96 % av väderstationerna i USA är placerade för varmt

WUWT

Vanlig bild och infraröd bild av väderstationen i Colfax, Kalifornien

Temperatursensorn är inringad i båda bilderna. Den är placerad intill en stor stenmur och en stor parkeringsplats, vilka båda absorberar solens värme och strålar ut den, värst på nätterna. Det är det vanligaste problemet med “värme-öar”, UHI, Urban Heat Islands.

Anthony Watts 2009

Världens mest besökta klimatblogg: Watts Up With That, WUWT, kom till därför att Anthony Watts upptäckte att temperaturerna vid många väderstationer registrerade stigande temperaturer i takt med ortens folkmängd. Myndigheterna visade likgiltighet.  Via sin blogg mobiliserade han flera hundra friviliga att fotografera mätstationerna runt om i landet. Av 1221 stationer kollades 1007 stycken eller 82.5 %. Av dessa kunde högst 8 % anses ha godtagbar noggrannhet med mindre felvisning än 1 grad !  !  !

Nu har han släppt en ny rapport framtagen med hjälp av the Heartland Institute:

96 % OF US CLIMATE DATA IS CORRUPTED

Det är värre än vi kunde tro.

Watts förklarar: “Om man tittar på de ostörda stationerna som följer NOAAs publicerade standard – de som är korrekt placerade och fria från lokala värmekällor – visar de ungefär hälften så hög uppvärmningstakt som störda stationer. Ändå fortsätter NOAA att använda data från sina störda, sekelgamla nätverk av väderstationer, för att producera månatliga och årliga rapporter till den amerikanska allmänheten om klimatets tillstånd.”

Han fortsätter: “Däremot driver NOAA ett toppmodernt nätverk för marknära temperaturer, som kallas U.S. Climate Reference Network. Det är fritt från lokala störningar genom design, men de data som det producerar nämns aldrig i månatliga eller årliga klimatrapporter publicerade av NOAA för offentlig konsumtion.”

+ – + – + – +

Offentlig förljugenhet

Den sista meningen visar att myndigheterna, “Den Djupa Staten”, försvurit sig till att lura medborgarna. Man kan bara hoppas att det inte är riktigt lika illa i Sverige.

+ – + + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “96 % av väderstationerna i USA är placerade för varmt

  1. Hej Richard !

    Det är en bästa platsen för temperaturen på dagarna.

    Men tänk på att Solen går “runt hörnet” på kvällen och lyser då direkt på termometern. Vi har en på västra gavel, som vi läser av på mornarna och en på östra gaveln, som vi läser av på kvällarna.

    På kvällen kan den i väster visa över 40 grader.

    MVH//Sture

  2. En undran när jag bodde hos föräldrar hade vi en temperatur som satt fast på väggen och det är av träpaneler som låg bakom huset i norrsidan. Där är solen aldrig framme och temperaturen satt en höjd på ca 180 cm över marken, kan det ge korrekta värde på temperaturen där är 100 % alltid skugga. Vi tyckte det är/var rätt platsen för att vi ska tro på att det ska visa riktiga värde. Det är en fråga som jag ville veta om det är ok o rätt plats?.

  3. Det är ju inte bara när det gäller klimatet som människor delar upp sig i de som omedelbart vill eliminera sin oro och de som vågar titta närmare på problemet.

    Det gäller ju även när människor kört i diket med en bil eller soppan tagit slut. Jag tänker på de som vill ha en lösning innan problemet är utrett. De som bara för ett resonemang så att de blir lugna även om lösningen inte fungerar.

    Vindkraft för att slippa kärnkraft.
    Elbilar för att rädda klimatet.
    Plastpåse-skatt i Sverige!

    Ja inte olikt att vid ångest skära sig med rakblad. Smärtlindring.

  4. Tege Tornvall och övriga,

    Det finns på marknaden privata vädernätverk där data samlas in från vars och ens enskilda mätstation, och sedan presenteras på en global karta.
    Kvaliteten på mätvärdena blir efter hur var och en placerat sina mätare. När man tittar på systemens väderkartor måste man tänka på det.
    Icke förty ger kartorna en mycket god uppfattning om det aktuella väderläget på jorden varje stund, möjligen med undantag för vindarna som är mycket svåra för en privatperson att mäta korrekt.

    För de intresserade kan jag varmt rekommendera inköp och deltagande i ett sådant system.

  5. #PW

    har du funderat på om det finns en dold agenda hos alarmisterna ? Kanske dags att börja göra det.

    20 års larmande – inget har inträffat.
    Krampaktiga försök att få varje väderhändelse att framstå som en konsekvens av klimatförändringar.
    Manipulation eller snedtolkning av temperaturdata.
    Påståenden om att Grönlandsisen smälter när alla data säger motsatsen.
    Arktis is minskar inte.
    Antarktis is har växt.

