Klimatval i Australien idag

Figur 1. Steve Hunter i the “Saltbush Club” illustrerar slagordens verklighet: Hurra ! ! Äntligen NOLL-utsläpp !

Australien är stort, en hel kontinent som USA. Där ryms extrem klimatpolitik i ett par delstater, South Australia med Adelaide och New South Wales med Sydney. Samtidigt är exporten av högvärdigt kol från Queensland näst störst i världen.

Figur 2. Vår kollega Viv Forbes kämpar i the “Saltbush Club” för sans och vett i debatten.

Han lämnar goda råd inför valet:

Figur 3. Konkreta råd från the “Saltbush Club” inför valet

Rösta på ALP/Gröna för fler strömavbrott och mer slöseri med vatten.

“Grön energi”

I evigheter har sydöstra Queensland nu varit molnigt, regnigt och i stort sett vindstilla. Ingen sol för solpanelerna, periodiska vindar leker med bönehjulen och reservbatterierna håller på att få slut på ström. Bara några stunder på vissa eftermiddagar producerar vind och sol ström. Gas och vattenkraft försöker hjälpa, men dessa klarar inte hela elbehovet.

Men även dessa dystra dagar fungerar våra elektriska lampor, kyl, spis, batteriladdare och vattenpumpar. Och nere i staden (även på vindstilla nätter) fortsätter tåg, trafikljus, bränslepumpar, kylhus, sjukhus och hissar att fungera.

När allt annat misslyckas fast Solen skiner:

KOLET HÅLLER LJUSEN TÄNDA.

De som marknadsför “Mer grön energi” och deras miljonärskompisar stödjer “Fler Blackouts”.

+ – + – + – +

Bygg fler dammar

Figur 4. Steve Hunter: Bävrar är förnuftigare än alarmisterna

Sedan Josefs dagar i det antika Egypten har torka periodvis ransonerat vatten och mat för människor och vilda djur.

Förnuftiga människor samlar vatten, men det är ungefär 40 år sedan australiensarna bygg-de en stor damm – unga australiska ingenjörer har ingen erfarenhet av sådana.

Även bävrar bygger dammar för att skapa våtmarker med pålitlig matförsörjning längs floder.

QLD FSES

Figur 5. Översvämning i Jandowae, Queensland, 2020-02-12

Dammar dämpar också översvämningar nedströms. Australiens gröna/ALP/ABC-sällskap tror att översvämningar orsakas av koldioxid, men bönder vet att det är La Niña som för regn och översvämningar till östra Australien. Just nu rinner vattnet från La Niña nerför våra floder . Och våra få dammar spiller nu för mycket vatten.

Men klimatcyklerna kommer och går. El Niño-torka kommer igen. När det händer kommer vi återigen att finna floder torra, våtmarker uttorkade, skördar torkade och vatten ranso-nerat, eftersom vi inte samlat tillräckligt med La Niña-vatten. Samma gröna/ALP-röster har höjts mot varje nytt förslag att bygga dammar. Sådana behövs nu, medan La Niña för med sig översvämningsregn till Australien, och kommer också att behövas när El Niño kommer med torka igen.

+ – + – + – +

Själva “saltbusken” är en ful grå buske, omkring 2 fot hög, som tycks kunna växa utan fukt. Dess blad är impregnerade med salt. Både får och nötkreatur livnär sig på dem och frodas. De anses vara ett mycket säkert foder för får, eftersom de sällan drabbas av missväxt. Över hundratals kvadratkilometer, sprider sig saltbusken och så länge den lever kommer fåren inte att svälta.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Klimatval i Australien idag

  1. Det är bara bra om Australien blir ett “tok-klimat-bluffs-land”, för det behövs ett eller flera exempel på hur galet det kan bli. Det går inte att påstå att det blir galet utan folk behöver se rent praktiskt hur galet det blir.

    Inte ens i Sverige har folk förstått var elpriserna kommer att landa och vad det kommer att leda till. Elsa Widding berättar i en intervju på Riks om hur hennes mamma hade större elräkning än vad hon har i pension och ändå hade hon snålat så mycket hon kunde med elkonsumtionen.

    Även om all skatt tas bort på el, kommer priserna ändå vara så pass höga att folk och företag går i konkurs. Med det sagt, att det går inte att komma ur detta av politiker skapade problemet.

  2. Valresultatet i Australien är illavarslande.

  3. Det är synd om de grundlurade australiensarna!
    Biden m.fl. har visat: Go Green, Go Broke!

  4. SvT, och Tv4, gör det som krävs, för att hålla upp “klimatkrisen”, belyser ständigt oväder och andra väderfenomen, nästan alltid med bisatsen att det har med klimatförändringar att göra ( de behöver numer inte ens tillägga att de menar mänsklig påverkan, så långt har det gått)

    Jag funderar historiskt, 50 år tillbaka, hur det ( alarmistiska?) hotet om en ny istid, baserad på sjunkande temperaturer under c:a 30 år, gradvis förvandlats till ett uppvärmningshot? Vi vet idag, att medeltemperaturer sjönk, under 30 år, samtidigt som vi ökade förbränningen markant. Hur är det ens möjligt att idag påstå att ökad förbränning leder till ökad temperatur ( ok, jag vet att det går att skapa linjära diagram med den kopplingen, men att koppla den korrelationen till kausualitet, hur går det ens att framställa, och mer, hur kan så många tro på det?).

  5. SVT ljuger om att Australien har drabbats hårt av klimatförändringar de senaste åren. Nej, Australien har drabbats av den sorts naturkatastrofer som har drabbat jätteön ända sedan den lossnade från Antarktis. Naturkatastrofer vars frekvens inte varierar med klimatförändringar, men däremot med variationerna i ENSO, El Niño och La Niña. Vilka är väderfenomen och inte klimatförändringar.

Comments are closed.