Schymans Klimatalliansen Två års fängelse för de som ”totalignorerar” klimatet !

Wiki

Gudrun Schyman har grundat partiet “Klimatalliansen “

2022-08-03, SvD, SVENSKA DAGBLADET:

Gudrun protesterar mot en ledarkolumn, där Ulf Kristersson citeras:

 ”mitt mål är inte att människor ska ställa om sina liv”.

Replik: ”Sällan har politiken varit så feg”

Hon skriver:

Trots internationella avtal går utvecklingen åt fel håll, det vill säga utsläppen ökar. Klimatalliansen ville samla den frustration som uppstår när de demokratiska institutionerna inte kan leverera det som medborgarna efterlyser, det vill säga handling.

Klimatkrisen är här och nu. Inte sedan. Vi vet redan tillräckligt. Det är inte kunskap vi saknar. Det vi efterlyser är modet att dra slutsatserna av det vi vet. Sällan har politiken varit så feg. Just nu när den behöver vara som modigast.

+ – + – + – +

Fredrik Johansson på ledarredaktionen svarar:

Klimatalliansen är helt enkelt ett parti bildat i reaktion mot vår demokratis oförmåga. Det går inte fort nog. Det är för mycket parlamenterande och för lite ”handling”. 

Riksdagskandidaten Luka Vestergard föreslog i våras att de politiker som ”totalignorerar” klimatet ska kunna dömas till två års fängelse.

Klimatalliansen ser helt enkelt sina politiska motståndare som brottslingar.

+ – + – + – +

Skrämmande totalitära tendenser

Det är glädjande att SvD håller yttrandefriheten så högt, att Gudrun Schyman får komma till tals med rent totalitära åsikter. Sådana ligger naturligtvis nära till för en tidigare kommunist, men det är skrämmande att så många tar “klimatkrisen” som ursäkt för öppen eller dold fascism. Det gäller många inom de “miljövurmande ” kretsarna.

De som kräver en “ny ekonomisk logik” eller föreslår att “demokratin skall pausas”.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Schymans Klimatalliansen Två års fängelse för de som ”totalignorerar” klimatet !

  1. Jag har ett förhållningssätt, nämligen att allt vad Gudrun Schyman gör är fel. Vederbörande har för länge sedan kört av vägen, ner i en gyttjepöl av intersektionell feminism och verklighetsfrämmande klasskamp. Inövad slagordsretorik har för det mesta fått ersätta vetenskapligt genomtänkta ståndpunkter i hennes framträdanden. ‘Biovätaren har blivit biovetaren’, sade en bekant lite elakt om hennes nya initiativ med opportunistiskt företrädande av allsköns politisk korrekthet, i syfte att kanske återigen få en fet riksdagsmannalön utan krav på ansvar.
    Klimatalliansen kan inte bli annat än en politisk slasktratt, kännetecknat av radikalt orienterat idégods i globalistisk förpackning, som driver nation och medborgare allt längre bort från egenbestämmande. Den klimathysteriska trosföreställningen är på ett påtagligt sätt förankrat i Klimatalliansens riksdagslista, där K.G. Hammar, f.d. ärkebiskop, finns på andraplatsen. Kanske tror alliansen därigenom att ‘Gud sanktionerat klimatsekten’. Dess program bränner i typisk Schyman-anda upp medborgarnas pengar utan effekt på vare sig klimat eller sund ekonomisk utveckling.
    Själv hoppas jag, som flera andra, att partiet kan ta röster från Miljöpartiet, således att Sverige fortsättningsvis slipper dess destruktiva inverkan på klimat- och energipolitiken.

  2. Vore det inte bra att de båda miljöpartierna tar ut varandra så vi slipper dom.

  3. Med hjälp av mycket pengar och makt, att styra medias innehåll har befolkningen genom propaganda gets intryck att välden står inför en förestående kris genom att temperaturen på jordklotet höjs. Detta påstås medföra att glaciärer smälter och därigenom ökar havsnivån som dränker våra kuster och kustnära samhällen. Folk är rädda vilket är målet. Rädda människor går att styra.
    Nu har det bildats ett nytt parti ”Klimatalliansen” som vill skaffa sig riksdagsplatser med hjälp av rädda människors oro!
    Jag vill svara Klimatalliansen att klimatkrisen inte är här. Det finns ingen konsensus angående klimatets utveckling. Det finns två läger inom vetenskapen. Ett läger som får ersättning för det de hävdar och ett läger som utan ersättning säger det motsatta.

  4. Hon borde sagt rakt ut vad hon menar…Införandet av fascist-staten går inte fort nog! Det hade varit ärligare än att dölja det bakom klimatbluffen som inte många tror på längre…Men visst Schyman börjar bli gammal och vill säkert se sin vision av den totalitära klimatfascismen införas innan hon trillar av pinnen.

  5. Jag fick just ett mail från Amnesty (Spanien) .
    ”Det finns ingen tid att förlora”. Jag uppmanas att klicka på en länk för att stödja ett uttalande:

    KLIMATKRISEN ÄR EN MÄNSKLIGA RÄTTIGHETSKRIS! Outhärdlig värme, förödande bränder, dödsfall i värmeböljor. De varningar som lanserats av experter är en realitet med allt allvarligare konsekvenser för våra liv och för miljontals människor runt om i världen. Regeringens klimatåtaganden måste skydda mänskliga rättigheter.

    Det får mig att fundera på om organisationer är tvingade att anpassa sig till “klimatkrisen” för att få vara kvar i värmen (ekonomiskt stöd).
    För min egen del har jag nu klippt alla band med denna organisation.

  6. “Alltid något, sade kärringen som hittade rävskit i det tomma hönshuset”

  7. Möjligt resultat i valkampen är väl att hon snor röster från MP. Alltid något!

  8. En högarrogant narcissist är nog ett för milt omdöme. Har man hängivit sig åt kommunism, är det mesta förtroendet oss vanliga demokrater förbrukat.

    Men, kan partiet ytterligare splittra grönvänstern, gör de en insats 🙂

  9. Gudrun har startat valkampanjen och jag ser fram emot en debatt kvinna-kvinna om klimatet. Därför ställde jag just frågan till Klimatalliansen huruvida Gudrun ville medverka i en debatt med Elsa Widding.
    Skulle både Gudrun och Elsa väljas in i Riksdagen vill Gudrun att Elsa direkt skall skickat i fängelset.
    Visst är Sverige ett dårhus!

  10. Schymans karriär: från kommunist till fascist – hon kvalificerar sig ytterligare i värsting-ligan!

Comments are closed.