Al Gore och science fiction

WEF
Al Gore vid mötet med WEF, World Economic Forum, i Davos 2023-01-18

Det upphör ej att förvåna att Al Gore fortfarande hyllas och anlitas vid prestigefyllda församlingar som WEF, fast han öppet avslöjats som okunnig, förljugen och ohederlig.

Han har uppträtt i decennier, så många av oss har glömt hans eskapader, och ännu fler är så unga att de inte var med på den tiden. Därmed kan det vara motiverat med en resumé av hans insatser. Jag klipper några avsnitt ur en sådan av  Larry Bell vid the Cornwall Alliance:

2023-02-02, CA, Cornwall Alliance, Larry Bell:

Gore Climate Rants Return

(Gore orerar om klimatet igen)

I förra veckan vid World Economic Forum i Davos, Schweiz, hävdade tidigare vicepresi-denten Al Gore anfått att klimatförhållandena är ännu svårare än man tidigare trott, med människans utsläpp av växthusgaser som ansvariga för de värsta klimatkatastroferna världen har sett de senaste åren.

Det är inget mindre än en kärnvapenkatastrof, en fara för hela planeten sa Gore . De nuvarande utsläppen av växthusgaser skickar så mycket värme till atmosfären att det motsvarar “600.000 Hiroshimabomber varje dag.”

“Det är vad som gör att haven kokar, som skapar dessa atmosfäriska floder och regnbomber och som suger ut fukten ur marken och skapar torka och som smälter isen och höjer havs-nivån vilket driver upp dessa vågor av klimatflyktingar som förutspås nå 1 miljard i detta århundrade”, skrek han.

“Titta på den främlingsfientlighet och de politiskt auktoritära trender som har kommit från bara några miljoner flyktingar. Vad sägs om en miljard? Vi skulle förlora vår förmåga till självstyre i den här världen”, fortsatte Gore.

Men varnade inte Al Gore oss också i ett tal den 14 december 2009 vid klimatkonferen-sen i Köpenhamn att “vissa modeller tyder på” en 75-procentig möjlighet att hela istäcket i Arktis, under några av sommarmånaderna, kan vara helt borta inom de närmaste fem till sju åren på grund av den globala uppvärmningen som skapats av människor?

Icke desto mindre, baserat på tillförlitliga rapporter, har isen funnits kvar alla åren.

Och kom ihåg förutsägelsen i hans bok från 2006, An Inconvenient Truth, att inom ett decennium skulle snön också försvinna på berget Kilimanjaro, som ligger bara 330 km från ekvatorn i Tanzania?

Nej, det hände inte heller.

Lägg till det, dramatiska bilder i hans film från 2006 med samma titel med smältande is som släpper ut tillräckligt med vatten för att höja havsnivån 6 meter “inom en snar framtid” vilket skulle översvämma städer invid havet och göra miljontals människor hemlösa.

Men som klimatologen David Legates från University of Delaware vittnade om vid en utfrågning 2019 om “Coastal Hazards” inför U.S. House Natural Resources Committees underkommitté för vatten, hav och vilda djur, har de globala havsnivåerna stigit naturligt med en hastighet av endast cirka 17 till 20 cm per århundrade under flera hundra år.

Lokala mätningar vid kusterna kan visa högre eller lägre stigning på grund av sådana mänskliga aktiviteter som byggandet av revbarriärer, kanalisering av floder, omvandling av kustnära våtmarker till tätbefolkade storstadsområden och dränering av dammar avsedda för bevattning och annan konsumtion.

Faktum är att INGEN av de fruktansvärda apokalyptiska domedagsprofetiorna har gått i uppfyllelse, inklusive påståenden om att extrema väderförhållanden i USA skulle bli svårare eller oftare.

Tidigare Obama undersekreterare för vetenskap vid USA:s energidepartement Steve Koonin sammanfattade på ett positivt sätt rekorden över det kontinentala USA:

“Det årliga antalet rekord för höga temperaturser som satts, visar ingen signifikant trend under det senaste århundradet och inte heller under de senaste förtio åren, men det årliga antalet rekordkalla nätter har minskat sedan 1895, något snabbare under de senaste trettio åren.”

