Tyskland startar kolkraften

ZDF

“Grüne” vicekansler Robert Habeck startar kolkraftverken igen

Ingen regering kan tillåta att medborgarna fryser i sina bostäder på vintern.

Tvärvändning av de “Gröna” i Tyskland

Vid en presskonferens igår 19/6 förklarade Robert Habeck, vicekansler i “Ampelregeringen” att kolkraftverken måste startas upp igen.

Flödet av rysk naturgas håller på att minska. Lagren är nu fyllda till 57 %, men den siffran måste höjas inför vintern. Bostäderna är oftast värmda med gas. Således kan gasen inte nu få användas för att generera el.

Kolkraftverken måste startas upp igen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Tyskland startar kolkraften

  1. Men om nu kolkraften måste i gång igen – ska inte stängningen av kärnkraftverken skjutas upp också.

    Jag kommer aldrig att förstå hur diskussionerna går – kärnkraften måste stängas ner och ersättas. Men kärnkraft står (per kWh producerad) för liknande utsläpp som vindkraft och flera gånger bättre än solkraft. Kolkraft ska vi inte prata om.

    Hans-Werner Simm visar tydligt att det krävs cirka 30 % sol / vind för att ersätta all den kärnkraft som har stängts ner / kommer att stängas ner. Före detta uppnås har inte någon form av klimatförbättring åstadkommits. Nu ersätter kolkraften gasen så det blir ännu värre.

    Mer än 30 % sol / vind i systemet kräven någon form av energilagring. Detta kostar pengar. Utan energilagring blir marginaleffekten av sol / vind mindre och mindre (och alltid mindre än 100 %) för att överskottet inte kan nyttjas till något. Pumpkraft kan inte nyttjas mer i Tyskland och vätgasen har stora förluster, så vad är lösningen. Jag har svaret, bygg kärnkraft igen, men ta tillvara på de landvinningar som gjorts och satsa på fjärde generationens kärnkraft (ThorCon, Copenhagen Atomics, Seaborg Technologies, Blykalla etc. ). Det om något leder till lägre utsläpp av koldioxid (om det nu är målet, eller att det finns något annat – för oss – okänt mål).

  2. Väntar med spänning på hur svenska medier och politiker kommer att presentera detta. Någon variant av Putinpriser kanske? En ny typ av journalistisk saltomortal ska man väl kunna prestera! För det går väl inte att tiga ihjäl denna nyhet.

  3. När ska Sverige vakna ur Energiwende?
    Antar att maktskifte i valet är enda lösningen!

    Undrar hur tyskarna klarar argumentationen runt detta?

Comments are closed.