De har lyckats nå Net Zero

OJ DÅ ! Vi har snavat över ruinerna av en antik utdöd religion

Övergivna vindkraftverk och snötäckta solpaneler kommer att stå kvar som sorgliga gravstenar på den misslyckade gröna religionens kyrkogård.

Enligt den gröna kultens präster: När vi väl sprängt vår sista kolgruva, skickat alla dieselmotorer till skroten, slutat använda betong, återuppfinner fullriggare, täcker gräsmarkerna med solpaneler och kullarna med vindmaskiner och sedan slaktar all vår boskap . . . då kommer det globala klimatet att bli lugnt – inte för varmt, inte för kallt. Det extrema vädret kommer att upphöra, och det kommer inte att finnas mer torka, översvämningar, cykloner eller snöstormar och ingen mer utrotning av växter eller djur.

Men de annaler som skrivits i klipporna berättar en helt annan historia om klimatföränd-ringar. Även när naturen hade full kontroll var Jorden inte en fridfull plats.

Långt innan den första ångmaskinen puffade längs den första järnvägen, drabbades Jorden periodvis av naturkatastrofer – jordbävningar, flodvågor, förskjutning av polerna, magnetiska vändningar, vulkanutbrott, extremt väder och torka. Enorma områden täcktes av kvävande istäcken, ökensand, massiva flöden av lera och lava, saltlager och tjocka lager av kol. Tusentals arter försvann inklusive dinosaurier, mammutar och Australiens megafauna.

Moderna människor är inte immuna för hotet om utrotning, men det kommer inte från dagens varma, fuktiga atmosfär eller från Livets Gas, koldioxid. Det kommer troligen från nästa glaciala klimatcykel i denna era, där långa, bittra glaciala epoker skiljs åt av korta varma perioder. Dessa globala vädercykler utlöses av förändrade banor i solsystemet.

Under varje kort varm era som dagens holocen driver de värmande haven ut tillräckligt med koldioxid i atmosfären för att stödja det rikliga växt- och djurliv som för närvarande omger oss. Men aldrig har denna “globala uppvärmning” hindrat isens cykliska återkomst. Den holocena varma eran som vi lever i har redan passerat sin topp och långt innan vi når Net Zero utsläpp kommer kylan tillbaka.

När snöstormar blåser och glaciärer växer kommer de stora inlandsisarna att breda ut sig igen. Koldioxid kommer att avlägsnas från atmosfären till de svalkande haven och större delen av mänskligheten kommer att hotas av frost, torka, missväxt och svält. Ett fåtal lyckliga som bor i ekvatorialområden eller samlade i skyddsrum och växthus runt kol- eller kärnkraftverk kan överleva.

De som fortfarande kan utvinna uran, kol, olja eller gas, kan lyckas generera tillräckligt med värme och koldioxid till växterna, för att delvis motverka den kalla solen, permafros-ten och den torra, karga atmosfären. Och några med lämpliga färdigheter och verktyg kan bli jägare och samlare igen (men de flesta neandertalare överlevde inte den senaste glaciationscykeln).

Vi bör fira, inte frukta, den moderna varma eran och tacka för de många fördelar som uppnås med att använda dessa fantastiska naturliga förråd av kolväten och kärnenergi, för att värma våra hem, pumpa vatten, ladda batterier och mata våra djur och växter.

Dessa goda tider kommer inte att vara för evigt.

+ – + – + – +

The Saltbush Club

The Saltbush Club finns i Australien innanför the Great Barrier Reef. De har tagit namnet efter “saltbusken”, som visat sig överleva omöjliga förhållanden på mark som översväm-mats av havsvatten och blivit salt. Inget borde kunna växa där, men saltbusken växer där.

Så envist livsdugliga måste de som försvarar sunt förnuft om klimatet vara i Australien.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “De har lyckats nå Net Zero

  1. VladT

    God tanke där och bland oss vanliga är det också vårt normala beteende😀men bekymret stavas ovanifrån kommande behov av makt och ideologi som till och från driver världen mot splittring och åsiktsförtryck istället för kommunikation, öppenhet och samarbete (alla skulle behöva astronautens perspektiv på jorden där nere). Fisken ruttnar alltid från huvudet (krig t.ex startas och stöds alltid av politiker och inte av folket).

