Elsa Widding är allra mest kompetent energiminister

SwebbTV

Inom alla Riksdagspartier torde Elsa Widding vara den som är mest kvalificerad som energiminister

Elsa Widding står så högt på Sverigedemokraternas lista att hon säkert kommit in i Riksdagen. Hon har arbetat på elbolagen Statkraft, Fortum och Vattenfall samt två år på Näringsdepartementet som bolagsansvarig analytiker. Där varnade hon för Vattenfalls köp av nederländska Nuon, vilket negligerades så att affären ändå genomfördes. Den slutade med en gigantisk nedskrivning av värdet. Senare kritiserade hon Vattenfalls avveckling av kolkraft i Tyskland. Två kolkraftverk såldes till vrakpriser till tjeckiska intressen, som sedan tjänade in hela köpesumman på ett par år.

Hon har visat högt stående analytisk förmåga med briljant ekonomiskt omdöme tillsammans med rakryggat civilkurage i en kombination, som ingen annan riksdags-ledamot kan matcha.

Borde vara självklar för hela högerblocket

I dagens kritiska läge för landets elförsörjning är det utomordentligt viktigt att posten som energiminister innehas av en person med yppersta kompetens. Det bör vara ett gemensamt intresse för alla partier i den kommande regeringen. Jag uppmanar därför alla i rege-ringsförhandlingarna att bortse från partilojaliet och utse Elsa Widding till energiminister, vare sig SD får andra ministerposter eller inte.

Du som är medlem i något av partierna, mejla din partiledning med kravet att Elsa Widding utses till energiminister.

Det är det säkraste sättet att snabbt få ordning på elsystemet, vilket torde vara ett primärt krav från alla partiers väljare.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

23 thoughts on “Elsa Widding är allra mest kompetent energiminister

  1. Elsa Widding borde vara energi minister pga sin kunskap

  2. @ Thorleif

    Jag förstår att du är skeptisk till det mesta och vill ta det några steg extra 🙂
    Det kan vara sunt med en viss skeptisk inställning för det har varit en överlevnadsfaktor i den mänskliga historien. Människor lever ju i en egen illusion och varje människa spelar en egen roll som ger henne möjligheten att fatta egna beslut, framtiden kommer att visa om det var rätt eller fel. Helt klart är att dagens medielandskap har gjort det besvärligare att fatta ”egna” kloka beslut.
    Men att som läkare dela ut antivaccinationspropaganda till patienter är att ta på sig ett för stort ansvar på en svag evidens.

    Men eftersom du är smart kan du möjligen ge mig grundorsaken och hur man enklast löser detta, varför CO2 och den globala temperaturen ökat de senaste 100 åren? SD som kan ge enkla svar på komplexa problem borde redan ha svaret, eller vad tror du?

  3. adepten

    “antivaccinationspropaganda”?

    Du menar “real science” och inte propaganda-sidans “scientism”!

  4. Hun er så vanvittig godt kvalifisert at hun aldri får den jobben. Ingen INGEN som ikke tror på klimakrise ++ kan få en slik stilling.

  5. Det var skönt att bli av med Farmanbar och hårfrisörskan! Sämre ministrar inom energi respektive klimat, kan vi knappast få. Jag tror inte Elsa Widding tillåts bli energiminister, då hon är alltför kompetent och därmed inte passar i gänget. Däremot hoppas jag att hon kan påverka den kommande regeringen och vrida den i rätt riktning inom energiområdet. I övrigt vill jag instämma i #Peters inlägg ovan och även i #Bo Adolfssons förslag att hon borde bli ordförande i näringsutskottet. Där hade hennes kompetens inom energiområdet kunnat göra stor nytta, liksom också hennes kunnande inom klimatområdet.

    Beträffande Aftonbladet, vet ni om att man kan nå deras hemsida på länken: aftonlögnen.se ? Namnet på denna länk beskriver väl vad som finns att läsa där.

