MAO:s “Stora Språnget” blir modell för klimatpolitiken

“De Grönas” brådska att ställa om hela samhället börjar likna MAO:s “Det Stora Språnget Framåt”

MAO var otålig med den långsamma utvecklingen av industrin, som ju var förutsättningen för ett bättre liv. Han ville effektivisera jordbruken genom kollektivisering och så frigöra arbetskraft för att forcera den industriella utvecklingen.

Stål ansågs vara grunden för all industri, så den produktionen skulle ökas. Kollektivens bönder skulle bygga egna masugnar och möta högt ställda kvoter för produktion. De smälte ner allt de hittade: stekpannor, verktyg, redskap. Resultatet blev tackjärn, som inte kunde användas till någonting förrän det behandlats i ett riktigt stålverk, som det ju inte fanns tillräckligt många av.

Kollektiviseringen bröt den invanda organisationen av jordbruket, som dessutom skulle byta till nya metoder för odlingen utan de redskap som smälts ner. Skördarna minskade eller uteblev helt. På många håll hade utsädet tagits i beslag. Många svalt ihjäl.

Uppskattningarna går från 16 till 80 miljoner döda, troligast förefaller 45 miljoner. En jättekatastrof !

DÅRSKAPENS VÄGAR

MAO:s misstag var ingalunda unikt i historien. I boken “DÅRSKAPENS VÄGAR” beskriver Barbara Tuchman hur “grupptänkandet” bland de styrande gjort dem oförmögna att fatta vettiga beslut. Det har gällt genom hela historien. Hon tar exempel från Troja, påvarnas förlust av halva kristendomen, Englands förlust av kolonierna i Amerika och Vietnamkriget. Vid alla tillfällen negligerades viktig information och varningar utifrån.

Det är precis vad som gäller “klimatpolitiken” i alla västländer.

Detta tema har tagits upp i WSJ, vilket gör att inga ledande politiker kan låtsas inte veta om det. Jag ser det som mycket viktigt, då vi därmed kan referera till denna ansedda källa. Jag klipper ett par avslutande stycken:

2022-09-21, WSJ, Wall Street Journal, Helen Raleigh:

The West Mimics Mao, Takes a Green Leap Forward

(Väst efterliknar Mao, tar ett Grönt Språng Framåt)

Istället för att gradvis fasa ut fossila bränslen samtidigt som de investerar i forskning och utveckling av förnybar energi har västerlandets “Gröna Revolutionärer” lanserat sin egen version av det Stora Språnget i Europa och USA. Dagens “Gröna” verkar i ett demokratiskt system till skillnad från Mao, men de har tillgripit statligt tvång för att ersätta fossila bräns-len (och kärnkraft) med “förnybart” i en forcerad takt. EU är inställt på att minska utsläpp av växthusgaser med minst 55 % till 2030, och Biden-administrationen lovar att “nå en 50-52 procents minskning från 2005 års nivåer i ekonomin övergripande netto föroreningar av växthusgaser 2030.”

En av de väsentliga lärdomarna från Kinas Stora Språng Framåt är att katastrofala misslyckanden oundvikligen följer av politikers insisterande på att ignorera förnuft, logik, sanning och ekonomi.

Europas nuvarande energikris, Kaliforniens fortsatta strömavbrott och Sri Lankas matbrist är alla varningstecken. Det “Gröna Språnget” har satt mänskligheten på ett snabbt spår till ännu en självförvållad katastrof.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

18 thoughts on “MAO:s “Stora Språnget” blir modell för klimatpolitiken

  1. Adepten

    Driver du med mig 🙄😁

    Länken till SBU hänvisar till vaccin till barn pre C-19 (5 år gammal). Vad har det med konsekvenserna av vaccinet mot C-19 från dec 2020?

    Faktaresistent?

