Kallt o kallare runt globen !

Electroverse

Snöstorm i nordvästra Kina har skapat problem för herdar med boskap som frusit ihjäl

Hundratals får har frusit ihjäl för Kazakh herdar i Xinjiang provinsen. Sju byggnadsarbetare har frusit ihjäl i stormen i staden Altay nära gränsen till Kazakstan, Ryssland och Mongoliet.

Ovanligt kallt i Sydkorea.

Korea Meteorological Administration (KMA) varnar för ovanlig kyla för november, – 7º C i Seoul, vilket bara hänt två gånger detta sekel: 2008-11-19 och 2015-11-27.

Australiens kallaste vår på decennier

Efter en kallare -än-vanligt vinter har Australien nu en ovanligt kall vår, vilket media då betraktar som synnerligen anmärkningsvärt med hänsyn till den pågående “Globala Upp-värmningen”. De maximala dagstemperaturerna har varit de lägsta på 30 år i Melbourne, Adelaide, and Canberra. Brisbane, som ligger närmare tropikerna, har haft den kallaste vintern i historien.

I sydost har nederbörden varit extrem med översvämning i the Murray-Darling Basin. Detta knyts till den sällsynta tredje La Niña i rad, något som bara hänt en gång tidigare sedan 1950. Det har alltså inte kommit någon El Niño emellan dem, vilket är vad “klimatmodeller-na” förutsätter. Dessa har alltså systematiska fel även i detta avseende.

I Sibirien – 50º C i november

I Oymyakon i republiken Sakha noterades -50,9º C den 27:e november. På flera andra ställen noterades också temperaturer lägre än -50º C.

Kanadas kallaste novemberdag sedan 1989

Större delen av Kanada har haft ovanligt kallt väder de senaste veckorna med många nya lokala köldrekord. I Eureka, Nunavut har man noterat -45º C, vilket är den lägsta temperaturen i november sedan 1989.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Kallt o kallare runt globen !

  1. JonasW

    Jag är dilettant sett ur vetenskaplig vinkel i klimatfrågan! Jag menar då kunskapsmässigt när det gäller fysiken och kemin. Då är jag i samma båt som flertalet politiker. Jag vågar dock påstå att ett snart 5-årigt allmänintresse för klimatfrågan på ett vetenskapligt plan gjort mig till betydligt mer insatt än genomsnitts-politikern.

    Problemet är att våra politiker (gäller även Bryssel) inte äger frågan på ett adekvat sätt. Klimatalarmismen har skapats från överstatligt håll utan regelrätt parlamentarisk och nationell genomlysning. Då frågorna är komplicerade och vårt eget kanslihus sedan länge dränerats på objektiva sakkunniga (ersatts med ideologer etc) kan man säga att våra folkvalda är utsatta för hjärntvätt där få om ens någon numera vågar gå emot strömmen av propaganda med risk för isolering från partiledningarna. Folkvalda har sedan EU bildats också för stora ekonomiska incitament för att inte “bråka”. Elsa Widding som räddaren i nöden kommer inte förändra saken. Bara en ekonomisk mänsklig katastrof …😳😳

  2. Förmodligen har alarmisterna fel i sina domedagsprofetior (det som förut hette Global Warming).

    Ibland undrar jag över om de känner något moraliskt ansvar? Säg att det blir lite kallare, typ 70-80 talet, och att en massa människor får problem med energiförsörjning. Antingen att de måste frysa, eller att de får skador av kylan. Båda sakerna är faktiskt en allvarlig begränsning av livskvaliteten.

    Funderar en alarmist på vilka skador de kan åstadkomma med sina larmbudskap? Om jag gissar så tror jag att de inte tycker de har något som helst ansvar för att allt de sagt kan vara fel.
    Jag gissar att hela gänget snabbt kommer byta åsikt. De har aldrig sagt att det fanns någon kris. De ville bara förmedla “vetenskapens” budskap.

    Jag har en bestämd uppfattning om vad jag tycker om människor som “slår larm” utan att fundera på konsekvensen av att “larma”.

  3. Rättelse 15:41 ovan

    Även PDO anses ha en cykellängd av ca 60 år. Inte 30 år som jag felaktigt skrev ovan.

    Här en site om “Den 60-åriga klimatcykeln”.

    http://appinsys.com/globalwarming/SixtyYearCycle.htm

    Som icke-fysiker etc kan jag bara förstå korrelationer till skillnad från orsaker betr klimatets variabilitet 🤔😃

  4. De tre nämnda områdena, Australien, Sibirien & Kanada ligger i de delar, som har högst magnetisk fältstyrka relativt den migrerande södra resp norra magnetiska polen. Kanada ligger i den svagare delen av den norra dipolen. Dessa förhållanden hänger samman. Nedgången i långsiktig genomsnittlig temperatur började i Australien redan för ett par årtionen sedan. Det kommer att fortsätta.

  5. Peter,

    Då är cirkeln sluten, för det var det de larmade inledningsvis om för dryga 50 år sedan.

  6. Elpriserna stiger! Är det bara början?

    Börjar marknaderna även diskontera den fulla effekten av kommande för Europa galna embargo av ryska energiprodukter?

    Att USA snart lider brist på diesel är känt. Samtidigt är Ryssland fortfarande Europas största leverantör av diesel (november). Sverige importerar ingen rysk olja längre men betr diesel vet jag inte!

    EUs embargo för rysk olja träder i kraft den 5 december och för övr petroleum-produkter 2 månader senare, dvs 5 februari.

    https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Europe-Remains-Russias-Biggest-Diesel-Buyer.html

    En första mindre köldknäpp når nordeuropa om en vecka. Nästan hela Sverige beräknas bli snötäckt i mitten av december.

  7. Snart kommer klimatalarmisterna säga att vi är på väg mot en istid och DET är människans fel…
    Global nedkylning!
    Undrar vilken livsviktig gas man ska skylla det på? Syrgas?

Comments are closed.