  6. Hon borde bli ordförande i näringsutskottet!
    Därifrån kan hon styra mycket mer än som minister.
    Denna strategi borde sd även ha på andra områden som brottslighet, migration och kultur. Ta så många ordförandeposter i utskotten som möjligt!
    Justitieutskottet Adam Marttinen
    Socialförsäkringsutskottet (migration) Julia Kronlid
    Kulturutskottet (Public service, media och föreningsbidrag) Mattias Karlsson
    På detta sätt kan Busch och Kristersson hålla sina löften att inte ta in sd i regeringen.
    De kan också ta in ett pat liberaler på obetydliga ministerposter. Det är bättre att de är inne i tältet och pissar ut än utanför och pissar in!

  7. @Gunnar Svensson

    En läkare som anmälts till Ivo som en fara för patientsäkerheten efter att ha delat ut antivaccinationspropaganda till patienter.
    Intressant om evidens på fynden finns tillgänglig på Ivo eller läkemedelsverket 🤔

  8. Läste i Aftonbladet som skriver negativt om Elsa Widding, såklart vänstermedia skriver negativ och herregud vad hemskt att hon uttalat sig att spikproteinet inte stannar i armen, helledudandendå…..tänk att gå emot globalisterna Aftonbladet vad oförskämt. AFTONBLADET LÖGNBLADET borde prata med överläkaren Ute Kruger, Karlstads sjukhus (om jag minns rätt) kvinnoläkaren med 30 års erfarenhet som påstår att vaccinet ger turbocancer, denna kompetenta läkare har aldrig tidigare sett så stora cancertumörer i sitt mikroskop. Aftonbladet, globalistmedia + SVT måste släppa fram kompetenta kritiker MEN DET GÖRS INTE…..Vilkens ärenden går dessa?

  9. Elsa Widding måste vara den klara energiministern. En stjärna i detta sammanhang.

  10. Viktigt är att kvasten går i departement, myndigheter och styrelser. Vädra ut och ersätt politruker med kompetent folk.

  11. Det är viktigare att Elsa och andra kunniga kan påverka energipolitiken än att hon blir minister. Chansen att Elsa blir minister är minimal.

  12. Carl Oscar Bohlin blir bra, han har vettiga åsikter och kan ta hjälp av Elsa.
    pss får vi en energipolitik värd namnet i Sverige.
    Vindkraften är problemet INTE lösningen…

  13. Ja, SD har ett mycket starkt lag i området energi. Det blir nog ganska tufft för den energiminister som blir tillsatt, troligtvis M, eller kanske kan de bilda en mycket stark grupp som driver fram logisk energipolitik, vi får se…..

  14. Elsa blir inte minister, däremot kommer hon med SDs hjälp kunna hålla den moderate energiministern i trådar.
    1, Ingen ny vindkraft utan att bolaget ifråga betalar samtliga kostnader på systemnivå för balanskraft, kablar, återställning av natur.
    2, Starta omgående planerna på R5 och R6
    3, Gör ett elområde i Sverige likt Finland.
    4, skapa ett maxtak för kostnad av el under en övergångstid.
    5, ändra lagar för möjlig återstart av nedlagda KKV.
    6, ändra lagar för var KKV kan byggas.
    7, Öka forskningsanslag för SMR

    Med vänlig hälsning,

    P

  15. Det lutar emot att SD inte får några ministrar inte heller L.
    Men departementen kommer att befolkas av överrockar med sd-folk.
    Kan man gissa sig till om lägger puzzel med alla uppgifter.

  16. En annan kompetent på energisidan är Jessica Stegerud (sd) som också har varit verksam inom Eon

  17. 👍 Det mest logiska valet, men politiker besitter sällan den typen av kunnande. I ryggdunkarkulturen finns andra och högre prioriteringar.

  18. Ja, Elsa är den som har mest erfarenhet, i kombination också med stor integritet trots de märkliga turerna i energifrågan och i jakten på “klimatdissidenter” på Chalmers samt i regeringskansliet med Maud Olofsson som närmast ansvarig.
    För en grävande journalist finns det en uppgift att kolla upp vilka sidotransaktioner som försiggick vid Nuon-köpet! För trovärdigheten för politiker är noll vid det här laget.

  19. Det enda alternativet är Mattias Bäckström som är nuvarande energitalesman för SD. Mattias har tidigare arbetat som reaktoroperatör på Oskarshamns kärnkraftverk.

Comments are closed.