  2. Adepten

    ONS = SCB i UK (som sagt)

    Rapporten bara sammanställd av en läkare på ett systematisk och presentativt sätt istf att man ska söka själv på statistik-sidorna hos myndigheten via deras databas.
    Du kan inte bortförklara dessa rådata!
    (rätta mig om du funnit fel)

    Jag har oerhört svårt att förstå människor som inte klarar av verkligheten. Särskilt när deras förväntansbild går i kras. Men det är samtidigt typiskt. Alltså psykologiskt har människor svårt att visa ödmjukhet när de haft fel🤔 Antingen orkar de inte analysera eller så väljer de att lämna frågeställningen helt (förtränga) men behålla sin attityd som inte sällan ansluter till sin grupptillhörighet/paradigm.

  3. Adepten

    Tänkte du skulle återkomma med något substantiellt?

    Apropå (din länk) vaccinveterinärs-erfarne Bossche (djurvacciner handlar om stora erfarenheter kring epidemier t.ex).

    Jämför Pfizer´s högste chef Bourla som bara har vanlig veterinärs-utbildning (dvs ej ens läkare eller mikrobiolog/virolog/epidemiolog) innan han kom till Pfizer och blev affärschef etc. Han ska sitta i tv och bestämma vad folk ska ta och inte ta! Rena reklamkupp-fasoner naturligtvis.

  4. Adepten

    Hänvisa och hänvisa….

    1. Min länk avsåg verklig statlig statistik. Inte något om vem vandenBossche är!

    2. För mig förefaller det som att du förenklar genom att schablonmässigt hänvisa till typiska “demage-operatörer”. Jag känner inte till denna artikelförfattare (Houston-tidningen) men det finns gott om betalda internet-hemsidor som består av enda person som bara har en uppgift och det är att försöka skandalisera enskilda forskare m.fl som går emot t.ex läkemedels-etablissemanget. Ett paradex utgörs av denna ständiga ref till A Wakefield som man lyckades kasta ut pga ett “slarvfel” i en forskningsrapport. (tänk att läkemedels- och vaccinindustrin inkl MSM är helt tysta när det för ett antal månader klargjordes att aluminium inte längre ska ingå i vacciner!)

    Gå in länken som hänvisar till en “fakta-artikel” och du hamnar på vaxopedia. Knappast seriös sida där syftet är likt Wikipedia att kunna styra s.k faktainnehåll. Undrar vilka som ligger bakom? Läs med fördel kommentarerna från läsarna så får du en annan bild av Bossche.

    Det som Bossche är unik med (kontroversiell) är främst hans prognos att SC-2 pga massvaccineringen under pågående pandemi till slut skulle leda till ett extremt virulentare virus, dvs inte bara mer smittsamt som han förstås förutsåg. Det har ännu inte inträffar. Ok! Vad bra, so far so good. Vad skaver?

    Däremot förutsåg han bland annat immunitetsflykt och ADE pga att vaccinets specifika abs skulle underminera bl.a våra generella abs från vårt medfödda immunsystem. T.ex att vaccinerade får sämre skydd mot senare varianter men också generellt mot infektioner (vilket sjukhusststatistiken visar).

    Du kanske ska ta del av de forskarrapporter han redovisar 💉☠️

    Jag är i övr inte mannen att bedöma hans kompetens. Däremot när verkligheten visar att flera av hans utsagor stämt.

    Så hur ser du egentligen själv på forskare. Tittar du efter eller följer du pengarna och etablissemanget!?

  5. @Thorleif

    Läs min länk och dess referenser noggrant och du kommer att finna dina kommentarer är i högsta grad konspiratoriska🤨

  6. Snälla Adepten

    Detta handlar om myndighets-statistik direkt från ONS(UK). Narrativet från alla hälso-myndigheter har annars byggts på mörkläggningar och vilseledningar/faktafel med ursprung FDA/CDC/Fauci inkl WHO. Det stavas uppenbarligen korruption när industrin vi co-opterar de som ska sörja för vår säkerhet.

    Hittar du något direkt fel här så är jag dig tacksam.

