Norrköping: Vindkraft NEJ

Vestas

Vestas bild av vindkraftstornen i Lemnhult, Vetlanda

(Bilden ser ut som ett fotomontage, eftersom man inte ser några öppningar i skogen för vägar och platser runt tornen.)

Kommunfullmäktige i Norrköping beslöt den 28/11 med röstsiffrorna 45 – 40 att lägga in veto mot vindkraft.

Tidigare hade Finspångs kommun tagit samma ställning till de planer Holmen haft på vindkraft i båda kommunerna.

2022-11-29 Norrköpings Tidningar:

Efter tuff debatt – kommunen säger nej till vindkraft

Aktionsgruppen RVNO, Rättvisa Vindar i Norra Östergötland rapporterar:

Formellt nej till Holmens vindkraftsplaner vid Klintaberget

+ – + – + – +

Folkets motstånd gör sig gällande

Centern har förlorat sin hegemoni i flera kommuner i Norrland. Där har även socialdemo-kraterna gått tillbaka. Troligen har motståndet mot vindkraft varit en del av orsakerna till detta.

Det är glädjande att “folket” nu börjat “resa sig” mot överhetens vanföreställningar.

+ – + – + -+

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Norrköping: Vindkraft NEJ

  1. Rensar man bort den offentliga sektorn, så minskar BNP betydligt

  2. BNP är normalt ett realt värde rensat från inflation (om inget annat sägs). Inflatorn i BNP beräknas lite annorlunda än KPI vilket kan skapa en del irritation😁

  3. Göran

    Antar att du syftar på BNP-stat för årsvärden? Dvs 12-mån rullande värden som innehåller det lyft som världen erhöll efter de galna nedstängningarna pga Sars-CoV-2!

    Alltså årstaktsvärden som ett tag var uppe över 4.5%.

  4. Sverige går som tåget. Tillväxten ökar nästan 3 %. Jag undrar bara vad det är som växter? Är det skatterna kanske? Är det priserna?

  5. Total galenskap är det som kännetecknar dagens klimat- och energipolitik. Satans representant i Davos har tagit ett allt fastare grepp om våra massmedier och våra politiska ledare. Allmänheten måste få klart för sig att Agenda 30 inte på något sätt syftar till att göra livet bättre för mänskligheten. Tvärtom är syftet att kraftigt sänka vår levnadsstandard och bli helt beroende av miljardärernas dekret. Vi skall avstå från allt så att de rikaste bland de rika skall kunna öka sin makt och förmögenhet ytterligare. Coronaspektaklet och klimatspektaklet är sannolikt iscensatta av samma ondskans kolportörer i syfte att skrämma oss till lydnad eller dö. De vill minska världens befolkning med 90% och detta kommer att innebära mycket våld, då ytterst få självmant väljer att dö. De makthavare som föredrar att följa Karl Schwab framför att beakta sina väljares önskemål eller ta del av sann vetenskaps råd förtjänar att kallas förrädare.

  6. Undrar vad storpampen, förlåt “storbonden” Göran Persson skulle säga om pågående nederländska kvävning av deras lantbruk?

  7. Det totala sammanbrottet i fysikalisk, biologisk och ekonomisk logik närmar sig med stormsteg. Vi kan ta reduktionsplikten, utspädning av petroleumdiesel och -bensin som exempel, som av miljötalibanerna i Sverige getts högst värde inom EU. Utspädningsprodukterna är s.k. biobränsle, sådom etanol från skog, HMO från slakteriavfall mm.
    Analys som gjorts visar att bilparkens behov av utspädningsprodukter från ‘bioskog’ momentant skulle behöva ta upp >20% av jordbruksmarken i Europa. Eftersom det av biologiska och ekonomiska skäl inte går att genomföra måste import av dessa produkter ske från utomeuropeiska områden med åtföljande skogskövling. Kvävediktatet, jmf Nederländerna ovan, är kanske en åtgärd för att underlätta bioskogsproduktion inom EU, men som får följd att slakteriprodukter för HMO inte underlättas ej heller matproduktion. Nederlandsexemplet visar på flera sätt att EUs ‘koldioxidpolitik’ är helt kontraproduktiv, ogenomtänkt och meningslös. Koldioxid kan dessutom av fysikaliska skäl inte värma upp jordytan oavsett halt.
    I efterföljd av en analys presenterad i Nature och refererad i SvD dras slutsatsen att reduktionsplikten inte borde ha orienterats mot bilparken, eftersom den lättast kan elektrifieras. I baktanken finns att den behövliga elen skulle kunna produceras av utbyggd vindfläktskraft. En ny återvändsgränd, vilket Klimatsans läsare väl känner till.
    När ska anvariga beslutsfattare börja använda förståndet? Det finns gott om kloka rådgivare i Sverige och annorstädes utanför mind-kontrollerad politiska företrädare och PK-klassens samhällsdominerande apologeter.