    Jag undrar varför personer som du envist klamrar dig fast vid bilden att du har stöd av vetenskapen. Vill du att det ska vara en katastrof på gång?

  6. Petter Wulff: Vem är “man”? Du använder ordet i flera betydelser. Ett sätt att dölja vem som verkligen handlar resp. beslutar. Rent språkligt betyder “man” endast vem som heslst men ingen särskild, den talande skrivande inbegripen.

    “Man” är inget korrekt syftningsord utan används alltid i stället för han, hon, den, de, företaget, styrelsen, regeringen, vänsterhänta, sydgrönländare etc. “Man” kan inte kritiseras eller angripas, men det kan riktiga personer, substantiv och pronomina.

  7. Alla vädertjänster måste ge helt korrekta data till sjöfart, flyg, försvar, jordbruk och andra för samhälle och livsvillkor viktiga funktioner. Dessa sprids inte till allmänheten men kan förstås hittas ändå för den som söker. Det gör vi och våra medrealisterr så gott vi kan och försöker också sprida.

    Men då studsar det mot den osynliga mur som etablerade media omger sig med. Det kommer bara in i alternativa media, och sedan avfärdas det just för att det bara finns i alternativa media. Ett bakvänt cirkelresonemang i sin prydno! Jag sänder alltid till alla media, men bara alternativa tar in.

  8. PW

    Om vi förutsätter likt Lennart Bengtsson att CO2 har en viss värmande effekt så är det nog så att vi också har gott om tid att ställa om.

    Varför larmar då ni alarmister? Varför är det så bråttom. Jo sanningen är att ni inte tror ni kan få folk med er om ni inte skräms. Klassisk psykologisk maktutövning. Men förstöra folks liv bara för att de har en annan uppfattning det ställer ni upp på. Det tycker jag är det allvarligaste och det är också så kommunismen och socialismen alltid arbetar. Ett folk, en tro!

    Idag gäller fascismen eller ivf korporativismen där världens rika gått samman med överbetalda politikerbyråkrater i Bryssel i ett partnerskap.

    Covid-bluffen är prov på samma sak. Det handlar inte om hälsa utan om makt&kontroll. Det är hög tid att alla klimatrealister inser det och för kampen på en annan nivå.

  9. “Thorleif: HI må ha sin ideologi. Men man har en historia av att ifrågasätta god vetenskap.”

    God vetenskap är att ifrågasätta. Vad är det klimathotsbluffare gör? Jo, att försöka förhindra god vetenskap.

  10. enough: Om det nu är så, att man inte redovisar hur man använder de nyaste mätvärdena, så kan man undra vad det innebär. Finns en dold agenda hos NOAA eller hos rapportören?

    Thorleif: HI må ha sin ideologi. Men man har en historia av att ifrågasätta god vetenskap.

  11. PW

    Ja HI hade fel förstås men är en tankesmedja som utgår från liberterianska principer där staten inte ska ta för stor plats (byråkrati-välde t.ex) och vara fri från socialism.

    Socialismen är en internationell rörelse grundad på toppstyrning. Rättvisa som slagträ används nu för att direkt försämra för väst till förmån för syd (?). Det finns bättre och mer demokratiska vägar att t.ex förhindra kolonialisering och utsugning än att använda obevisade klimatteorier för att flytta makt från folket i väst. Makt för vilket syfte egentligen?

  12. #PW

    Är det inte mer produktivt att diskutera själva sakfrågan, problemen med de gamla mätplatserna som blivit “utsatta” för urbanisering och därmed blir allt mindre relevanta?

    Om NOOA har ett nät av nyare stationer utplacerade som visar helt andra tendenser ( halverad ökning enl. inlägget), tycker inte du att det är intressant att de resultaten inte är med i rapporter/analyser?

  13. Heartland Institute har tidigare stöttat tobaksbolagen med att ifrågasätta rökningens skadeverningar. Argument därifrån bör därför tas med en nypa salt.

    Figuren i det engelskspråkiga underlaget är märklig så tillvida som att den totala temperaturökningen är högre än ökningen för underkategorierna.

  14. Jag tror, Sture, att det är ett fåfängt hopp. Se bara på SMHI – den statliga institutionen är en aktiv del av den djupa staten. De hysteriska klimatvarningarna som kommer ut därifrån saknar vetenskapligt stöd.
    Vidare är regeringen en av de mest okunniga och klimathetsande institutionerna. Nuvarande energiminister visar en så häpnadsväckande okunnighet att man undrar hur det står till med den eller de som tillsatt honom.
    Slutligen MSM, de etablerade och statsunderstödda medierna i Sverige – megafoner i klimathysteri, kolporterande en totalt destruktiv energipolitik.

Comments are closed.