Nollutsläpp nya bilar 2035

EU portal

I Europa-parlamentet sitter 705 ledamöter som alla tycks se “rädda klimatet” som sin uppgift där

Man vill på allvar förbjuda bilar för bensin och diesel från år 2035.

Jag har inte sett någon “konsekvensanalys” d.v.s. funderingar över följderna eller frågan om det överhuvudtaget är fysiskt möjligt. Det är inga hemligheter att alternativet batteribilar kräver så enorma kvantiteter sällsynta metaller att de inte finns att uppbringa. Den måttligt minskade volymen av dieselmotorer har redan gjort flera tiotusental anställda arbetslösa.

Många tidningar har tagit in en artikel från TT med rubriker som:

Tunga klimatbeslut på gång i EU

Man borde bli förvånad över den drömlika verklighetsflykt som kännetecknar “klimatpolitik”, men det blir man inte. Det gäller ju att “rädda världen”. Eller åtminstone att “Stoppa Klimatförändringarna”. Jag citerar ett par stycken:

+ – + – + – +

Ett av de viktigaste förslagen gäller en uppdatering av reglerna för handeln med utsläppsrätter, ETS. Här vill EU-parlamentet gå snabbare fram än EU-kommissionen när det gäller det årliga minskandet av antalet utsläppsrätter.

– I kommissionens förslag var det 4,2 procent varje år. Vi lägger till 0,1 procentenheter varje år till den siffran: 4,2, 4,3, 4,4 och så vidare. Det gör att man når utsläppsminskningen mer progressivt, berättar svenska ledamoten Emma Wiesner (C).

+ – + – + – +

Inte en tanke på konsekvenserna. Vanligt sunt förnuft säger att sedan man minskat med 4,2 % första året, blir det svårare att minska utsläppen lika mycket nästa år o.s.v. Skulle man ha någon “progressivitet” borde den vara åt andra hållet.

Vilka branscher kommer att drivas ut ur EU ? Hur får vi sedan råd att importera det vi absolut behöver, ex.vis gödningsmedel till jordbruket.

TT redovisar vilka svenska ledamöter som varit mest engagerade:

+ – + – + – +

Flera av de svenska ledamöterna har haft tunga roller i arbetet med Fit for 55-förslagen. Wiesner och Jytte Guteland (S) har varit ansvariga för den liberala respektive socialdemo-kratiska partigruppen i ETS-frågan. Jessica Polfjärd (M) är hela parlamentets huvudansva-riga för förslaget om nationella klimatmål. Malin Björk (V) har varit vänstergruppens för-handlare om en koldioxidtull, CBAM, där i sin tur Evin Incir (S) och Karin Karlsbro (L) har varit ansvariga för den parallella hanteringen i bistånds- och handelsutskotten.

+ – + – + – +

Är det alldeles händelsevis som de alla är kvinnor ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Nollutsläpp nya bilar 2035

  1. Detta med klimatet och behovet av omställning är precis som i det sociala livet/spelet. Uppförande, bete er som det anstår människor med god uppfostran. Ju högre upp i den sociala hiarkin desto större är kunskaperna….. och lögnerna! Men stick inte ut! Visa god ton och kallprata hellre än att beröra känsliga ämnen. Det är trots allt så att så länge staten och skattebetalarna är med och betalar kan man bygga en lönsam industri även på lögner. Så har det alltid varit bara skattebetalarna lägger in grundplåten och nu med kraftigt stigande priser får staten tillbaka en del via moms och skatter som ökar dramatiskt.

  2. Nu får Svenskt Näringsliv en ny ordförande, Jacob Wallenberg, som betonar att de ska jobba hårt med klimatomställningen och att det ska stärka svensk konkurrens.

    Hur ska det gå till? Som exempel kan nämnas att stiger elpriserna mer så riskerar vartenda bageri i Sverige att försvinna.

  3. Lars K

    Då hoppas man redan ha uppnått satta mål, dvs ett globalt styrelseskick och ett federalt EU med full beskattningsrätt. Alltså det gör detsamma när vi väl uppnått en ny slav-nivå!

  4. 2035 borde klimathysterin vara över. Hur länge kan det gå att hålla liv i lögnen att växthusgasutsläpp orsakar en klimatkatastrof? Om växthusgasutsläpp alls bidrar till någon global uppvärmning, är det i så fall lite, och den globala uppvärmningen har hur som helst huvudsakligen positiva effekter. Det finns inget klimatproblem som behöver lösas, särskilt inte med ohållbara lösningar som bara slösar bort pengar och ändliga naturresurser!

