Orättvist mot “svensken” !

Göran Karlssons omslag noterat på Facebook av Peter Stilbs

Jag förstår Göran Karlssons och Peter Stilbs reaktion på valet. Hur kan det komma sig att t.o.m. fler röstade på (S) och (MP) nu än förra gången ? Har folk inte märkt hur illa landet skötts de senaste 8 åren ? Har de inte betalt sina elräkningar ännu ?

Jag tycker dock det är lite orättvist att lägga ansvaret på medborgarna. Det är ju de okunniga och sensationslystna journalisterna i etablerade media som reagerat på korvens pris. Det är nog inte så många av “vanligt folk” som märkt just denna prishöjning på IKEA.

Men formellt och reellt har medborgarna ansvaret för det som deras valda representanter inom politiken gör. Många väljare inser inte det ansvar de faktiskt tar, när de röstar eller väljer att inte rösta. Det två partierna har ju i förväg talat om vad de tänkt göra.

Jovisst, men demokratins viktigaste förutsättning har inte fungerat: Yttrandefriheten. De etablerade medierna, särskilt SVT och SR som når flest, har inte respekterat de villkor deras sändningstillstånd gett dem: Allsidig nyhetsförmedling med objektiv och opartisk framställning.

Bekämpar ett icke-existerande problem med verkningslösa åtgärder

Väljarna har inte fått veta om de allvarliga och väl dokumenterade invändningarna mot den förda politiken, i synnerhet avseende “klimatpolitiken”, den som med oerhörda kostnader skall bekämpa ett icke-existerande problem med verkningslösa åtgärder.

Det är så vettlöst att framtidens historiker kommer att ha svårt att fatta hur det blev möj-ligt. Att okunniga domedags-profeter kunde förvrida huvudet på en hel generation, som med religiös iver satsade på det ädla målet i livet att “rädda världen”. De valde karriärer inom kultur, undervisning och media, vilket sedan gjorde deras tro till villkor för karriär inom politiken.

Vägen till världsherravälde

Det är vad den italienske marxisten Antonio Gramsci argumenterade för på 30-talet, som vägen till världsherravälde, vilket ju alltid varit kommunismens mål. Det är också vad som nu hägrar för WEF och FN.

De “influencers”, journalister och politiker, som föreslår att “demokratin skall pausas”, för att införa “en ny ekonomisk logik” med planekonomi, förstår nog inte alltid att de egentligen är kryptokommunister. Det hemska är att i “samhällsklimatet” så som det råder i media, kan man komma med sådana förslag utan att skämmas och utan att få alltför besvärande kritik.

Kommunismen bars ju också upp av idealister med målet att “förbättra världen”.

Medan Sovjet härskade i Östeuropa gjorde jag många affärer där. En ungersk produktions-chef sade ungefär: “De korrupta bestjäl oss bara på pengar. Idealisterna bestjäl oss på våra liv och på köpet får vi en än värre korruption.”

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

22 thoughts on “Orättvist mot “svensken” !

  1. Den etablerade klimatvetenskapen anser att det inte pågår någon klimatkris och att växthusgasutsläpp inte kan orsaka några stora klimatförändringar. Men klimathotsreligiösa tar aldrig den etablerade vetenskapen på allvar, utan ägnar sig åt lögner som att klimatforskarna är överens om att det råder klimatnödläge.

  2. Petter W !

    Du är skyldig ett svar på frågan om var du ser att “huset brinner”.

    Tills dess ser jag inte att dina inlägg kan passa denna plats. Dina personliga funderingar om bongotrummor och annat nonsens kommer jag att saklöst radera.

  3. JonasW, Lars K: Den arktiska havsisens utbredning ser någorlunda konstant ut i ett 10- eller 15-årsperspektive bakåt. Sett över en klimatcykel på 30 år är det annorlunda. Från mellan 6 och 7 miljoner kvadratkm is på 1990-talet har vi nu under 5 miljoner kvadratkm.

    Sture: Och Richard Feynman spelade bongotrummor.

  4. PW

    Ang BB

    Även det nu fanns en teori om CO2 och uppvärmning före bildandet av IPCC så var väl uppdraget till anknutna forskare att undersöka just det antropogena sambandet?

    Vem som helst förstår väl att även om politiker/byråkrater inom FN var uppriktiga så ligger det mycket nära till hands att “de” kommer att vilja öka den politiska makten mot överstatliga organ. Vem kom dessutom in i bilden tidigt? Jo Rockefeller’s man! NWO är en gammal dröm hos de rikaste som naturligtvis varit med och styrt utvecklingen långt innan WEF och t.o.m NF/FN.

  5. @Petter Wulff.
    “: Ett envist missförstånd att teorin skulle ha sitt ursprung hos politikerna.”
    IPCC är ju ett HELT politiskt organ, då är väl absolut närmast att anta att det har en STOR politisk styrning. Eller?
    Fast sedan kan man ju alltid köra ner skallen i marken och tro på amsagor också.

