Kanada: 150 km Convoy of Truckers for Freedom

Figur 1. I Kanada pågår nu en omfattande demonstration mot pågående inskränkningar i friheten

Minst 11 konvojer av långtradare har mobiliserats. De kör mot huvudstaden Ottawa, för att visa sitt missnöje för president Trudeau. Det gäller främst regleringar omkring Corona-pandemin, men i botten ligger också protester mot klimatpolitiken, som siktar till att inskränka vägtransporter.

Stor vrede har utlösts av massmedias samfällda negligering eller nedvärdering av demonstrationerna. Den enorma omfattningen rapporteras inte.

Figur 2. De transkontinentala långtradarna är större än i Europa

Figur 3. En av konvojerna rapporteras redan vara 150 km lång.

Konvojerna kommer från alla provinser i Kanada. Landet är mycket stort. Dessutom kommer några ända från Alaska och även från övriga USA. De skall testa restriktionerna för att passera in i Kanada. Konvojerna skall mötas i Ottawa den 29:e januari.

Figur 4. Restriktionerna både i Kanada och USA har orsakat stopp i distributionen

På många håll har det visat sig som tomma hyllor i butikerna. Aktionen gör klart att ansvaret ligger på den politik som president Trudeau driver:

Skylten säger:

  • Om butikshyllorna är fulla, tacka oss som kör lastbil.
  • Om hyllorna är tomma, tacka Trudeau.

Figur 5. Aktionen drivs inte av fackföreningarna. Konvojerna hälsas av jublande folkmassor

Figur 6. På vissa håll förekommer även demonstrationer till fots

Det handlar alltså om breda protester mot politiken. Amerikanska media försöker spela ner deras omfattning och betydelse. I Sverige hittar Google inget omnämnande i media. Det är mest sannolikt vad som kommer att gälla även för den 29:e. Därför visar jag dessa bilder.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

26 thoughts on “Kanada: 150 km Convoy of Truckers for Freedom

  1. Ett tips. Köp aktier i företag som tillverkar snöröjningsutrustning. Det kommer att bli en bristvara och stor efterfrågan på dem.

  2. Det kan vara 50.000 lastbilar som protesterar.

    Sverige är förskonat från de oväder som händer runt om i världen. I Kanada har det varit så kallt att raffinaderierna på vissa ställen haft problem att tillverka diesel m.m. På några timmar föll det 1,5 meter snö i Pakistan.

    Att anpassa sig till ett varmare klimat går hur bra som helst eftersom det är en långsam process. Men, kallare väder är ingen långsam process. Kraftiga snöfall kan vi inte anpassa oss till.

    Lek med tanken att det under två veckor faller 5 meter snö i Sverige. Hur många idrottshallar, köpcenter och liknande byggnadrer har tak som kan bära den mängden snö? Friends Area och Tele2 Arena får öppna sina tack och låta det snöa rakt in i byggnaderna.

    Det finns ingen som helst kapacitet att röja undan en sådan mängd snö. Alla tåg kommer att stå stilla. Alla transporter inom Sverige kommer att bli begränsade de. Efter två veckor har folk brist på mat. Industrin kommer inte att få fram råvaror och komponenter.

    Jämför ovan med om det blev varmare. Vilka problem får vi då? I princip inga allas.

    Jag måste säg att alla klimathotsalarmister är patetiska korkskallar. Folk är ganska okunniga över lag vad det än gäller och det är det som får styra utvecklingen.

    Å så pratas det om utbildning och utbildning och mer resurser till skolan, men vad hjälper det när det inte lärs ut något av värde.

  3. # PW
    ”Trudeau har gått före med successivt ökade koldioxidavgifter för vägtrafiken; en efterföljansvärd idé”
    Hur fick du det agerandet till att vara ”en efterföljansvärd idé” eller att ”ha gått före” … ? Menar du på allvar att det är rätt att någon politiker skall kunna hitta på sådan kopiösa dumheter som att börja beskatta utsläpp av en i atmosfären naturligt förekommande och ofarlig gas?
    Vad blir då nästa steg? Tänk på alla dessa förskräckliga människor som andas och på det sättet bidrar till att ”producera” denna, enligt klimatvetenskapen, fasansfulla gas.
    Skall även denna avskyvärda handling, att andas, beläggas med skatt? Och för att skapa fullständig rättvisa bör naturligtvis människor då även klimatdeklareras så storväxta människor med större lungor och högre utsläpp får betala högre skatt.
    Det låter verkligen som ”en efterföljansvärd” utveckling.

  4. Om det hade hänt i Sverige, skulle journalisterna ha letat fram någon chaufför med nazistiska kopplingar i konvojen, och hävdat att det hela arrangeras av nazister. Svenska journalister har blivit megafoner för makten i stället för att granska den. I alla fall när det gäller rikspolitiken. På lokaltidningar finns fortfarande journalister som granskar lokala makthavare.

  5. Betr Spotify, djungelordspråk:

    Byt ut Fantomen mot Joe Rogan.

    “När Fantomen frågar svarar man”

    Spotify tänker inte bara på pengar utan Rogan visar att det fortfarande finns hopp för mänskligheten.

  6. Läs för all del Linus Larsson’s kulturkrönika i dagens digitala DN-upplaga. Han skriver om Spotify som inte sällat sig till kollegernas självpåtagna censur-verksamhet och kritiserar dem hårt för att inte lyssna på “konsensus”. Han gör det övertygad utan att förmodligen själv ha bedömt vetenskapliga fakta etc. Han gör det för något annat vore otänkbart på det jobb han besitter på ett media som snart i 30 år bedrivit agenda-journalistik (då vet alla journalister redan sanningen och källkritik är överflödig tidsspillan).

