Joe Biden skyller tornados på “klimatförändringarna” helt motsatt sakliga motiv

NOAA

Figur 1. NOAA:s gamla graf över antalet starka tornados i USA

En rad ovanligt starka tornados, tromber, har hemsökt fem delstater och bragt minst 100 personer om livet. Mindre än 24 timmar efter tragedin går Joe Biden ut och skyller den på global uppvärmning.

Det har upprört Gregory Wrightstone på CO₂ Coalition

Figur 1 visar att någon ökad frekvens inte noterats sedan 80-talet. Men nu presenterar NOAA istället totala antalet tromber.

NOAA

Figur 2. NOAA:s statistik över totala antalet tromber sedan 1950

Här syns ju tydligt att antalet ökat med den globala temperaturen. Men det är typiskt “Fake News”. Wrightstone förklarar hur:

+ – + – + – +

Når jag sökte data över antalet tromber år 2017, arkiverade jag NOAA:s sida om tromber. Då varnade NOAA specifikt för att data från tiden innan Doppler-radar användes (innan 1995) är otillförlitliga. (Doppler-radar mäter luftens hastighet och kan så notera tromber på stort avstånd.)

NOAA:s varning:

“En av de största svårigheterna med data för tromber är att en tromb, eller bevis på en tromb, måste ha observerats. Till skillnad från nederbörd eller temperatur, som kan mätas med ett fast instrument, är tromber kortlivade och mycket oförutsägbara. En tromb i en till stor del obefolkad region kommer sannolikt inte att dokumenteras. Många betydande tromber har kanske inte kommit in i den historiska statistiken, eftersom Tornado Alley var mycket glest befolkad under det tidiga 1900-talet.”

På grund av detta rekommenderade NOAA (vid den tidpunkten) att endast använda de starkaste tornados, som ett mått på antalet innan Doppler och tillhandahöll grafen i figur 1. Det visade en minskning av antalet starka och våldsamma stormar som kategoriserades som >EF 3 (Jag har lagt till utsläppen av koldioxid).

Med precis samma länk på NOAA:s sida kommer man nu till deras senaste version, som visar ALLA tornados från 1950 , se figur 2. Det visar en stadig och betydande ökning av antalet tromber från 1950 till slutet av 1990-talet.

Minns då att för bara några år sedan varnade NOAA specifikt för att använda just dessa data, eftersom de skulle underskatta siffrorna innan 1995.

Figur 3. Antalet rapporterade tromber innan Doppler användes

Uppdaterade data om tromber fram till 2020 är tillgängliga på ustornadoes.com. De visar varför det är missvisande att använda pre-Doppler-data.

Dessa data fångar inte upp det faktiska antalet tornados utan ökad rapportering.

Figur 4. Totala antalet tromber registrerade med Doppler-teknik sedan 1995

Här kan man utgå från att alla tromber räknats. Trenden är snarast svagt avtagande !

Allt detta väcker frågan: Varför skulle en statlig myndighet välja att visa felaktiga data? Svaret är enkelt: Det “bekräftar” deras förutfattade mening om tilltagande extremväder och ger stöd för alarmerande påståenden om ständigt ökande dödsfall och förstörelse.

+ – + – + – +

Biden vill skrämmas för att vilseleda väljarna om nödvändigheten av “Demokraternas” program för the “Green New Deal”.

Detta är inget mindre än utstuderat bedrägeri !

Av världens mäktigaste president ! Det är en ny form av landsförräderi !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “Joe Biden skyller tornados på “klimatförändringarna” helt motsatt sakliga motiv

  1. Jag har själv upplevt toronados, inte i Usa utan i Kalmarsund det var 1966 eller 67 mins ej det exakta årtalet i augusti månad. Jag och min kompis hade rott ut en bra bit i sundet från färjestaden på Öland för att fiska, det var helt vindstilla och svarta moln, helt plötsligt uppskattningsvis några hundra meter ut från oss började det uppstå virvelvindar på 6 olika platser sögs vatten upp från havet rätt upp i molnen som till slut blev helt kolsvarta, det blev mörkt som vid en solförmörkelse. Diametern på dessa tornados uppskattade vi till 10 m. + – 3m. som ni förstår fick vi väldigt fort att ta oss iland vilket var klokt då det värsta åskoväder jag varit med om på våra breddgrader bröt ut. Skrämselorden global uppvärmning var då inte påtänkta.

  2. Lars K
    Samtidigt är antalet omkomna i naturkatastrofer i avtagande.
    Vi har en förmåga att skydda oss i allt större utsträckning.

  3. De absoluta kostnaderna för extremväder ökar för att antalet människor blir allt fler och för att de blir allt rikare, så att de har allt fler och dyrare prylar att förlora om extremvädret slår till. Korrigeras för det, genom att räkna extremvädrets kostnader som andel av global BNP, är trenden i stället NEDÅT!

  4. #Petter Wulff
    Vad har Ditt konstaterande med min kommentar att göra? Kostnaderna hänger samman med mängden kustnära byggnation, dess sårbarhet och försäkringsstatus. Kostnadsökning är ingen indikation på intensitet ur fysikalisk bemärkelse, vilket är min utgångspunkt.

  5. Göran Å: Tropiska cykloner uppstår vid ytvattentemperatur på minst 26,5 grader. Kostnaderna för dem har ökat enligt William Nordhaus.

  6. Ett annat av klimathysteriskernas favoritämnen är mängden orkaner, vilka och vars verkningar korreleras till koldioxidhaltens ökning aka dess temperaturdrivande effekt.
    Näraliggande till amerikanska tornados är atlantiska orkaner. Dataanalys från mätningar 1860 framåt visar, om vi räknas dessas intensitet: tidsutsträckning resp lägsta atmosfäriskt tryck följande:
    • tidsutsträckning (antal timmar per år): cyklisk utan trend, där variationer närmast korreleras till variation i SMO samt extremvärden för ENSO, även om den senare emanerar från Stilla Havet.
    • lägsta tryck (antal millibar per orkan): ingen trend alls, ej cyklisk

    Vi kan därför även lägga detta område till området medvetet vilseförande från IPCC och klimatkyrkans sagoberättelser.

  7. Petter
    Det räcker att Biden säger klimatförändringarna så nappar klimathotstroende SVT på det antydda klimathotet. Varför klagar du inte på SVT för deras klimatlarmande i stället för att framföra dina åsikter på en liten klimathotsskeptisk blogg?

  8. Biden hördes på nyheterna vara mycket försiktig med att koppla förödelsen till klimatförändringarna. Bedrägeriförsöket ligger då någon annanstans- eller hur?

  9. Skadans storlek kan bero av fuskbygge, dålig /0lämplig konstruktion pga dåligt kunnande därmed sagt att otur att tornadon drog fram här.

  10. Hur stora skador det blir beror på var tornadon drar fram. Här gick den över ett samhälle och det märks av mer förstås. Men det betyder inte att det har blivit mer eller större tornados. Biden är väl knappast expert på detta heller. Naturligtvis repeterar tacksamt SVT nyheter det som om det vore en sanning.

Comments are closed.