Jippot “Earth Hour” är idag

NASA

Jorden snurrar med oss människor i ett rätt så tomt universum

Självklart skall vi vörda och vårda Jorden, förutsättningen för vår existens. Det ädla ända-målet har anammats av många olika organisationer, som arbetar på lika många och lika olika sätt. För dem alla gäller att skapa publik uppmärksamhet, för att samla in pengar till verksamheten. Det gäller såväl privatpersoner som företag, vilka betalar för en licens att använda ett varumärke på sina produkter, men också politiker, som anslår stora anslag av skattepengar till flera av dessa organisationer. Flera finansieras till närmare hälften av skattepengar.

Den kanske största är “WWF Världsnaturfonden”, ursprungligen “World Wildlife Fund” med global verksamhet och en omsättning på flera miljarder dollar. I Sverige är HKH kronprinsessan Victoria ledamot av dess beslutande förtroenderåd och HM Konung Carl XVI Gustaf hedersledamot.

WWF driver flera globala jippon, för att få publicitet. Sedan 1970 har man proklamerat “Overshoot Day”, den dag på året då människans globala konsumtion passerat Jordens produktion under hela året, ett datum man fått fram i beräkningar av akademiker, som saknat praktisk kunskap om de branscher det gäller.

“Earth Hour” är en uppmaning till alla att släcka lyset en timme mellan kl 20:30 och 21:30. Så kan man annonsera sin “godhet” och sin “omtanke” om “klimatet”. Det senare temat är något som WWF driver mest energiskt och ofta med stötande överdrifter, ex.vis beträffande isbjörnarna som utrotningshotad art. WWF har centralt insett att hotet inte existerar, isbjörnarnas antal växer, se posten “WWF:s falska larm om isbjörnarnas utrotning”. Men fortfarande kampanjar WWF om deras förmenta utsatthet och uppmanar folk att anmäla sig som “faddrar” med månatliga bidrag.

WWF har utvecklats till en “stor organisation”, som övertagits av målmedvetna karriärister, vars primära intresse vanligen är att få in pengar till sina egna och de anställdas löner. För något år sedan var lönerna till cheferna för avdelningarna i USA och Kanada högre är för respektive president. Ledningen har visat klart totalitära tendenser: När vi mot betalning fick in en helsidesannons i SvD den 2:e september valåret 2018, protesterade WWF och ansåg att SvD inte skulle upplåta sina spalter till deras motståndare.

WWF har infiltrerat IPCC

WWF har lokalavdelningar på många håll med frivilliga som är besjälade av omsorg om miljön på många olika sätt. Centralt är dock de politiska ambitionerna framträdande: strävan att placera sig som en förhandlingspartner till politiker. Där är IPCC ett viktigt verktyg. Den kanadensiska journalisten Donna Laframboise har metodiskt studerat dess officiella rapporter och pressreleaser. För rapporten 2007 preciserar hon:

  • 28 av de 44 kapitlen hade åtminstone en författare knuten till WWF, 64 %.
  • Alla 20 kapitel av WG 2 hade minst en författare från WWF.
  • 15 av de 44 kapitlen leddes av någon från WWF, 34 %.
  • 3 kapitel leddes av TVÅ från WWF.

Detta ger intrycket att IPCC de facto styrs av WWF. Det torde inte ha ändrats mycket sedan 2007, om man kan döma efter senare publikationer.

Politikers signalering av sin godhet

Så här skriver WWF på sin hemsida:

Kan kommunen delta i Earth Hour?

Självklart, många av Sveriges kommuner är otroligt engagerade i Earth Hour. bidrar starkt till att nära hälften av Sveriges befolkning deltar i Earth Hour och testar nya klimatsmarta vanor. År 2021 deltog 231 av 290 kommuner (79%) i Sverige. År 2022, deltog 192 länder och 175 svenska kommuner av totalt 290 (60%) och 192 länder och territorier deltog globalt.

Alla Sveriges kommuner är välkomna att delta i Earth Hour. Det finns inga officiella minimikrav för en stad som vill vara med. Vi rekommenderar att städerna identifierar sina berömda platser och byggnader och ser till att släcka dessa, samt informerar sina invånare och bjuder in dem att delta. Vi rekommenderar också att de städer som deltar släcker så mycket att det märks.

“Earth Hour” ger politiker möjlighet att annonsera sin godhet genom att släcka lyset i kommunala lokaler och släcka gatubelysningen. Det har kommunerna Höganäs och Ängelholm beslutat. Det senare sker fast man vet att mörka gator och vägar innebär större risker för olycksfall. . .

“Upplysningstiden” är alltså slut. Nu befinner vi oss i “Nedsläckningstiden”.

