Ständig förljugenhet från allra högsta offentliga håll

WUWT

Bloggen WUWT har satt en dumstrut på president Joe Biden

Jag har som praxis att välja “vänliga” bilder av alla personer, vare sig jag beundrar dem eller kritiserar dem skarpt. Detta är ett undantag, som mer avser partiet “Demokraterna” än personen Biden. Det har utsett en man med medioker begåvning, bevisat korrupt, som dessutom visar tydliga ålderskrämpor i form av begynnande demens med minnesförlust och osammanhängande tal.

Partiet utnyttjar honom för att sprida den falska religionen om “klimatkrisen”, vars ända-mål inte är att “rädda världen” utan att bluffa världen in i en global planekonomi. Detta är så mycket mer stötande som flera av de kunnigaste forskarna vittnat om klimatets fakta i Kongressen, så att partiet och presidenten haft tillgång till den kunskap som visar att larmen om “klimatkrisen” är helt obefogade.

På WUWT gör Marc Morano en genomgång av flera av Bidens förljugna påståenden och tillbakavisar dem med fakta, klicka på den röda texten. Här klipper jag ett par exempel och tar sedan upp liknande från FN:s generalekreterare António Guterres, de två högst uppsatta männen i världen.

En hel generation fördömd

Om vi inte hindrar temperaturen från att gå över 1,5º C, så är en hel generation fördömd.

Rent nonsens ! Siffran 1,5º över “förindustriell nivå” har valts med en liten säkerhetsmar-ginal till de 2º C, som Yale-ekonomen professor William Nordhaus tog ur luften 1975. Han “kände på sig” att mer än två graders uppvärmning kunde göra klimatet varmare än någon gång flera hundra tusen år tillbaka. Något som var fel, men inte ifrågasattes av andra. Högre temperatur har rått under antiken och troligen även under Romar-tiden, för bara några få tusen år sedan.

Han behövde en siffra för att beräkna de ekonomiska effekterna av klimatförändringar. Beräkningar som alltså vilade på gissningar och antaganden.

Det finns således INGEN SOM HELST GRUND för att betrakta vare sig 1,5º eller 2,0º C som en farlig gräns.

Helt nerbrända skogar

Jag har rest med helikopter över större skogar som brunnit ner till grunden än hela delstaten Maryland.

Han menar att skogsbränder är ett tilltagande problem. Sanningen är den motsatta. Både antalet bränder och storleken på brända arealer har minskat generellt med undantag för delstaterna längs västkusten. Där har man infört “miljölagar”, som förbjuder bortstädning av nedfallna löv och kvistar, för att främja biodiversiteten. Sådant lättantändligt material har gynnat mycket snabb spridning av elden, så att dessa delstater numera fått större arealer avbrända.

Ett resultat av mänsklig aningslöshet eller idioti, eftersom fackfolk varnat politiken för utvecklingen i tid.

FN:s generalekreterare António Guterres

Vid sina framträdanden de senaste åren har Guterres spridit rena lögner om klimatets fakta. Så även vid COP-mötena i Madrid och Sharm el Sheik. I Madrid packade han ihop tre lögner i en mening:

Klimatrelaterade katastrofer håller på att ske oftare, bli mer dödliga och mer destruktiva:

Klicka på den röda texten för tillrättavisning av alla punkterna.

Nedsläckningstidens intellektuella mörker

Hur kan det vara möjligt att vi som har ett välstånd baserat på den öppenhet och frihet som kom med Upplysningstiden, nu noterar ett intellektuellt mörker hos de auktoriteter vi borde kunna se som föredömen ? ?