  6. Petter Wulff !

    Bert Bolin var mer politiker än vetenskapsman. Nära tennispartner med Olof Palme.

  7. Lars Kamel

    Hörde precis att ”3 ggr fler unga lider av psykisk ohälsa”. Stor risk att en stor del har klimatångest så håller med dig 100%

  8. Det är då inte mycket av det som journalisterna påstår som stämmer med vad som återfinns i IPCC:s vetenskapliga rapporter.
    I Arktis är trenden för såväl temperatur som havsistäcke noll för de senaste 15 åren. Vilket de klimathotsreligiösa vägrar att acceptera.
    Liknelsen när det gäller det påstådda klimathotet, är att många människor hävdar att huset brinner, fast det inte finns någon rökutveckling och inte minsta tecken på brand. Risken är att panik utbryter och människor dör, på grund av varningar för ett hot som inte finns.

  9. #PW

    eh, vilka data ? Det finns data från NSIDC och NERSC. Ingen visar någon minskning av isutbredningen under de senaste 10 åren. Snarare tvärsom. Måste väl vara väldigt positivt för er som oroar er för klimatförändringar. Antar att du glädjer dig åt att det inte verkar finnas något hot i minskande is.

  10. ces: Ett envist missförstånd att teorin skulle ha sitt ursprung hos politikerna.

    Thorleif: Nej, IPCC drevs fram av oroade vetenskskapsmän som Bernt Bohlin.

    JonasW: Isavsmältningen kring polerna är påtaglig enligt Nasas data.

  11. #PW

    Jag kan lugna dig. Arktis is växer.
    https://iceobs.nersc.no/observations/ice-area-and-extent-in-arctic
    Det finns inget hus som brinner. Måste vara oerhört glädjande för alla som oroar sig för klimatförändringar. Allt är OK, isarna är kvar, söderhavsöarna är kvar, öknarna minskar, växtligheten ökar, stormarna har minskat.
    Det måste kännas positivt för er som oroar er.

  12. PW
    Ser du inte hur media rapporterar väderextremer som bevis på klimatförändring.
    Tunt och knappast vetenskapligt.
    Om torka regn eller vind skapar problem kan man kalla det klimat om det är en trend som kan påvisas.
    Arktis avsmältning är väl ett bra exempel.
    Periodiska data lurar oss att tro på trender.

  13. PW

    Om journalister (bl.a)

    “….en stark teori i ryggen; den som företräds av IPCC. Den manifesterar sig i ökande temperatur och smältande isar. Utvecklingen anses av många oroande.”

    Ökande temperaturer har vi sett sedan LIA (helt utan mänsklig signifikant påverkan).
    IPCC fick uppdraget att undersöka den antropogena påverkan till ökande temperaturer. INTE att förutsättningslöst undersöka orsaken till ökande temperaturer.

    OK?

  14. Vissa dagar är det klimatkris. En klimatkris uppstår när det är stor skillnad på vädret från en dag till en annan. Här på Teneriffa brukar vädret vara soligt och varmt. Plötsligt, som blixten från klar himmel, började det igår att regna, precis som det gjorde i Tyskland i juli. I media berodde det Tyska regnet på “klimatkrisen”. Så vi får väl acceptera att klimatkrisen vi hade igår har gått över idag.

  15. PW illustrerar hur politikerna tänker. Eftersom dom har brist på kunskap och inte förmår avgöra vad som är verklighet, så skaffar man sig teorier på en nivå som dom förstår. Eftersom dom inte kan försvåra sin sak med fakta blir dom naturligtvis oerhört upprörda när någon ifrågasätter dom. Då tar man till angrep på budbäraren snarare än att försvara sin teori.

  16. PW
    Lokala oväder oroar dig och journalisterna. Ni är som Astrid Lindgrens Krösa-Maja och ser järtecken överallt. Jordens temperatur har ökar 1 grad på 100 år och under dessa 100 år har jordens folkmängd ökat från knappt 2 miljarder till nästan 8 miljarder utan att svälten ökat.

  17. Pw
    Tänk att du kunde hitta sanningen i klimat frågan.Teori,grattis till verkligheten.

  18. “Sanningen är väl den, att journalister som tar upp om klimatfrågan anser sig ha en stark teori i ryggen…”

    Pricken över i:et: Teori. Exakt vad det är. Inte fakta i insamlad data.

  19. Petter Wulff !

    “De ser ett hus som brinner”.

    Var då ?

    Kan du skilja på en hägring och en inbillning ?

  20. Sanningen är väl den, att journalister som tar upp om klimatfrågan anser sig ha en stark teori i ryggen; den som företräds av IPCC. Den manifesterar sig i ökande temperatur och smältande isar. Utvecklingen anses av många oroande. De ser ett hus som brinner och är inte beredda att lyssna på dem som säger att det inte brinner. Mot den bakgrunden är det ganska rimligt att tankar från Klimatsans huvudspår — anti-IPCC — inte tas in särskilt ofta i media

Comments are closed.