Mer berättigat skrämmande upplever vi katastrofala ekonomiska och sociala konse-kvenser av omotiverad drakonisk energipolitik, som bygger på förebyggande av “värsta tänkbara” prognoser från klimatmodeller. Till och med ledande vetenskapliga bidragsgivare till FN:s klimatpanel, IPCC, medger nu att modellerna visar alldeles för varma resultat.

Som rapporterats i den prestigefyllda tidskriften Nature är den senaste omgången av mer än 50 av de senaste simuleringarna som bedömts av “Coupled Model Intercomparison Project”, fas 6 (CMIP6) baserade på otaliga komplexa, dåligt förstådda beroenden, inbördes samband och grovt statistiskt “skräp in-skräp ut” antaganden.

Med titeln “Klimatsimuleringar: erkänn ‘heta modeller’ som ett problem” betonar artikeln: “Jorden är ett komplicerat system av sammankopplade hav, land, is och atmosfär, och ingen datormodell skulle någonsin kunna simulera varje aspekt av den exakt.”

Eftersom olika modeller varierar i sin komplexitet, “gör var och en olika antaganden om och approximationer av processer som sker i små skalor, såsom molnbildning.”

Som NASA:s nuvarande chef för Goddard Institute for Space Studies Gavin Schmidt sa i den berömda tidskriften Science: “Det har blivit tydligt under det senaste året eller så, att vi inte kan undvika detta erkännande” att modellerna inte kan litas på som ett policyinstrument eftersom “Man får siffror som även på kort sikt är vansinnigt skrämmande – och fel.”

Vilket för oss tillbaka till återkomsten av klimatlarmkultens “Grand Geezer Gore” vars propaganda om undergång och dysterhet som skrämmer lättpåverkade unga sinnen – tänk på Greta Thunberg – har gjort honom vansinnigt rik.

Var uppmärksam på att 2007, efter en undersökning av felaktiga framställningar, beslutade Sir Michael Burton, en domare i Londons Högsta Domstol, att Gores obekväma film endast kan visas i gymnasieskolor om den åtföljs av lärares vägledande anmärkningar för att balansera hans “ensidiga” påståenden.

Domare Barton påpekade att dess “apokalyptiska vision” var politiskt partisk och inte en opartisk analys. Han uttalade:

“Den är uppbyggd kring den karismatiska närvaron av ex-vicepresidenten Al Gore, vars korståg är att övertyga världen om farorna med klimatförändringar orsakade av global uppvärmning… Det är nu allmänt känt att detta inte bara är en vetenskapsfilm – även om den är till stor del baserad på vetenskaplig forskning och åsikter, men det är [uppenbarligen] en politisk film.”

Mer än så: Det är en science fiction skräckshow.

Larry Bell

+ – + – + – +

Euforisk eller sinnesrubbad

Jag utgår från att Al Gore var helt nykter på WEF. Då undrar jag vilket sinnestillstånd han var i då han drämde till med KOKANDE HAV och REGNBOMBER. En fullvuxen, läskunnig och nykter person som uttrycker sig så verklighetsfrämmande tycks sväva iväg i hänfört rus eller kanske bara enkel sinnesförvirring.

Enskilda personers problem behöver inte vara allvarliga för oss andra. Men han omgavs av en församling med idel läskunniga och förmodligen helnyktra fullvuxna, som behandlade honom med aktning istället för att stillsamt leda ut honom från församlingen.

DET gör mig bekymrad.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Al Gore och science fiction

  1. Tron på klimathot, klimatkris och klimatnödläge är en religion, utan stöd av fakta och vetenskap.
    Som alla religiösa, har de klimathotsreligiösa det svårt med logiken. De kan i ena stunden hävda att klimatforskarna är överens och att vetenskapen är “stelnad” (settled). För att en stund senare påstå att forskarna är överraskade över något de har upptäckt. Hur kunde de vara överens och vetenskapen fastslagen om forskarna blir överraskade?
    De klimathotsreligiösa kommer med domedagsprofetior, spådomar om katastrofer. Spådomarna slår aldrig in, men det hindrar inte dem från att försöka med nya domedagsprofetior.
    Antalet spådda klimatflyktingar har ständigt blir fler och fler, 40 miljoner, 50 miljoner, 60 miljoner och nu alltså en miljard.
    I verkligheten flyr ingen från klimatförändringar och antalet klimatflyktingar har förblivit noll stycken.
    Havsvatten blir sällan över 30 grader och nästan aldrig över 32 grader. Större delen av havsvattnet befinner sig på stort djup och håller ungefär 4 grader. Så haven är väldigt långt ifrån att koka.
    Hur många miljoner “hiroshimabomber” tar jordytan emot från solljuset varje dag?