  8. Regeringarna i väst kan inte längre öka sedelpressarna då skuldmättnad nåtts på finansmarknaderna. I botten ligger realekonomiernas utvecklingspotential på både kort och medellång sikt. Särskilt allvarligt är det i Europa där den amerikanska finanseliten (banksystemet) inte längre godkänner EUR-tillgångar (statsskuldspapper) som pant vid krediter. Reset av det finansiella systemet innebär ny valuta (e-valuta) som delvis kommer anföras som grund för “för folket kostsamma reformer” samt inflation (inducerad av C-19 lockdowns) för att reducera banksystemets reala skuldnivåer (därför höjs också räntan kraftigt trots att centralbankerna intet kan påverka utbuds-styrd inflation). Att se av NYT anordnat symposium med en “finansiell tjuv/crypto-förbrytare” (oskuld tills dömd!) som SBF tillsammans med Zelinsky och USAs finansminister (ex centralbankschef) känns helt otänkbart i en tid före 1990 då brottslingar på hög nivå fick fängelse. Idag betalar deras företag bara böter! Det mina vänner är fascismens sanna ansikte.☠️ en klimatsmart historia för att använda en viss svensk forskare och författares beteckning.

    Hur som helst: “pengar korrumperar och extremt mycket pengar korrumperar absolut”

  9. Göran Å

    På samma sätt som i vår europeiska el/energifråga gäller att vi saknar alternativa lösningar innan vi börjar radikalt ersätta under lång tid använda processer. Vind och sol räcker inte men ändå låtsas man det. Samma med kvävet. Man vill inte först finna alternativa odlingsmetoder (utöver de redan planerade investeringar WEF/folket förberett med konstgjort kött). Man skyller förstås på den akuta situationen (Agenda 2030). Samma med C-19 vaccinerna som fått EUA trots att det redan fanns (som man också kände till) antivirala. Pfizer/FDA/Fauci övertalade den amerikanska regeringen att erkänna WHO som överstatlig ledare för exakt hur den skapade pandemin skulle hanteras. Systemmedia följde lydigt efter via TNI som skapats av samma intressenter (Thomsson/Reuters/(Pfizer)/BBC) där Chain-of-Command sköter resten (FDA-WHO-Nationella folkhälsomyndigheter och vård). Inga kritiska röster får höras!

    (PS! Uppfinnarna av spikproteinet i “vaccinen” erkänner att de skapats så att det binder till ACE-2 receptorerna bättre än själva viruset (SARS-CoV-2) men inga ansvariga vill lyssna! Vaccinet skapar mao sjukdom, inte förhindrar. Dessutom sprider det sig genom Blod-Hjärna-barriären samt försämrar immunförsvaret (toll-receptorerna) och ändrar vårt DNA inkl försämrar DNA-reparation)

    Grattis!

  10. Thorleif
    Enig i den totala idiotin i Nederländerna kring nedläggning av jordbruk. EU reglementets köpta marionettbeslutare vet tydligen inte hur matproduktion går till. Den ansvarige ministern Christianne van der Wal har tydligen inget ‘val’ än att medvetet foga sig i dumheterna. Hennes titel benämns ‘kväveminister’, bättre vore ‘kvävningsminister’.

  11. I Nederländerna fortsätter den WEF orienterade climathysteriska regeringen med Mark Rutte att försöka lägga ner (expropriera) jiedbruksfastigheter med kväveutsläppen som motiv. Nederländerna står för en ansenlig del av Europas matproduktion. Bakom står förstås även andra motiv, dvs i likhet med Covid-vaccinerna. Fascism förklädd till några som ska “rädda mänskligheten” men har helt andra ambitioner. Follow the money!

    Jag undrar vad vår egen PW tycker om idiotin?

  12. Det har väl visat sig de senaste dagarna att vindkraften inte klarar av att ersätta kärnkraft. Nu står bara R3, men om ett par veckor står även O3 några dagar vilket ger ännu mindre el.

    I Tyskland råder Dunkelflaute (ingen sol, ingen vind) och kolkraftverken kör på högtryck (tänk om kärnkraftverken skulle varit kvar, i princip inget koldioxidutsläpp), i Sverige har vindkraften legat på cirka 10 % kapacitetsfaktor de senaste dagarna.

    RISE och LTU (Universitetet i Luleå) har släppt sin rapport om vätgasinfrastruktur vilken bygger till 100 % på vindkraft och där en stor del av vindkraften ska komma från Finland (!?). Det finns tydligen planer på byggnationer där som ska ge 100 TWh, vilket är mer än finnarna behöver, men hur är motståndet i Finland, är de öppna att förpesta sina fina landskap med vindsnurror.

    I Finland har inte vindkraftsutbyggnaden kommit så långt så det kanske inte är lika stort motstånd där, men det kan mycket väl bli som i Sverige, att motståndet ökar år från år och om ett par år minskar vindkraftsbyggnationerna i Finland rejält (och kan avta helt i Sverige, inga kontrakt på nya vindkraftsanläggningar de senaste två kvartalen).

  13. Idag med rekordhöga elpriser, står vinden för 3% av elproduktionen.
    Det kommer bli en kall vinter!
    Med elpris på 5 SEK så borde generatorer med diesel vara väldigt lönsamma, även om värmeförlusterna inte tas tillvara!

  14. Det är verkligen på tiden att folket börjar fatta att vindkraften inte kan tillgodose elbehovet för dem! Det måste tydligen till att pengarna i plånboken minskar drastiskt!

  15. Det är hög tid att de folkliga protesterna äntligen börjar komma. Förhoppningsvis kan ett stopp på detta vansinne skönjas. Om all väderberoende kraft fick betala sina totala särkostnader så skulle avvecklandet, inklusive kostnaderna för återställande, gå rekordsnabbt!

Comments are closed.