PATRIK ENGELLAU: “Public Service” måste läggas ner !

Patrik Engellau har insett att det finns bara en framtid för det statliga svenska radio- och TV-monopolet: NEDLÄGGNING !

På sin sida “Det Goda Samhället” konstaterar han:

+ – + – + – +

Men nu har jag sett teveprogrammet Den gröna kapplöpningen och därmed är saken avgjord för min del. Media, framför allt television, i statlig regi ska läggas ned. Den ska inte omorganiseras eller bantas eller börsintroduceras eller få sin styrelse utbytt eller förändras på något annat sätt utan helt enkelt förintas och de nio miljarder kronor verksamheten årligen kostar återbetalda till medborgarna i form av skattesänkningar.

+ – + – + – +

Klicka på den röda rubriken och läs hans hela kolumn !

Den politiska realiteten

I dagens Sverige är realiteten den att politikens stora drag beslutas inte i Riksdagen utan i TV-huset. Politikernas rädsla för ett “mediadrev” gör att de inte vågar riskera sina mandat för något som SR och SVT skulle kritisera och förlöjliga.

Det upprörande är de systematiska brotten mot de sändningstillstånd som skall reglera verksamheten inom PS. Dessa formulerar tydligt de självklara kraven på programverksamheten: Allsidig nyhetsförmedling, opartisk framställning, kritisk granskning av auktoriteter och utrymme för “den andra sidan”.

Ännu mer upprörande är fräckheten “to add insult to injury”, att med blank panna hävda att de följer tillstånden och att kritikerna är mindre vetande med särintressen.

Den förljugna kulturen

I mer än 30 år har kulturens förljugenhet inom företagen ständigt fördjupats genom att man systematiskt anställt “världsförbättrare” och “provokatörer” med socialistiska referensramar istället för nyfikna och trägna nyhetsförmedlare med anständig bildningsnivå. Verksamheten är så omfattande att de anställda bara behövt umgås med trosfränder, vilket cementerat vanföreställningarna om världen utanför kontorsväggarna.

Så har den förljugna kulturen blivit vad som “sitter i väggarna”. Det kan inga byten av chefer eller omorganisationer ändra på.

Patrik Engellau har alldeles rätt: Svensk Public Service måste läggas ner !

Men det är politiker som måste göra det

Och de är fångna av rädslan för mediadrev. De vågar inte ens diskutera frågan, förrän trovärdigheten för PS är fullständigt raserad. Det sker, när bluffen om “klimatkrisen” och “koldioxiden” exponeras i sin nakenhet. Med stort civilkurage har Elsa Widding inlett den processen.

Det finns alltså vissa möjligheter att ridån dunsar ner innan nästa val.

Kampen mot klimatnojan måste komma först

Vi måste få allmänheten intresserad av att förstå hur enkelt det är att avslöja “klimatbluffen”, se posten: “Enkel logik krossar myten om koldioxidens påverkan”.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather