Putin betalar alarmisterna

Figur 1. Rebecca Weidmo Uvell och Henrik Jönsson avslöjar hur Putin betalar miljöaktivism i väster

De båda redovisar hur långt rysk finansiering har trängt in i de västerländska miljörörel-serna. Genom att bekämpa kärnkraft och kolkraft har de gjort Europas länder beroende av gas från Ryssland. USA importerar olja därifrån samtidigt som miljöaktivister förhindrat byggandet av en oljeledning från Kanada.

Uvell redovisar utförligt hur ryska pengar avlönar ledande företrädare för tyska WWF och organisationen BUND samt finansierar deras verksamheter med tiotals miljoner kronor om året. Det sker som resultat av en “förlikning” utanför rätten, där Nord Stream, som ägs av Gazprom, finansierar en fond för miljövård.

Via brevlådeföretag i skatteparadis skickas pengar till flera organisationer i USA.

Henrik Jönsson visar hur högt uppsatta tyska politiker sedan länge engagerats i aktioner som lett till ökat beroende av gas från Ryssland. Det gäller även en minister i Belgien.

Figur 2. Henrik Jönssson redovisar offentlig information från etablerade källor

Ett exempel som egentligen borde betraktas som rent hårresande står Gerhard Schröder för, tidigare ordförande för Socialdemokraterna och förbundskansler, motsvarigheten till statsminister.

Figur 3. Gerhard Schröder är dessutom styrelsens ordförande i det stora oljebolaget Rosneft.

Man måste fråga sig var ryska pengar sipprar in i Sverige. Men det kanske inte behövs. Här visar många aktivister öppet totalitära, planekonomiska preferenser, ex.vis Greta och hennes föräldrar. Samt något mera subtilt Isabella Lövin. Samma grundsyn visas av flera av Miljöpartiets valda företrädare.

Det är skrämmande att se hur västerlandets okunniga, godtrogna och flata politiker låtit sig lindas runt Putins lillfinger.

Gå in på de tvås bloggar för mer information. Klicka på den röda texten.

Har du alltför brått för att titta på Jönssons hela video, kan du börja titta vid minut 10.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Putin betalar alarmisterna

  1. Göran J

    Uwell gillar jag som duktig grävare. Jag är knappast förvånad över det som uppmärksammats då den här typen av verksamhet numera är “common practice”. Så i detta hänseende är “Putin” inte värre än övriga. Frågan är varför den här typen av “donationer” inte uppmärksammats tidigare där syftena på pappret oftast är gott men i botten har helt andra mål?

    En annan typ av subverksamhet utgör den islamska penetrationen av svenska politiska partier. En självklart legitim verksamhet helt i överensstämmelse med demokrati och mänskliga rättigheter. Men när ska man kunna veta om nysvenska medarbetare och kolleger har andra syften? Om de i själva verket döljer andra intressen än “svenska”? Vi har sett alltför många exempel även om bevisbördan är mycket svår eller rent av omöjlig.

  2. Thorleifs
    Jag tror att du skall läsa det inledande ännu en gång och göra en analys “De båda redovisar hur långt rysk finansiering har trängt in i de västerländska miljörörel-serna. Genom att bekämpa kärnkraft och kolkraft har de gjort Europas länder beroende av gas från Ryssland. USA importerar olja därifrån samtidigt som miljöaktivister förhindrat byggandet av en oljeledning från Kanada”.

  3. Såg HJ’s video och kan instämma i en hel del men han utelämnar andra saker iom att Ukraina-kriget är utgångspunkten här eller rättare sagt Ryssland som allmän aggressor osv.

    Om vi ist ser Ryssland som det land vi hoppades på efter unions-upplösningen och kommunismens fall så kvarstår landet som i huvudsak än råvarustat (jmf Canada). När Henrik nämner Schröder borde han också analyserat vår egen dåvarande utrikesminister Carl Bildt et al och hans tidigare insatser för rysk gas (m.m) (egenintresse att jmf med Reinfeldt’s särintresse). https://kvartal.se/artiklar/carl-bildt-pengarna-och-den-ryska-gasen-under-ytan/

    Alltså inget konstigt (numera!) att en säljare försöker finansiera och påverka politiker etc via olika NGO’s. Det har våra “egna” Soros, Rockefellers och Gates osv gjort till samma mottagare i decennier. Till detta olika amerikanska partianknutna organisationer.

    Det finns syften att storkapitalet donerar pengar till miljö-vänstern! Agenda 2030 t.ex och önskemålet att flytta bort beslutsrätten i allt fler frågor bortom nationella parlament. Jag anser vänstern som nyttiga idioter under t.ex WEFs “falska” Reset-program.

    Ta B Gates som den store filantropen som i Davos skröt med att han investerst 10 Mdr i Covid-vacciner men tjänat 120! Han vill ta bort CO2 med chem-besprutning av troposfären och få oss att sluta äta kött medan han investerar tungt i fossil-industri, jord-boskaps- och köttindustri osv. Gates är idag den störste private ägaren av jordbruksmark i USA. Ser ut att vara väl förberedd inför nuvarande och kommande brist-situationer!

    Tänk att Greenpeace ordf fått bli minister i Tyskland! Det har ivf inte Putin ordnat. Eller?

Comments are closed.