Claes’ sanna/galna nyheter

BBC

I Lützerath den 13/1 anhåller tysk polis Greta och stannar upp för fotografering

Greta uppmanade de församlade aktivisterna att hindra utvinningen av brunkol genom att blockera den planerade utvidgningen av dagbrottet.

Januaris nyheter från Claes Lindskog

Månadens nyhet 1:

År 2022 uppvisade enligt officiell NOAA statistik lägsta nivån på 42 år av den ackumulerade energin för tropiska stormar. Antalet svåra tornados (>EF3) i USA har minskat med två tredjedelar senaste 50 åren. 

Månadens nyhet 2:

Statistik på globala energiproduktionens ökning med 4,9% från 2020 till 2021 visar att fossila bränslen står för 83% av den totala ökningen. Sol och vår,  förlåt “sol och vind” skall det vara, står för 6% resp 8% av ökningen och blir alltså slagna med hästlängder av fossilerna. En omställningsoptimist som uttalar sig i SvD har inte förstått hur långsamt det i själva verket går och har inte en susning om alla tekniska, ekonomiska, miljömässiga och resursmässiga problem som gör (den helt onödiga) omställningen allt svårare.

Månadens nyhet 3:

MUF kritiserar i en debattartikel i SvD satsningarna på det “gröna” Hybrit-projektet och kräver insyn och en konsekvensanalys av att elbehovet blir lika stort som hela Finlands förbrukning. 

Månadens nyhet 4:

En ledare i Daily Telegraph dömer ut budskapen från “climate doomsters” Greta och Paul Ehrlich.

Månadens nyhet 5:

Regeringen satsar på småskalig kärnkraft (och även samerna föredrar kärnkraft). MP och S säger att kärnkraft är “omodernt” och “inte ger någon energi nu”.

Månadens nyhet 6:

Brittiskt projekt för 50 miljarder för att tillverka bilbatterier går i konkurs. Samtidigt minskar elbilförsäljningen i Storbritannien rejält pga de höga elkostnaderna, som gör milkostnaden högre än för fossila bilar. Se svensk kommentar.

Månadens nyhet 7:

Recension av Rockströms bok i SvD: “Inte realistisk. Rockströms lösning på mänsk-lighetens alla problem är (liksom FN-chefens och Gretas) att ta död på “kapitalismen” och införa kommunism (som haft ihjäl kanske 50 miljoner människor).

Månadens galna nyhet 1:

Magdalena “vill blåsa på utbyggnaden av vindkraft”. Vad är det hon inte begriper av att vindkraften (som hade sin glansperiod på 1800-talet) är orsaken till energibristen och de höga elpriserna och upp till 75% av tiden inte ger någon el och under resterande tid destabiliserar nätfrekvensen. 

Månadens citat 1:

Senaste benämningen på klimatalarmister: “Gretiner”.

Månadens citat 2:

Våra industrier läggs ned eller säljs ut och ersätts av gröna dunster. “Gröna jobb” innebär att fler behövs för att göra sådant som färre kunde göra tidigare (Klimatupplysningen).

Månadens citat 3:

De klimathotsreligiösa letar bevis på samma sätt som fyllhunden letade sin nyckel under gatlyktan. (Klimatupplysningen).

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Claes’ sanna/galna nyheter

  1. Alla totalitära ledare är farliga.
    All form av styrd media , oavsett hur detta sker, är farligt.
    Rockström och hans anhang vill förändra världen och för att detta skall ske är de öppna för diktatur.
    Det tog en vinter för att avslöja elsystemets beroende av billig fossil energi.
    Ett elsystem som kopplar samman kärnkraftsberoende länder med kärnkraftsundvikande länder. Var finns samordningen i produktion och konsumtion-det går inte ihop utan orimlig prissättning.
    SVT kör en kampanjliknande reportageserie där dessa problem inte får plats.
    All outbildad kampanjmedia är farlig!

  2. Jag ser inget skäl att hänvisa kommunism till hur många människor den har dödat. Det blir bara ett abstrakt begrepp. Är det kommunism som idé som dödar eller är det tyranniska ledare?

    Kommunism eller socialism fullt ut innebär minskat välstånd och allt vad det innebär.
    Kommunism i Sovjetunionen innebar t.ex. att bara 40 % av alla hushåll hade ett kylskåp. Det går i alla fall relatera till. Kommunism i Sovjetunionen innebar brist på allt utom det som centralstyrningen kalkylerade fel och produktion av varor som ingen efterfrågade.

    Kommunism i Venezuela har skapat korruption i stor skala. Övertagande av företag har lett till ineffektiv produktion, med brist på mat som värsta effekt.

    Socialism i Chile ledde till brist på mat, orsakat av förstatligande av företag. Det blev orsaken till militärkuppen.

    Det går att räkna upp flera andra kommunistiska eller socialistiska länder med misslyckad ekonom. Va de all har är total centralstyrning.

