El: Miljon/år blev /månad !

SVT
VD Cajsa Lundberg på Lundbergs Pressgjuteri i Vrigstad får tiofaldig elräkning

SVT Jönköping besöker ett företag, vars framtidstro flugit iväg med elpriserna.

(Klicka på röd text, så kommer du till TV-inslaget.)

Det klarar inte företaget. Och inte deras kunder heller !

+ – + – + – +

Början på kedjereaktion

TV-inslaget illustrerar den kedjereaktion, som kommer att gå genom hela näringslivet samt leda till nedläggningar och arbetslöshet.

Att trycka nya pengar som plåster på allas sår löser inte problemen. Dessa skjuts bara upp en kort tid tills pengarnas minskade värde värker igenom i ekonomin. Vi blir alla fattigare.

Man hoppas att väljarna förstår att det är S och MP de skall hålla ansvariga för detta.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “El: Miljon/år blev /månad !

  1. Ska svenskar och svenska företag leva på bidrag helt och hållet efter detta? Är det nästa steg i att staten tar hand om alla pengar och delar ut dem efter behov kanske.
    Rödgröna påstår att kärnkraften inte var lönsam vilket naturligtvis är en lögn. Men om det hade varit så borde de ha stöttat den som ett samhällsintresse. Så de kommer inte ifrån ansvaret hur de än vrider och vänder sig. Nu hade den definitivt varit lönsam.
    Ingen svensk regering har någonsin vad jag vet råkat ut för nåt värre precis inför ett val. Värsta möjliga tajming. En regering som är direkt ansvarig för att invånarna blir fattiga. Och ingen lösning finns på detta ens inom 15 år.

  2. Christian H

    Javisst och många av dessa personer bland annat Schwab ser inte sig själva som onda. Jmf Mao’s illdåd att ta livet av miljoner tillförmån för “the greater good”. I hans fall att skapa förutsättningar för en snabbare och bättre utveckling för dem som blir kvar. Folkmord (definieras förstås aldrig) begås även av ledare med, enligt dem själva, gott uppsåt men om det beror på typ psykopati eller bara att andra mer genuint onda/hypergiriga får göra skitjobbet medan de själva tittar bort och fokuserar på det positiva slutmålet är väl något för psykiatrikerna att avgöra.

    Jag tror det står ganska klart sedan en tid att investerare önskar satsa på de nya tekniska möjligheter som bl.a biokemin och epigenitiken erbjuder. Viruset är del av detta inkl digitala pass. Att viruset är skapat i labb osv är en sak men vaccinet har visat sig vara ett tänkbart eugenetiskt vapen som Mao definitivt använt om han haft det. Frågan är vad Xi har för planer med sina omotiverade lockdowns? Eller är det bara ett utslag av kommunistiskt kontrollbehov? Time will tell liksom överdödlighetens utveckling.

    Jag ser det pågående främst som ett teknokratiskt maktövertagande med fascistiska förtecken. Om någon vill kalla Schwab et al för marxister så låt gå men likafullt handlar det om korporativa makt intressen. Givetvis vill man leda oss alla in i denna nya industriella revolution med så lite gnissel som möjligt. Men vi är för många……..

  3. # Rolf H Carlsson och #Thorleif

    Jag delar till fullo era synpunkter angående Schwab, våra politier och deras bristande respekt för vetenskap och fakta. De verkar mer intresserade av att följa direktiv från WEF och EU än att tillvarata den egna befolkningens intressen.

    Att Lundbergs Pressgjuteri i Vrigstad får tiofaldig elräkning är ett resultat av regeringens och myndigheternas flathet inför EU och WEF. Vi kommer att få se många andra företag som framgent tvingas lägga ner verksamheten p.g.a. elpriserna.

    De valdebatter som politikerna deltagit i imponerar inte. De verkar helt mentalt förslavade av den klimatagenda som WEF och WMO gett upphov till. Samma sak gäller de reportrar som leder debatterna. Den påstådda förödande klimateffekten av koldioxid tas som en absolut sanning som ingen törs ifrågasätta. Vi har en kraftigt manipulerad väljarkår som nu skall rösta. Jag uppskattar att 90% av väljarkåren inte har en aning om vem Klaus Schwab är och menar dessutom att han är en av världens absolut mäktigaste och farligaste person, som är långt mer inflytelserik avseende den politik som förs i Sverige än någon av våra toppolitiker. Det är hos honom som världens ledare utbildas och väljs ut till toppbefattningar inom olika internationella organ. De som tros vara mest mottagliga för propagandan belönas med toppjobb och mycket höga löner. Tyvärr verkar detta vara en alltför stor frestelse för Europas politiker. Det är inte vederbörandes intelligens och kompetens som här är viktig, utan personens vilja och förmåga att okritiskt anamma och föra fram budskapet från WEF och den superrika globalistiska elit som finansierar spektaklet. Deras New World Order är en mycket ondskefull agenda som syftar till att avskaffa demokratin och fullständigt förslava mänskligheten. Enligt agendan skall vi vara fullständigt övervakade med kameror, ha inopererade chips för att de ska kunna styra och bestraffa vårt beteende. Dessutom skall vi inte äga någonting, utan endast hyra av eliten. De vill också reducera befolkningen med 90%. Detta innebär att man vill förgöra mänskligheten, såsom vi känner den, och ersätta den med programmerade styrbara människoliknande robotar. Det är med avsky jag konstaterar den undfallenhet politiker och media visar inför de mäktiga psykopater och mytomaner som sitter högst upp i beslutspyramiden.