  2. Har någon läst The Big Bang Never Happened? Denna teori som går ut på att universum alltid har funnits och att förändring är dess natur, skänker mig ett inre lugn då den indikerar att ingenting varaktigt kan ändra på någonting i det stora urverket. Klockan bara tickar på oavsett vad människor än gör. Det vi dock k-a-n göra är att minimera miljöförstöringen för att göra vår tid på jorden så angenäm som möjligt och vi kan åtminstone försöka bete oss mot andra som vi vill att andra skall bemöta oss. Hur svårt kan det vara?

  3. Visst har klimatbluffen avslöjats för länge sedan men det finns mäktiga krafter i världen som vill hålla liv i klimathysterin för pengar och makt. Globalisterna är en sådan grupp och sedan har vi skattehöjarpolitiker som vill ha så mycket som möjligt av folks pengar för sina migrationsprojekt, militära satsningar och pengar till vanvettiga “gröna” projekt och alla låtsasjobb inom det påhittade yrket klimatarbete.

  4. Undrar om inte nästan alla (finns några undantag) har insett att klimatlarmen varit våldsamt överdrivna. Alla profetior har varit fel. Egentligen händer inget speciellt, utan de variationer vi observeras ryms gott och väl inom begreppet “normalt”.

    Idag tror jag att problemet är hur man ska backa. Det är bara att läsa vissa inlägg på den här bloggen – det är svårt att erkänna att man haft fel.
    Fakta är att – polarisarna minskar inte, Grönlandsisen minskar inte, det finns inget “avvikande” i havsnivåhöjningen, öknarna krymper o.s.v.

    Alla larm har varit fel. Alla tidsangivelser har varit fel. Allt alarmisterna har sagt har varit fel.

    Det är väldigt väldigt svår att säga “vi hade fel”. Det kommer inte inträffa. Idag tror jag den stora drivkraften för alla “klimatåtgärder” beror just på det – ingen törs säga att “de hade fel”. Gissningsvis måste vi leva med att dessa människor gör vad som helst för att inte tappa ansiktet. Tyvärr kommer det bli väldigt dyrt för medborgarna.

  5. De senaste 8 åren kallas “paus” i uppvärmningen. Samma benämning sätter man på den kallare perioden på 80-talet.
    Det är mycket enklare att acceptera klimatet som det är

  6. Finns en bra diskussion på Klimatupplysningen som beskriver det som händer i Frankrike.

  7. Sedan drygt 8 år tillbaka blir det inte alls varmare. Men de klimathotsreligiösa förnekar som vanligt fakta.

  8. Sture är allt en riktig klimatalarmist innerst inne. Det är bara tecknet på förändringen han får fel. Det blir varmare, inte kallare.

  9. NetZero innebär inte nettonoll av växthusgaasutsläpp. Det innebär nettonoll av välfärd och välstånd. Utan fossila bränslen rasar ekonomin och alla blir fattiga. För att inte tala om att jordbrukarna omöjligt kan producera tillräckligt med mat till alla människor.
    Det blir verkligen inte NetZero för misär och svält. Tvärtom blir det en realitet för mänskligheten.
    Om det nu skulle gå så illa att de klimathotsreligiösa övertygar världens alla makthavare om en global, omfattande klimatomställning.
    Turligt nog, kan vi se att de flesta länder utan EU och Nordamerika inte ställer upp på det här. Så de klimathotsreligiösa kan i värsta fall bara ställa till det för enskilda länder. Tyvärr är Sverige ett av dem.

  10. Kallt klimat kommer att vara långt mer besvärligt än varm klimat. Framförallt kommer det att vara ekonomiskt påfrestande.

    Alla tokprojekt i Norrland kanske blir de första att få läggas ned på grund av kallt väder såsom snö året runt.

Comments are closed.