+ – + – + -+

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

15 thoughts on “Jippot “Earth Hour” är idag

  1. Tja, nu när “klimatforskarna” så att säga forskat färdigt kan de väl hålla käften i fortsättningen och hålla löftet att det är sista varningen. Ska bli skönt att slippa deras tjat men de håller väl knappast löftet! Hoppas att “klimatforskarna” även skaffar sig riktiga jobb i stället för klimatskojet men det är nog inte lika välbetalt och även kräver kunskaper om hur man forskar vilket de sluppit från hittills! Nä, dessa “forskare” är bara ynkliga bedragare som kommer att dömas av historien..

  2. Mest ledlampor idag
    varför inte stänga av
    värmepumpen slå
    av kylskåp och dyl.
    säkert roligt för barnen
    att springa och släcka
    lysen 20:30 .

    Hoppas ”forskarna håller sitt
    löfte att det är sista varningen
    så vi slipper höra tramset nåt
    mer.

  3. Visst, det är klart tompas11, tänd alla lampor du har, och så ut på stan och dra en repa så det ryker. Ingen mjäkig stil som dom där miljömupparna. Här gäller det att stå på så länge grejorna håller. Snacka om att spara, vilket dravel. Man lever bara en gång så kör hårt. Vadå eftertanke.

  4. Björn
    Jonathan Jeppson är klimat journalist på Aftonbladet. En journalist intervjuar en annan journalist.
    Sekten tillåtet inga utomstående att yttra sig.
    Ett religiöst möte med troende.

  5. Petter Wulf

    Hoppas att Du kommer ut snart 🙂

    Ingen kommer att klandra dig…

  6. Petter W
    Tror man på klimathotet är man religiös. Du förnekar väl inte den nya guden CO2?
    Du skall inga andra gudar hava jämte mig.
    Världen ser ut som vanligt trots att folkmängden ökat från två miljarder till åtta miljarder på 100 år samtidigt som relativt färre svälter.

  7. Ivar A: Är man övertygad om att ens meningsmotståndare är religiösa, så är det tecken på att man själv är religiös; att man har en absolut övertygelse om hur världen ser ut.

  8. WWF ses av många som en gräsrotsrörelse för miljöaktivister, en ideell organisation.
    Det är fel!
    WWF är ett multinationellt företag i skrämselbranschen. Genom skrämselkampanjer ska människor förmås att skänka pengar till WWF. Pengar som försätts gå till olika projekt för att åtgärda miljöproblem. En del går till sådant också, men det verkar vara en rännil. Det mesta tycks gå till nya skrämselkampanjer och till löner för de anställda.

  9. Aftonbladet har idag kallat in en ”klimatkolumnist” vid namn Jonathan Jeppson. I en pod med rubriken ”Lösningen: Suga giftet ur luften” tillåts han orera. Giftet handlar om livets gas, koldioxid. Jonathan menar att infångandet av ”giftet” är det största industriprojekt människan åtagit sig.
    Hur djupt kan journalismen sänka sig?

  10. Mitt i “Let’s dance”, tror inte ens den mest troende kommer att stänga av TV:n då och TV4 lär väl knappast göra en timmes paus i programmet, hur gör SVT och alla andra mediebolag tro? Tar de en extra lång fikapaus i mörker?
    År det bara populasen som ska efterleva “påbudet” om mörker?

  11. Klimatmodellernas uttolkare kan jämföras med alla dessa religiösa sekter som letar efter “sanningar” i bibeln. Och lika förgäves är det som i sagoboken att få ut något vettigt ur klimatmodellerna. IPCC:s “överstepräster” gör tappra försök men misslyckas ömkligen hela tiden. Hos Jehovas är man mer pragmatiska för när ledningens “profetior” avslöjas som falska av verkligheten så kommer de med nya “profetior” och säger helt enkelt att de fått “nytt ljus” från Jehova hehe…IPCC kanske också behöver lite “nytt ljus”? Som att erkänna att CO2 som växthusgas är en gigantisk bluff?

  12. Symbolhandlingar är viktiga för de klimathotsreligiösa eftersom varken klimatkrisen eller någon tipping point finns i sikte. Möjligen hos de 102 “klimatmodellernas” uttolkare.

  13. Kommuner som släcker ljus i mörker skapar olycksrisker. Det måste åtalas!

  14. Det är de mentalt förslavade som lyder uppmaningen om att släcka lamporna ikväll. Bland dem finns åtskilliga förljugna och tillgjorda politiker. En dumhetens manifestation är vad det är!

  15. Här hemma släcks det inga lampor, tvärtom. Kommer att tända fler i stället i ren protest. Sådant jävla trams de håller på med.

Comments are closed.