Statistik från International Energy Agency, IEA

Figur 1. IEA:s Flagship Report med statistik och prognoser

Jag fick ett tips av Carl-Erland som ledde mig till IEA:s hemsida. Där finns ovanstående rapport på 384 sidor fylld med statistik och vad de kallar prognoser för framtiden. Men dessa är bara framskrivningar av de beslut och ambitioner dagens politiker annonserat. Någon bedömning av realismen har jag inte funnit. Som realist har jag sett hur politiska beslut om framtiden sällan kunnat innehållas. “Prognoserna” handlar alltså egentligen om fantasier.

Dessutom torde alla siffror komma från respektive regerings officiella fatabur. Flera diktaturer, bl.a. Kina, är kända för att “frisera” data, så att de bekräftar den politiska propagandan.

Rapporten är en “Flagship Report” av ett dussin, men troligen den mest omfattande. Den har 384 sidor varav de flesta innehåller statistik i form av grafer och tabeller. Dessa har 9 – 15 kolumner med 20 – 40 rader fyllda med siffror. Det blir ofta 400 sifferuppgifter, på många, många sidor. Varje siffra måste ha krävt arbete av “någon” i byråkratin.

Jag har svårt att föreställa mig hur stor denna byråkrati är. På dess hemsida finner jag inga uppgifter om budget eller antal anställda. Ett flertal arbetande kommittéer är besatta med anställda i olika förtag och medlemsnationer.

Ännu svårare har jag att acceptera att så många fullvuxna, högt kvalificerade och väl betalda akademiker sätts till så meningslöst arbete. När ridån faller för “klimatkrisen”, blir det uppenbart för alla att framskrivningarna av dagens politiska beslut är meningslösa. De kommer inte att genomföras.

Här ett exempel, som dock inte finns i just denna rapport, men publicerats på wuwt.

Figur 2. Global användning av kol fördelat på regioner enligt IEA

Det grå fältet indikerar prognoser. Andy May på WUWT anmärker torrt att under många år har man förutsagt att kurvan skall “plana ut” nästa år, men den har ändå stigit, när data kommer in.

Jag ber någon läsare att kolla hur väl kurvan för Kina stämmer med uppgifterna från BP, och sedan rapportera i kommentarerna.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Statistik från International Energy Agency, IEA

  1. Göran Å

    Jo jag är övertygad om att förre SM fortsättningsvis med vår nya SM starkt kommer att bidra till ett Reset bakom ryggen på oss vanliga. De kommer unisont i efterhand meddela att några andra alternativ inte fanns. Magdalena som FM nyligen hemkommen från okänt möte med WEF (?) meddelade därefter barskt inför plenum att hon nu skulle göra ändringar (nödvändiga) i vår lagstiftning om HYRA/förhyrning (allmänt). Sådär helt omotiverat och utan bakgrund! Sannolikt en harmonisering inför Reset (vi ska inget äga och vara glada).

    Löfven har sagt att han avser ge sig in i en internationell karriär. Till skillnad från SM så har han nog inte det tydliga målet eller kapacitet att göra vad som krävs för toppkarriär som Magdalena. Är man “socialist”, gått Handels och ämnar göra toppkarriär så är nog inte hjärtat hos de traditionella väljarna. Isf är hon i fel organisationer och sammanhang därute.

  2. #Thorleif
    Sveriges statsminster är medlem i IMF-C sedan 2020, dess högsta rådgivande organ. Själv undrar jag vilken lojalitet som väger högst, den gentemot den multilaterala finansiella kontrollapparaten eller den gentemot Sveriges medborgare vid avvägningsfrågor? Själv har jag en bestämd uppfattning. Den ena lojaliteten ger fortsatt sannolikhet för person vinning på längre sikt. Min andra fundering gäller att positionen som ‘ledare för Sverige’ vore en utmärkt plattform för genomförandet av ‘Global Reset’ med Sverige som deltagare.

  3. Det är just byråkratin som får organisationer att växa utan grund. Oftast handlar det om chefer på flera nivåer som alltid måste motivera deras existens. Kontrollmyndigheters (RRV) främsta uppgift är att skära ner sådan “döfläsk” med hjälp av politisk integritet ( seriösa politiker). Myndighetsorgan skapas oftast för särskilda syften under särskild omständigheter.

    Flera internationella av USA skapade organisationer växer som karriärbas efter att de förlorat sitt egentliga syfte. IMF och Världsbanken t.ex. Idag används dessa i maktsyfte av Washington (och EU). Ursprungligen att bygga upp väst efter 2:a VK i ett mer altruistiskt syfte.

    Här hittar vi också FN som numera efter många år av nedskärningar (inte byråkratlöner som ständigt ökar utan deras missioner och projekt bland riktiga människor). Istället har FN korrumperats av maffian och privata pengar (Bill Gates, Wellcome Trust : WHO).

  4. Tja, fiffla med statistik är väl en paradgren i de flesta länder inte bara Kina! Vem tror egentligen på den svenska arbetslöshetsstatistiken?

Comments are closed.