Är det så enkelt att alltför många har det så bra att de letar efter en MENING MED LIVET och då fantiserar ihop problem att bekämpa. Och bli världsberömda för. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Ständig förljugenhet från allra högsta offentliga håll

  1. Det är mer än dags för klimathysterikerna att skippa skitsnacket om CO2 och dess påstådda påverkan på klimatet. Och den andra dyngan man sprider om “det varmaste året på 100.000 år” vilket faller på sin egen orimlighet. Men som Goebbels en gång sa “ju större lögn desto lättare att sälja in hos folk”. Att klimatbluffen än lever beror ju helt på medias, politikernas lögner och att folk inte informerar sig själva utan litar på lögnarna!

  2. Dumstruten på Joe Biden visar honom precis som han uppfattas av mig. Antonio Guterrez förtjänar också denna dumstrut, liksom som de politiker Göran Åkesson nämnde i kommentaren ovan.

    Inom regeringsunderlaget finns det olika uppfattningar om hur man skall få ner bränslepriserna. SD vill ta bort reduktionsplikten helt, M och KD sänka den till 6 eller 7%, skyllandes på EU, medan L vill höja den till 16% för att framstå som duktiga, gröna och klimatsmarta. Agerandet förtjänar verkligen en gigantiskt dumstrut. Deras förslag kan bara leda till ytterligare väljarflykt och en välförtjänt plats utanför Riksdagen.

    För en tid sedan läste jag om hur en man med insyn i IPCC på en fråga om hur man skulle bemöta befogad kritik från vetenskapssamhället, förklara att eftersom endast 3% av befolkningen har tillräckliga statistiska kunskaper för att genomskåda de statistiska falsarierna kunde man helt enkelt strunta i dem. Det viktiga var att följa klimatagendan och vad folk tror är sant och inte vad som verkligen är sant. Därför håller man fast vid skrämselpropagandan och lögnerna. Bland de som brukar kommentera här på Klimatsans torde förmågan att genomskåda bluffen med statistik vara minst en faktor tio högre. Dock förefaller det som förmågan att genomskåda klimatbluffen är långt under 3% bland våra ledamöter i Riksdagen. Vore den 3% även där borde det bland de 365 ledamöterna finnas 11 som opponerade sig kraftigt. De finns kanske, men väljer av feghet att avstå från att föra fram sin kritik.

    Det är viktigt att vi klimatdissidenter framför våra synpunkter där vi kan. Med tiden brukar sanningen segra, även om lögnerna och dumheten bjuder segt motstånd.

  3. Jag är klimatbejakare som bor i norra delen av Sverige. Denna vinter har varit kall, mycket snö och en sen vår, fortfarande kyligt med minusgrader dygnet runt. Hoppas att värmen kommer snart och att den ökar med 25-30 grader så det blir lite drägligare.

    Kan inte se någon klimatkris, enbart fördelare att det blivit någon grad varmare sedan lilla istiden. Grädden på moset är när den havstemperaturen stiger släpper den mera koldioxid till atmosfären och gör att fotosyntesen fungerar bättre. Vi får mera mat på bordet och mera syre.

    Just nu pågår en global masspsykos!

    Ett citat från Mattias Desmets bok förklarar:

    “Massformation är en sorts grupphypnos som förstör individers etiska självmedvetenhet och berövar dem deras förmåga att tänka kritiskt. Denna process är lömsk i sin natur; befolkningen faller offer för det intet ont anande. För att uttrycka det med Yuval Noah Hararis ord: De flesta människor skulle inte ens märka förändringen mot en totalitär regim. Vi förknippar totalitarism främst med arbets-, koncentrations- och förintelseläger, men de är bara det sista skedet i en lång process.”

  4. Samma ‘dumstrut’ kan vi sätta på Sveriges statsminister, dess näringslivs/klimatminister m.fl. i regeringsställning, tillika på åtminstone partiledaren S, V och C samt på MPs språkrör, såsom ‘höga representanter’. De har alla kunnat tillgodogöra sig framställning i den svenska ‘kongressen’ av Elsa Widding m.fl. men undviker reell konstruktiv debatt kring klimat/klimatkris, hänger sig istället åt epitetpåklistring aka ‘klimatförnekare’ och driver på såsom EU-konforma 5/5-or.