    Centralstyrning misslyckas alltid oavsett under vilken ideologi den befinner sig. Det gäller även för större företag. World Economic Forum kommer aldrig att lyckas med centralstyrning. Centralstyrning strider även mot människans natur, en nyfiken och prövande varelse som hela tiden söker förbättra. Under centralstyrning kväser man människans natur.

    När vi slutar utveckla, då är vi dömda att gå under? Detta förstår inte korkade individer som Ulf Kristersson, Annie Lööf, Rockström, Bodström och resten av skräpet i riksdagen.

    Jag tappade nog tråden, men det jag vill ha sagt att socialism och kommunism är lika med minskat välstånd.

  3. Socialism innebär normalt centralstyrning och korporativism passar in som hand i handske inser de globala företagsägarna. Vi som varit med nära i den avreglerade finanskapitalismens utbredningar sedan 80-talet vet att det kommer en dag då cykeln vänder och då gäller det att i god tid ta höjd för att kunna delta i och promota överstatlighet. Vi får inte glömma bort att globaliseringen sett ur företagsperspektivet är en naturligt driven utveckling baserat på lagen om avtagande avkastning och komparativa fördelar (Ricardo). Något som de största globalist-företagen försökt driva ända sedan WTO infördes. Fri marknad (konkurrens) får helt andra betydelser ju större företagen blir och kombinationen av bl.a ändrade börsregler och den medvetna kreditexpansionen har på mycket kort tid dramatiskt ökat maktkoncentrationen i t.ex det västliga näringslivet/branscher.

    Man kan säga att hotet från löntagarfonderna ersattes av ett individuellt fondsystem som snabbt skapat ett annat hot. Men det har smugit sig på och har inte blivit synligt för” vanligt folk” förrän på senare tid. Man skulle aldrig låtit våra vanliga banker vara delaktiga. Banking med staten som garant bör bara vara en nyttoverksamhet (ni vet 9-3) i samhället och inte vinstmaximerare.

    Tänk hur det kan gå när nya generationer tar vid och de äldre som fortfarande minns väljer att förneka eller lära av historien;

    https://klimatupplysningen.se/vatgasbubblan-kommer-att-spricka-projekt-hybrit-lkab-ssab-vattenfall/

  4. Kommunismen har snarare tagit död på 100 miljoner människor.
    Det är inte ett dugg förvånande, egentligen, att många typer av extremväder har en nedåtgående trend. De som har trott på de klimathotsreligiösas lögner om mer extremväder i en varmare värld blir förvånande, men utifrån grundläggande klimatologi är det bara vad som kan förväntas.
    Naturligtvis ökar användandet av fossila bränslen, eftersom de flesta makthavare utanför ankdammen EU begriper att fossila bränslen behövs för ekonomisk tillväxt.

  5. # Göran Å : Jag är så gammal så att jag hinna dö innan galenskapen landat ordentligt. Hur kan det komma sig att världsdelar som stått för framstegen de senaste hundra åren helt plötsligt drabbas av ett så totalt hjärnsläpp? Och att ingen protesterar.

  6. En mycket illustrativ sammanställning av pågående utveckling.
    Redan nu vill jag själv flagga för denna månads ‘värsta nyhet’: den 1:e februari presenterade EU-kommissionens korrupta ordförande nästa steg i EU-statskapitalismens utveckling: ‘Green Deal Industrial Plan’. Innebörd: fram till 2050 ska endast ’tillåtas’, genom repressiv lagstiftning och storskalig bonus/malus-ekonomisk styrning företag som bidrar till klimatneutralitet. Vi kan förvänta oss nya skattepålagor samt styrning av våra pengar till företag och investeringar m.u.p. från ‘nollvision’.
    Initiativet är troligen föranlett av Bidens IRA-‘varför ska EU vara sämre’- vartill kommer den nyligen av samma EU-kommission flaggade ‘suveränitetsfonden’, en skapelse avsedd att ytterligare konfiskera EU-medborgarnas pengar för en storskalig centralstyrning inom ‘industriutveckling’.
    Den enda kloka utvägen för kompetenta företagsledare är att förbereda utflytt av sina företagsetableringar till BRICS. Det kommer sannolikt att ske, vilket ger accelererat förfall av kvarvarande välfärd inom USA & EU.
    Min prognos är att den nuvarande regeringen kommer att applådera dessa initiativ.

  7. Månadens citat 3
    Tror att jag skrev det eller något snarlikt.

  8. Låt oss hylla Al Gore för hans hysteriska utbrott på WEF-mötet i Davos. Ingen saklig information om klimatbluffen har gjort mer för att falsifiera klimathysterin än Gores utbrott där han räknade upp hur haven kokar (Boiling seas) och skyfallen dränker oss. Minsta eftertanke , även hos ett barn, leder ju till slutsatsen att mannen är galen och klimathysterin en bluff.

Comments are closed.