UK eldar upp kolkraft igen

BBC

Brittiska kraftstationer för kol eldas upp igen inför kommande veckas högtryck med svaga vindar

Bilden visar antagligen ett av elbolaget Drax kraftverk. I söndags morse begärde den brittiska nätoperatören ESO att några kolkraftverk skulle eldas upp för att vara beredda till måndagens kväll.

Eric Worrall på WUWT:

UK Coal Plants Fired up AGAIN as Renewable Energy Output Fails

(UK kolkraftverk eldas upp IGEN för att “förnybar” energi är otillräcklig)

Kolkraftverk som är planerade att rivas i mars 2023 har nu eldats upp för att rädda Storbritanniens elnät. Min fråga – vad är planen för nästa vinter?

Nu skall kolkraftverk eldas upp och elkunder skall få betalt för att minska elförbrukningen när det blir kallt.

National Grid ber Drax och EDF att börja värma tre anläggningar och säger att de kommer att aktivera sin flexibilitetstjänst för direkt efterfrågan på måndag kväll

Miles Brignall mån 23 jan 2023 09.47 AEDT

Med ett högtryck på väg med lätta vindar som sannolikt kommer att dominera några dagar till, sa National Grids elsystemoperatör (ESO) tidigt på söndagen att de hade bett Drax att börja “värma upp” två av sina kolkraftverk i North Yorkshire och EDF, Electricité de France, att göra detsamma för dess West Burton-station i Nottinghamshire, för att säkerställa leve-ranser på måndag.

..

Begäran om beredskapen följde en liknande i mitten av december, även om de koleldade stationerna inte kom till användning då, eftersom operatören fick tillräckligt med el från andra källor. “Våra prognoser visar att marginalerna för elförsörjningen förväntas bli snävare än normalt på måndag kväll”, meddelade ESO. “Vi har instruerat koleldade kraftverk att vara beredda att öka kapaciteten om det skulle behövas i morgon kväll”.

Med en stor del av Storbritannien som njuter av lätta vindar och en kall solig söndag stod vindkraften för bara 6,89 gigawatt, cirka 17,6 % av den totala produktionen.

Redan i juli 2022 meddelade Drax att de hade gått med på att skjuta upp avvecklingen av sina kolkraftverk till mars 2023.

Sex månaders förlängning av kolverksamheten på begäran av den brittiska regeringen


Vem tror att Storbritannien är redo att avveckla sina återstående kolkraftverk?

Hur stor del av allas elräkning är kostnaden för att Drax och andra kolkraftverk skall stå redo att köra igång när som helst, eftersom den värdelösa “förnybara” sol- och vindkraften inte på ett tillförlitligt sätt kan täcka Storbritanniens energibehov?

+ – + – + – +

Verkligheten ! !

JA, den stygga verkligheten har funnit både tyska och engelska politiker med byxorna nere.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “UK eldar upp kolkraft igen

  1. Det verkar som om de etablerade klimathycklarna har oregelbundna frigångar.

  2. # Ivar : Ja, och för att man då kan fortsätta avveckla kärnkraften.

  3. Tyskarna river en by för att kunna bryta brunkol. Varför behöver Energiewende brunkolskraftverk? Fungerar inte sol och vind som skulle ersätta kol- och kärnkraft?

  4. # Mats B : Så sant. Dock : Hos oss har aldrig redovisats kostnaderna för att skaffa borttagna (de vitala) delar. Dessa måste ju finnas att köpa eller kunna tillverkas. Man har bara sagt att man tagit bort och att det därför inte går att starta om. Det är som att ta bort startmotorn i en bil och säga att den skall gå till skroten. Rimligen går det att skaffa en ny/begagnad startmotor. Denna bil kan sedan köras ett antal mil. Kostnaden skall vägas mot nyttan med att kunna köra bilen ett tag till och att överhuvudtaget ha tillgång till en, när kötiden för en ny är flera år.

  5. De får vara glada att de har sina kolkraftverk intakta. Hade det varit i Sverige, så hade man sålt vitala delar, så att de inte kan startas igen…

Comments are closed.