  5. Alla följer Palmes devis: “politik är att vilja”! Så, man behöver varken bry sig om verkligheten eller kunna något om den. Åtgärderna behöver bara formuleras i ukaser. Konsekvensanalys – vad är det för nys?

  6. Kvinnor eller män – vi skall inte slå oss för bröstet – jag tror att både Bovlund och Tokwatt anser sig vara män, lika tokiga som de ovan uppräknade kvinnorna – även om jag nog anser Klan-Märta vara den som är värst …
    Min slutsats är att de partier som låter tokigheterna fortgå är fullständigt tabu att rösta på i kommande riksdagsval – oavsett partifärg.

  7. Vi kan först konstatera att endast en av de sex angivna i ‘EUs Fit for 55’ engagerade, läs samhällsdestruktiva kvinnorna, har någon form av naturvetenskaplig grundutbildning. Resten är högskolestuderade ekonomer och jurister med ett undantag, som endast gått vidare i SSU-utbildning. Alla har någon form av bakgrund i ‘hållbarhetsfrågor’ och/eller intersektionalistiska intressen och är utan kritisk attityd till den megafonpropaganda som tillhandahålles av EU och den svenska regeringen på uppdrag av globala kontrollkrafter och i enlighet med Global Reset Agenda 2030 (annars hade de inte fått behörighet att arbeta med ‘klimatfrågan’; min anmärkning). Den 55-procentiga ‘utsläppsminskningen’ av växthusgaser ska vara klar till 2030, såklart. Fråga är, om denna entusiastiska, ‘självvalda’ skara är den mest lämliga att bedöma och utforma ett medborgarorienterat uppdrag, vad gäller konsekvenser av en överstatligt driven politik?
    Undrar stillsamt om vi under tiden framöver får lov att
    • koka vatten, exempelvis vid tillagningen av potatis i hushållet, eftersom det skulle verksamt bidra till ökningen av den enligt växthusgasteoretiker potenta vattenångan i atmosfären,
    • andas fritt, eftersom utandningsluften innehåller 40000 ppmv koldioxid, och detta därmed skulle bidra väsentligt till en, allt annat lika, ökad koldioxidmängd i den nära atmosfären?

    Under tiden noterar jag att koldioxid av alarmistisk press benämnts ‘klimatutsläpp’. Hugavale!

    Själv benämner jag dem, som är engagerade för ‘EUs Fit for 55’, som just 5:5-or med avsiklig koppling till det som konstituerar denna beteckning.

  8. Det är mycket viktigt att de som sitter i EU och ska fatta beslut i dessa energifrågor agerar enligt vetenskapliga fakta och inte låter sig påverkas av sina känslostyrda tankar eller av IPCC vilket är ett drygt 1000-tal avdankade politiker som sitter av sin tid innan pensionen i denna dyra och onödiga FN-grupp, enbart för att fylla ut tiden fram till pensioneringen.

    IPCC påminner om det gamla talesättet att “man ska inte sätta bocken till trädgårdsmästare”. Samma sak som att man inte bör tillsätta avdankade politiker att bestämma om vetenskapliga ärenden där dom allra flesta helt saknar kompetens.

  9. Norge, som i dag har ungefär 80% av nybilsförsäljningen som ”nollutsläppsbilar”, är på väg att slopa sina moms-subventioner till elbilar.

    Den norska regeringen har signalerat att den vill införa 25% moms, men kan tänka sig en subsidieordning med kompensation för bilar under 500.000 Nkr.
    Naturligtvis har Elbilsföreningen ”gått i taket”.
    Den norska riksdagen, Stortinget, har som mål att man enbart skall ha elbilar till försäljning år 2025.

    Stortinget har naturligtvis missat att de norska professorerna Humlum-Solheim har klarlagt att först kommer temperaturförändringarna i havsvattnet genom solpåverkan och som följd av detta förändringar av koldioxidhalten.
    De har även missat att bensin, diesel, etc. bildas hela tiden och därmed är förnybara.

  10. Vi får se hur det går med koldioxidfobin när maten blir mycket dyr och kanske saknas på bordet då och då.
    Ingen vågar agera med sunt förnuft för då kan man få lämna EUs köttgrytor och leva i verkligheten.

  11. Inkompetenta idioter behöver ingen konsekvensanlys eftersom de tror att de vet allting och således är oemotagliga av fakta. (Gollible mind)!!

  12. De omhändertagande (moder jord) kvinnorna som styrs av männen i IPCC! Att styra världen genom instinkt, kan det vara bra det? Å andra sidan tycks Ursula mest ha typiska manliga (pojkaktiga) egenskaper som dominansbehov och girighet.

Comments are closed.