  2. Al Gores film “den obekväma sanningen” är väl i stort sett en parodi på sanning. En ändlösa svada om katastrofer som ska inträffa inom några år räknat från 2006.
    Absolut inget av det han säger inträffar.

    Om världen var frisk så skulle Gore betraktas som en total nolla. Istället ska man tydligen lyssna på hans nya undergångsprofetior.

    Som vanligt … hur mycket fel kan man ha innan man erkänner att man har fel. När det gäller alarmister så verkar det inte finnas något tak. De kan ha hur mycket fel som helst hur länge som helst och ändå anse att de representerar sanningen.

    Man undrar om de har svårt att fatta att de har fel. Verkar så.

  3. Göran: Och samtidigt så vill miljötokarna att vi ska använda matproduktion till att spä ut diesel och bensin

    Läste att det var 8% av väldens matproduktion som gick till sådant…och andelen ökar…

  4. Hur kommer det sig att de etablerade klimathycklarna aldrig kommenterar Al Gore?

  5. En direkt följd av att man i Sverige och många länder stängt sinnessjukhusen.

    Jag arbetade på 60-talet vid sinnessjukhuset S:t Maria i Helsingborg, numera stängt.
    Efter stängning släppte man helt enkelt ut människor som var i starkt behov av vård, även psykopater som var en fara för sig själva och andra.

    Det tycks som om många av dessa numera utgörs av “gröna” klimataktivister, forskaraktivister, politikeraktivister, företagsledaraktivister.

    På sitt sätt måste man ändå konstatera att en hel del av dessa lyckats tillskansa sig mycket pengar och mycket makt genom sina yrken som domedagsprofeter och charlataner som ständigt och dagligen grundlurar lättlurade människor.

    Al Gore är ett exempel, vi har en hel del svenskar också, förutom unga flickor, gott om “aktivistforskare”, särskilt vid Chalmers och Uppsala universitet.

  6. Var det inte Al Gore som myntade ”att det gäller att skrämma människorna , för rädda människor kan man styra vart man vill”

  7. Göran.
    Katastrofer som hotar oss finns i överflöd lite överallt.
    Klimatvariationer är inte nån av dem.
    Al Gore har fått fnatt och allt går.

    Bristen på energi är skapad av människor som är onda.
    Tyvärr bestämmer de en hel del med stöd av såna som al Gore som kanske kan hänföras till fanatiker.
    Minska katastrofriskerna i den följd de är hotande- i första hand krig!

  8. Klimatpolitiken i Sverige har medfört att el, drivmedel, mat osv blivit dyrare. Inflationen är en bit över 10% pga klimatpolitiken. Skulle inte vindkraften ge oss billig el? På elräkningen ser vi motsatsen.
    Idag kostar elen 86 euro per MWh (95 öre per kWh) i söder och 140 euro (155 öre) i norr. Tål Hybrit verkligen elpriset 155 öre per kWh?

  9. Al Gores tal på WEF framstod för mig att koma från en psykopat som släppts ut för tidigt från ett mentalsjukhus eller som omgående borde ha tagits om hand för lämplig vård. Hur någon kan tro vad Gore säger, inte minst mot bakgrund av hans dokumenterade lögner från tidigare, är för mig en gåta!

  10. Den katastrof som hotar världen just nu är brist på mat. Afrika står inför den största bristen på mat under hela sin kända historia. I värsta fall kommer växtjordbruket i världen tappa hälften av sin kapacitet. Hönor i USA lägger hux fux mindre antal ägg. Ingen vet varför. Tillståndet i världen är värre än vi tror eller vet. Vi får ju ingen upplysningen om detta.

  11. Det är en skrämmande han målar upp. Frågan är om någon i församlingen som lyssnade faktiskt tror på honom?
    Å andra sidan är det väl ingen som säger emot heller. De har ju sin agenda, Agenda 2030,

Comments are closed.