  5. Oroa sig för vattentillgången samtidigt som minskad tillgång på mat inte oroar. De höga elpriserna och dieselpriserna i Sverige hotar flera mejerier i Sverige, vilket är en effekt av klimatåtgärder.

    Brist på vatten behöver vi inte oroa oss det minsta för om vi har billig energi. Det är billig energi som gör våra liv drägliga. Utan billig energi skulle vi inte kunna ha relativt gott om fritid, semester och annan tid då vi i princip inte behöver göra någonting. Ska det vara så svårt att förstå?

  6. Vilken normalbegåvad människa med sunt förnuft är förvånad?

    Guterres är en vänsterextrem figur rån Portugal, Biden vet nog inte riktigt vad han är, av detta skäl har han blivit upphängd som en puppet on a string av extremvästerkrafter i USA.

    Vänsterns makt och penninggalna ledare misslyckades ju med att införa kommunism i världen, t ex Sovjets kollaps.

    Den makt och penninghungriga eliten hittade en ny väg att berika sig, helt enkelt genom att grundlura lättlurade människor om att vi om 10 år, 100 år eller 1000 år är på väg in i en klimatkris.

    Att världen har blivit mycket, mycket bättre sedan vi under slutet av 1800-talet började utvinna och använda olja, kol och gas i industriell skala, att medellivslängden ökat från 38 år till 80 år, och att 90% av mänskligheten var extremt fattiga under 1800-talet mot dagens 10% är inget som bekymrar de lättlurade, fakta kan aldrig rubba “religiös” tro.

  7. Bra bild pa Biden. Personligen tycker jag att USA och Israel skulle lamna UN. Denna korrupta organisation gor ingen nytta over huvud taget. USA ar som en piggybank
    och nastan alla resolutioner i General Assembly ar emot Israel. UN chefen vadrar morgonluft med en enorm makt given till honom via Climate Change skronan.
    Har inte sett i nagon Europeisk media om delfinerna som spolats i land pa samma stalle
    som Humpback Whales och beroende av bottenundersokningarna for de 2300 vindsnurror som akall byggas dar.

  8. Patrik A

    Kina bidrar ekonomiskt till FN men väl att märka består FN av flera verksamhetsområden. Kina bidrar numera till t.ex WHOs budget. USA har återkommit efter att Trump slutat betala till WHO. USA har tankar på att (igen) bli medlem i Unesco vilket anses hänga ihop med deras utmanade geopolitiska läge relativt öst/syd. Världen tycks gå mot en multipolär värld vilket förstås USA motarbetar på alla tänkbara sätt. 150 milj dollar kostar en inträdesbiljett till Unesco enl en tidningsuppgift.

  9. Varken Ryssland eller Kina låter sig drabbas av klimathysterin. Bidrar inte till FN ekonomiskt, antar jag, och har veto i säkerhetsrådet. Betraktar klimatspektaklet och handlar när det behövs. Hur är det med Indien, skulle förvåna mig om de svalt klimatkrisbetet. Om allt fler länder inte vill bidra ekonomiskt till FN faller en större börda på de oligarker som driver skrämselpropaganda. FN polariseras och tappar förtroende. Kan sluta med att FN omvandlas i grunden.

  10. Petter W
    Temperaturen i Sverige väntas stiga de närmaste månaderna. När inträffar katastrofen? 🙂

  11. PW

    Högre temperaturer generellt leder till mer nederbörd. Givetvis inte i ökenområden generellt. Vattenbrist är främst ett problem som rör vår användning av vattnet som resurs. Konstbevattning och markförändringar inkl skogsskövling t.ex. är orsaker till förändrade grundvattenkällor och flöden.

  12. Mr. Marc Morano levererar politiska anklagelser i det underlag som hänvisas till. Saknar fakta.

    Den successivt högre temperaturen är problematisk. Den påverkar bla. världens vattentillgångar mot mer extrema förhållanden.

Comments are closed.