden har inget att göra med klimatförändringar.
    Så receptet är att omgående starta såväl Ringhals 1 & 2 som Oskarshamn 1 & 2, så minimeras riskerna för strömbortfall.
    Ta bort all inblandning i bensin – låt den vara “ren”. Ingen E85 eller M85. Ta bort all inblandning i såväl den 95- som 98 oktaniga bensinen. Sluta blanda in förstörande “skogsråvara” i dieseln.
    Ta bort alla “gröna” pålagor så människor runt om i landet, som inte har tillgång till fungerande kollektivtrafik i vardagen åter kan använda sina fordon.

  3. Mycket bra förslag, men alla Ni andra,kom ihåg att stoppa ner rätt
    valsedel i lådan andra söndagen i september!

  4. Björn Gillberg
    Det är väl priset för konsument som styr vilket bränsle som säljs.
    Ett tag i slutet på november var E85 dyrare än både bensin och diesel och E85 fordon drar lite mera/mil än motsvarande bensinvariant.
    Idag ligger E85 mellan de båda där bensin fortfarande är billigast.
    Ur det perspektivet är det lätt att förstå vad bilisterna väljer mellan bensin och E85.

  5. Björn Gillberg

    Tack för att Du rättade mig. Det var ett tag sedan jag såg Din yt om metanol. Som lekman kunde man förstås ändå kräva att jag förstod skillnaden! Beklagar detta och ber om ursäkt Björn. Önskar Du kunde synas lite oftare i den allmänna debatten så att t.ex Stockholms-moderaternas trottoar-miljö-partister kunde få lite sund skepsis till livs.

    //

  6. Hallå där Thorleif!
    Jag har alltid varit motståndare till etanol som fordonsbränsle. Därför driver jag VärmlandsMetanol i syfte att producera metanol av skogsavfall. Metanol är ett prima högoktanigt bränsle, som kan inblandas i vilka proportioner som helst i bensin. Bensinbilar med insprutningsmotorer kan köras på 20-30 procent metanolinblandning. E-85 bilar kan höras på M-85. Se t.ex. mina inslag nr 10 och 28.
    på VärmlandsMetanols YouTube kanal.

    Björn Gillberg

  7. Vilket är värst? Oärliga eller okunniga politiker?

    Förr hade vi sakkunniga i Rosenbad men de har ersatts med idé-burna lojalister!

  8. (MP) skyller på Putin över de höga gaspriserna. Problemet är att det var ovanligt kallt i våras vilket tärde på EU:s lager av gas. När sommaren kom var lagren fyllda till 75%. Inga extra beställningar gjordes av mer gas och Ryssland levererade den mängd som kontrakterats. Nu räcker inte det till och bristen har förvärrats. Då skyller man ifrån sig på Putin.

  9. Håller med Gillberg’s kritik i många frågor. T.ex hans bas-kalkyler om möjligheterna att elektrifiera alla våra fordon. Däremot hans förkärlek till att satsa (igen) på bränslet etanol i större skala känns tveksamt (jag är dock inte kompetent nog att avgöra). I USA förstör man de bästa jordarna genom massiva etanol-och foder-odlingar (monocroping). Vi står inför livsmedelsbrist om en ny modern istid väntar. Vem tar ansvar för det när plötsligt dåliga skördar sänker exporten? Visst, vi har fortfarande odlingsgrödor själva men vi saknar förädlinga-kapacitet om vi drabbas av import-brist. Vad säger pseudo-ansvarsmyndigheten MSB?

  10. Enligt MP beror de höga elpriserna på Putin.
    Jag kunde inte tänka mig att Putin kunde styra vinden inom EU så att det blåser någon annanstans när solen inte lyser på solcellerna. Den som kan styra vinden ska satsa på vindkraft. Övriga saknar sunt förnuft.

  11. Kontrollrummet besöker jag ofta.
    Idag ger vinden 600 MW eller ca 5% av installerad effekt.
    Isolera eller elda är frågan för den som fryser.
    Elkostnaderna är osäkra och vi får nog vänja oss av med eluppvärmning.
    Får köra oljan!
    Hade vi fått in ryskagasen hade vi i alla fall haft den som alternativ spets.

Comments are closed.