SVT rättar sitt misstag nu efter fem långa månader

SVT

SVT:s nätsida den 10/8, 2021 till vänster och den 10/1, 2022 till höger

SVT:s första rubrik var så uppenbart galen, att jag genast reagerade och Lars Kamél försökte hitta påståendet i AR6 utan framgång.

Man måste undra vad som hänt i det stora TV-huset under alla fem månaderna. Har de börjat läsa innantill och känt paniken krypa utefter ryggraden ? Eller har Granskningsnämnden hittat några anmärkningar som de inte kan sopa under mattan ?

Ett litet fall framåt är det i alla fall.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “SVT rättar sitt misstag nu efter fem långa månader

  1. Fast har de verkligen rättat inslaget?

    I den uppdaterade inledningen står nu istället “Det finns ett klart samband mellan det senaste årtiondets extremväder och klimatförändringarna slår nu FN:s klimatpanel fast. Mänskligheten bör ställa in sig på en knaper koldioxid-diet.”

    Vad har mänskligheten med extremväder att göra? Enligt IPCC:s senaste rapport finns det inga belägg för att olika typer av extrema stormar blivit mer frekventa nu än tidigare. Vad gäller översvämningar står det t.o.m. ”In summary there is low confidence in the human influence on the changes in high river flows on the global scale.”

    Har SVT helt sonika hittat på någon ny myt att ersätta den förra med?

  2. Så småningom fick SVT krypa till korset. Avslöjade med byxorna nere och inget på fötterna. Skulle vara roligt att få veta vilken miljöpartist som producerade denna falska uppgift.

  3. Tysklands näringsliv har alltid haft stor tyngd i tysk politik. På alla fronter på gott och ont. Den gamla stammen av giriga, enväldiga och dominanta “ubermensch”-personer som många träffat på utomlands på resor under 60-70-tal har till största delen bytts ut till en mycket mer sympatisk generation tyskar (efter egna erfarenheter). Sedan den finansiella avregleringen i Europa på 80-talet har detta förändrat Tyskland enormt. Man kan säga att det konservativa politiska livet inkl näringslivet till slut och som sista land drabbades också de av den framväxande finansiella sektorn som gjorde Tysklands bankväsende bankrutt 2008. De tidigare alltid konservativa lokala sparbankskedjorna hade till slut blivit så giriga att de börjat placera i giftiga amerikanska derivat av huslån o början av 2000. Tyskarna köpte den största andelen av Europas länder (1 biljon dollar via London) och den gamla lilla och allmänt okända näringslivs-banken (för exportkrediter) växte oerhört snabbt till världens största investmentbank på några årtionden. Jag pratar om Deutche Bank som av tyska regeringen konstant hållits under armarna sedan 2008.

    Vad jag ville säga är att Tyskland tyvärr visat sidor som påminner om gamla dagar och det är näringslivet igen som tagit täten. Girigheten har ånyo transformerat det försiktiga Tyskland som uppstod efter Weimar-inflationen och WWII.

  4. “När fan blir gammal, så blir han religiös” Spörjer ett gammalt och välkänt talesätt.

  5. Medias uppgift är att hjärntvätta medborgarna. När vi flyttade till Spanien för 22 år sedan tittade vi på spanska TV under fem år för att lära språket. Spanska TV är mest inriktad på underhållning och mindre på propaganda. Som omväxling tittade vi på Tysklands utlandskanal Deutsche Welle. Efter fem år satte jag upp en parabol som helt gratis gav oss tillgång till ca 40 tyska kanaler. Tysklands huvudkanal ARD är överordnad Deutsche Welle och ägare till de båda kanalerna är Tysklands Förbundsregering. Den värsta klimatpropagandan kommer från Deutsche Welle. Det är uppenbart att den nyvalda inkompetenta tyska regeringen har stort inflytande på tyska media. Om det är lika illa som med SVT vet vi inte eftersom vi inte nedlåter oss att se på SVT.

Comments are closed.