  7. Hans

    Många brottmåls-stämningar väntar mot samma korrumperade gelikar av olika parter under 2022.Bevisen är många och synnerligen graverande i flera fall. Svenskar inkluderade där Läkemedelsverket är en av dem. Låt oss avvakta och invänta ett mått på integriteten i vårt juridiska system i väst.

    https://corona-ausschuss.de/

  8. Petter Wullf
    Vid en av mina tjänsteresor till Kanada, mitt i den smällkalla vintern, tvingades jag köra en hyrbil mer än 60 mil från flygplatsen i Montreal mot Toronto i snöstorm. Jag tvingades köpta tidningar att sitta på då sätet var för kallt att sitta på. Jag såg inga långtradare på vägen men det låg bilar i diket här och var. Hade min hemska bilfärd en hel natt blivit bättre av att koldioxidskatten höjdes ytterligare?

  9. @Petter Wulff.
    Vad du och dina gelikar inte kan förstå att precis allting du kan hitta i affärerna och industrin har transporterat på en last bil, precis allt! så den logiska slutsatsen blir när lastbilarna stannar så stannar hela samhället också.
    Nästa verklighet är att små “flakmoppar” som lastar lätta laster kortare sträckor, kan man köra på batteri.
    Men det kommer aldrig tas fram batterilastbilar med samma last/körkapacitet som dieseldrivna riktiga “fullvuxna” lastbilar.

  10. De fastnar i snökaoset på vägen.
    Klimatförbättring krävs!
    Kan det vara arv från den Franska befolkningen som göder dessa protester?
    Lite är det väl Bidens fel. Stoppade ledning som skulle säkra transporten av olja.

  11. Petter W
    Varför engagerar du dig för problem som inte finns, t.ex. klimatet.
    Det finns miljöproblem som är verkliga och som du kan jobba med t.ex. är vindkraftverk en förorening i naturen både visuellt och audiellt. Vindkraftverksresterna (fundament och rotorblad) deponeras i marken.

  12. Hans: Det angrepp mot makthavare du nämner kan vara sant, men innebörden i angreppet känns väldigt mycket som påhitt från någon udda person. Det bör man vara försiktig med att sprida.

  13. @Thorleif ( Prime Minister Boris Johnson abruptly canceled Britain COVID measures in response to the issuing of International Common Law Court of Justice arrest warrants against Glaxo Smith Kline, Pharma CEO Emma Walmsley and the Archbishop of Canterbury, Justin Welby.) + ytterligare 70 pers inclusive Johnson och Trodeu. men som tur r kommer snart fakenews media att gå i graven så man kan få verkliga sanna nyheter framöver 🙂

  14. Varför ska vi engagera oss för kanadensiska lastbilschaufförers idé om frihet utan att veta mer än att det gäller pandemin och klimatet?

    Trudeau har gått före med successivt ökade koldioxidavgifter för vägtrafiken; en efterföljansvärd idé. Så jag ansluter nog inte till lastbilskolonnen.

  15. @Petter Wulff

    Det framgår väl rätt tydligt att protesterna handlar om pandemirestriktioner och inskränkningar i den personliga rörelsefriheten. Märk väl att när restriktionerna slog till 2020 blev många yrkesförare och hamnarbetare arbetslösa vilket nu resulterat i brist på förare och hamnarbetare. Försörjningskedjorna har på många håll brustit och orsakat månadslånga väntetider för fartyg att kunna lägga till och lossa sin last på den Nordamerikanska västkusten.

    Kravet är således att slopa restriktionerna.

  16. Mig veterligt är fordonslängden begränsat till 18 m och 40 ton inom EU utom för Sverige Danmark, Norge, Finland och Nederländerna som har 25,25 m 62 ton.

    Vi får se om protestyttringarna ger något resultat i Kanada eller om myndigheterna väljer att slå ned dessa med våld.

  17. Med mycket plats på vägarna är många kanadensiska, amerikanska och australiska dragfordon onödigt långa med motorn under en lång nos. Men där körs också långa “tåg” med flera släp i rad.

  18. Om jag har rätt för mig, så räknas dragbilen inte in i USA-Kanada, medan den räknas in här.

    Kan du kolla ?

  19. @ “De transkontinentala långtradarna är större än i Europa”
    Hmmm, vi har 25 meter eller över och får lasta 62 ton, eller med vid specialtransport.
    Dom har 16-18 meter och får lasta 36-38 ton. Undrar vilka som är störst :)..

  20. PW

    ?

    Jag tänkte först skriva och fråga från under vilken sten har Ni krupit fram men det vore inte respektfullt så jag nöjer mig ett ?

  21. Petter Wulff

    Är det inte parodiskt att låta privatflyg i långa rader flyga till en konferens om utsläppsbegränsningar?

  22. Att åka på ett långt led genom landet är en parodisk form av frihet. Kanske har chaufförerna några berättigade krav, men vi kan knappast ta ställning utan att veta något om det. Eller hur?

  23. rättelse ovan: ansökningarna behandlas f.n så inga beslut om åtal har ännu väckts.

  24. De flesta känner inte till att president Trudeau är en utbildad adept inom WEF och Klaus Schwab.

    Trudeau är instämd till den internationella brottmålsdomstolen i Haag för brott mot de mänskliga rättigheterna och för mord m.m i enlighet med bl.a Nürnberg-lagarna. Flera parallella åtal väntar honom.

Comments are closed.