    Kritik mot den styrande globala eliten enligt ovan brukar avfärdas som konspirationsteorier, men allt är historiskt välbelagt. Docent Jacob Nordangård har skrivit mycket om det och jag rekommenderar därför hans hemsida: https://stiftelsen-pharos.org/

  4. Glöm Elsa Widding i SD. Valarbetarna för SD är i stort klimathotsfundamentalister som alla andra partier. Elsa Widding är koldioxidanhängare, dvs. tror att människan påverkar klimatet.

    Det blir nog ingen förändring innan koldioxidens ickepåverkan kommer upp på bordet och debatt på allvar.

    Vi brukar att på 10.000 molekyler är 4 koldioxid och människan har bidragit med 1 molekyl. Den mer korrekta siffra är nog att på 200.000 molekyler är 80 koldioxid och människan har bidragit med 1 molekyl.

    Uppgången under industriell tid är lite mer än 100 ppm och människan har bidragit med 5 ppm.

    Har jag fel får ni rätta mig.

  5. Genom att (s) sanktionerat Mp-politik och värderingar via Klimatrörelsen så har man också förstärkt deras väljarstöd och indirekt sin egen maktställning…… tills verkligheten bryskt gör sig påmind och folks liv plötsligt kastas om ända.

    Visserligen så sägs det att Mp valde att frivilligt lämna regeringen men det spelar ingen roll för utgången. Frågan är bara om hur systemmedia väljer att beskriva verkligheten. Inslaget här känns därför uppfriskande trots sitt innehåll av politikens ofattbara resulterande destruktivitet.

  6. Vi får inte glömma att M regerar Sthlm, rikets största kommun och region tack vare MP!

    S har gjort detsamma på riksnivån.

  7. Rolf

    Håller med absolut. Problemet är att vi dels har en politisk kris som inkl bristande respekt för vetenskap och fakta (inkompetens och lojalitet till lobbyistiska krafter och EU-byråkratins federalister (NWO-följare). Ett ökande demokratiskt underskott som ger självförstärkande politiska behov av propaganda och censur. Dels att tillväxten i väst till stor del och under lång tid varit beroende av en fortsatt kraftig kreditexpansion för bibehållande av ökande tillgångsvärden och privatkonsumtion samt ett arbetskraftsarbitrage (den industriella globaliseringsvågen a la Ricardo) som bidragit till kraftigt fallande räntor med ökande investeringar och nettoinkomster. En cykel som nu nått sitt naturliga slutstation och därför får stora defensiva geopolitiska effekter (hot och missämja samt populistiska möjligheter att styra mass-fokus från interna orsaker och problem).

    WEF samt de nya finansiella makthavarna inkl det kraftigt avreglerade banksystemet inser att “bubbelekonomin” nu närmar sig vägs ände och The Great Reset innebär att vi inte t.ex längre ska äga något utan ist hyra (Efter ett WEF-möte för en tid sedan annonserade finansminister Magda plötsligt att den svenska hyreslagstiftningen skulle ändras).

    Inflationens återkomst är således både förväntad och medskapad av bl.a WEF (WHO) och deras bundsförvanter och följeslagare. Inflationen minskar realskulderna mest för de som går opåverkade genom en inflationskris samtidigt som det skapar enorma köptillfällen när masssan tvingas sälja pga skuldsättning och fallande inkomst-utsikter (sker i USA sedan 2008 via bl.a Blackrock när det gäller fastigheter t.ex). Hur många kommer att ha råd med elbilar (och batteri-byte) nu?

    Nej, valet nu saknar riktiga alternativ till riksdagen. Som SD nu växer visar att delar av befolkningen förstått att (s) inte spelar med riktigt ärliga kort. Därför har (s) genom Magda redan innan denna väljarförskjutning visat för den starkaste men ofria falangen (karriär-eliten etc) av M att man kan tänka sig att samregera Sverige. Man tog höjd för en sådan tänkbar utveckling för att kunna lämna ett starkare SD utanför. s-m-mp-c? Ve och fasa! Kristersson visade senast att han inte vågade/ville avslöja L G Nordströms uppenbara lögn nyligen ang Ringhals-nedläggelsen som M stöttat (inkl effektskattens höjningar). Kan man verkligen lita på M-ledningen (toppfalangen) som också omhuldar F Reinfeldt? En av flera tidigare maktpersoner som efter sitt värv fått stora inkomster av bankväsendet (BofA). Jag bestämmer mig på valdagen betr Riksdagsvalet. Det som dock talar för SD är vår Elsa som systemmedia nu letar skandaler kring!

  8. Så gick det alltså när företaget lurades till att göra en s.k “grön omställning”. Hur många varningar för detta har man inte kommit med de senaste åren?
    Det enda vi vet säkert om “grön omställning” är att det kommer att kosta oerhört mycket pengar till liten eller ingen nytta alls.
    Hur många mer företag ska behöva kursa innan man kan släppa på klimatprestigen?

  9. Så går det när snikna politiker inte sätter Sverige först = de är inga statsmän! Istället är det Herr Schwab som får styra och urholka Sveriges och andra självständiga länders ekonomi och därmed också dess självständighet”! Bort med dessa politiker, sätt Sverige först!

Comments are closed.