  7. Det är svårt att erkänna när man blivit lurade! Både Einstein och Mark Twain har några uttryck som beskriver hur svårt det är för människor att inse och ta till sig att de blivit förda bakom ljuset….avsiktligt. Nedanstående har varit känd statistik från t.ex UK redan 2021 på våren. Och värre kommer det att bli men inte nödvändigtvis av nya sprutor utan av skadorna som också yttrar sig långsamt i kombo med att gamlingar fortsätter att ta influensa-vaccin varje år. Det finns gott om högkvalitativ forskning som visar hur vaccinet förstör kroppens organ och olika fort beroende på hur bra immunförsvar etc vi har.

    https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/risk-benefits-of-covid-19-interventions-by-dr-marian-laderoute

  8. Mao, Stalin, Pol Pot och Hitler var alla massmördare. Det spelar ingen roll om de personligen dödade några människor. De hade makten i sina länder och förde politik som ledde till miljoner människors död.
    Och vilken ideologi hade tre av dem gemensamt? En ideologi som fortfarande har anhängare, som ofta vägrar att gå med på att några av ideologins ledare har varit massmördare. Eller så anser anhängarna att ideologin aldrig har prövats på riktigt, utan det har varit avarter som har prövats.
    Jo då. Ideologin har prövats på riktigt, och lett katastrof, med miljoner människors död som en del av det.
    Nu vill många av västvärldens ledare prova i stort sett samma sak igen, fast nu påstås det behövas för att rädda klimatet. Det kommer inte att fungera den här gången heller. Makthavare som försöker kommer att förlora val. Så det är inte konstigt att många klimathotsreligiösa vill avskaffa demokratin. Förhoppningsvis så misslyckas de.
    Förhoppningsvis så hinner klimathotsreligionen inte ställa till med så mycket mer elände, innan det blir accepterat att den är en bisarr religion, som inte har något stöd av vetenskapen och som vill föra in världen i en förödande ekonomisk katastrof, med utbredd misär och svält.

  9. Detta var inte enda galenskapen som Mao tog initiativ till:

    ”Det stora språnget” (1958–1962), Maos fantasi att ”omstrukturera” Kina att bli starkare ekonomiskt.
    Reformerna fick helt motsatt effekt och resulterade i ekonomisk katastrof, social misär och massdöd.
    Mao lät t ex alla bönder utrota sparvar som åt utsäde, i tron att få större skördar, men sparvarna åt också upp insekter, som utan sparvar förökade sig och förstörde skördarna i än högre grad, vilket ledde till en fruktansvärd missväxt.
    Man uppskattar att vart tionde barn och vuxen dog av svält, ca 60 miljoner.

    Vi känner igen dessa galenskaper, samma typ av kollektiv hjärntvätt, nu i global tappning.
    Världsledare och journalister vill nu, i stället för svalor, utrota ”livets gas” – koldioxid!

    Påhittade av ett fåtal världsledare, kända/okända maktspelare, hemliga beslut – så långt ifrån sunt förnuft och demokrati som man kan komma.

  10. Kan man hoppas på SD’s starka trio i energifrågan. SD verkar få 4 ordförandeposter i den nya Riksdagen, två av dem borde väl vara sådana som hanterar energi/miljö och migration.

    Det krävs också att M-regeringen vågar/orkar städa upp i en del statliga bolag och verk, mycket viktigt där är Vattenfall, som bara verkar prata om stål utan kol och CCS, totalt fel fokus!!

    På kort sikt, en 5-10 år, gäller det mest att rädda det som går ( och genast stoppa de galna “gröna” satsningarna). För den längre sikten gäller det att få med S på långsiktig kärnkraftssatsning, vilket troligtvis inte kommer att hända. Oavsett hur det går, är det dags att staten tar styrpinnen i de långsiktiga energi-investeringarna!

  11. Att ignorera förnuft, logik, sanning och ekonomi är typiskt för den klimathotsreligiösa sekten som styr inom EU och Sverige. EU litade på billig gas från Ryssland när kolkraften avvecklades. Nu får man köpa dyr gas utan att förstå varför.

  12. Det ironiska är att miljömupparna och klimathotsbluffarna hela tiden säger att den tekniska utvecklingen ska rädda oss, men de förstår inte att teknisk utveckling är beroende av billig energi.

  13. Jag kan rekommendera intervjun med Richard Lindzen, Professor emeritus i atmosfärvetenskap, MIT. Han gör en exposé över hur hela klimatbluffen utvecklats som ett vetenskapligt/politiskt bedrägeri. Han gör det med humor också! Finns på nätet.

Comments are closed.