Visar SMHI:s väderstation verkligt Gbg värmerekord ?

Figur 1. Google Street View på Kruthusgatan, där SMHI:s väderstation ligger

Stationen torde ligga där den vänstra masten står. Den tycks vara ett exempel på den sjuka som Anthony Watts rapporterat om i USA: Samhällets expansion kryper runt stationerna, så att de omges av värmeabsorberande byggnader och vägar med svart asfalt. Här finns nakna stenhögar nära stationen. De lagrar värme och utgör sedan en lokal “värme-ö”, UHI, Urban Heat Island. Den stör mätningarna som blir falska men ändå rapporteras i de flesta media:

Figur 2. Göteborgs-Posten rapporterar pliktskyldigast

Figur 3. Så även SVT, som alltid hakar på “värmerekord”

Figur 4. TV4 är inte sämre och visar Carl Milles staty “Poseidon”

Den står på Götaplatsen, som får representera hela Göteborg. Just där var det kanske lika varmt som vid stenhögarna på Kruthusgatan, men absolut inte representativt för “landskapet” runt omkring.

Således “Fake News” !

SMHI presenterar stationen

Robert Norling har gjort en berömvärd insats med “skrivbordsforskning” i öppna källor på nätet.

Figur 5. Väderstationen i Göteborg presenteras så här på SMHI:s hemsida

Den ligger säkert inte 3.000 meter över havet, men drygt 3 meter låter inte heller helt troligt. SMHI använder amerikansk decimalnotering med punkt istället för komma.

Figur 6. Med Google Maps finner man den angivna positionen intill Kruthusgatan.

Hur det ser ut där visar figur 1. Grannskapet utgörs av en ovanligt tät ansamling av asfalte-rade motorvägar.

SMHI måste kolla sina stationer oftare

Data från dem de har idag är alltså inte alltid pålitliga ! I USA befanns 96 % av stationerna vara “korrupta”. Hur stor andel är det i Sverige ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Visar SMHI:s väderstation verkligt Gbg värmerekord ?

  1. SMHI är väl medvetna om att flyttas stationen ändras resultaten. Men detsamma gäller om omgivningen ändras. Så tar man bara de “bästa” resultaten också. Rekorden är tacksamma att skriva om.

    I morse på SVT nyheter Arktis is hade minskat.
    I takt med co2 utsläpp. Det måste förtydligas så ingen gick misste om poängen. Den här VD:n är ju i blåsväder nu för säkerheten. Antar det är hon som ligger bakom allt. Men hon har förtroende från styrelsen. Har MP tillsatt henne också? Som Vattenfalls styrelse t. ex.

  2. Det är lögnen och historielösheten som driver alla larmrapporter angående de påstådda höga temperaturerna numera. Lögnen är sanktionerad från högsta ort, dvs FN och IPCC. Inget får störa deras narrativ om en nära förestående “klimatapokalyps”, till följd av människans oansvariga utsläpp av koldioxid. Väderstationer som p.g.a. olämplig placering visar för höga temperaturer är i deras värld ett välkommet inslag som gynnar deras agenda. Därför vill de inte göra något åt saken. Här i Sverige är bl.a. mätstationerna i Lund, Göteborg och Uppsala exempel på olämpligt placerade stationer som visar för höga värden. De olika temperaturrekorden runt om i Europa får tas med en stor nypa salt, då rekorden ofta beror just på olämpligt placerade mätstationer.

    Historielösheten bland klimatalarmisterna gör tillsammans med deras fanatiska tro att de tror att på allehanda domedagspredikningar från de dilettanter och charlataner som styr medierapporteringen. På https://realclimatescience.com/1500-years-of-heatwaves/ finns ett rikligt innehåll som visar att det varit mycket värre förr. Många exempel på värme, torka, svält och djur som dött av detta finns på ovannämnda site, exempelvis kan man där läsa följande: “In 1303 and 1304, the Rhine, Loire and Seine ran dry”. . Detta apropå TV:s påstående om att det aldrig varit så torrt i Frankrike och Italien. Det är beklämmande med personer som tror att allt klimatelände bara har inträffat under deras korta levnad. Tyvärr är katastrofer något som passar utmärkt in i medias dramaturgi och därför utgör en oemotståndlig frestelse för mediehusen. Därför är det av yttersta vikt att det finns modiga sanningssägare med kunskap som kan bemöta alla vanföreställningar och lögner från alarmistlägret.

  3. Det är imponerande att så simpla fakta som att dessa mätstationer står numera på ‘pelaktiga’ platser SKA få avgöra IPCCs rapporter.
    Konstigt att inte dessa undersökningar tas upp?
    Jag skulle skämmas att luta mig mot tillverkad data av denna typ…
    Det är ju ett skämt.

  4. Lyssnade nyss på Tony Hellers avslöjande om Julirekorden i USA.
    FAKE news.
    Genom manipulationer av temperaturdata så får vi svårt först vår historia.
    Media då var fulla av värmereportage som bleknat i ljuset av alla justerade data.
    https://realclimatescience.com/

  5. Samma visa hela tiden: man kan inte lita på de statliga institutionerna, eller på de globalist-/FN-byråkratistyrda MSM

Comments are closed.