Bloggens 10-års jubiléum !

Idag är bloggen 10 år och nu säger jag: “Tusen tack till alla och adjö!”

Den första posten 3/1 2014 hade rubriken: “Domedagsindustrin” och presenterade Jacob Nordangårds schema över ett otal organisationer som driver skrämseln om den kommande “klimatkatastrofen”, vilket jag kompletterade med några egna observationer och funderingar.

Posten är lika aktuell idag. Det gäller de flesta gamla poster. Så det är inte lika angeläget som förr med nya epistlar. Och jag har skjutit upp så mycket annat, som jag måste göra innan jag fyller hundra. Därför kommer jag hädanefter att avhålla mig från att skriva nya poster.

Jag håller liv i bloggen ett år till, så att alla poster kan läsas. Nya kommentarer kan läggas till de senaste posterna under 30 dar. Varje månad kommer jag att lägga ut Rolf Schusters el-statistik och Claes Lindskogs summering av månadens nyheter.

Facebook-gruppen fortsätter som vanligt.

Jag tackar särskilt alla er som bidragit med tips om nyheter värda att ägna en post åt. Men jag ber er att sluta med det. Skickar ni något särskilt sensationellt, blir jag kanske triggad att skriva. Min karaktär är inte bättre än så.

+ – + – + – +

“Klimatpolitiken” avslöjar det politiska etablissemangets depravering

I Nordangårds schema fanns den genuint borgerlige expolitikern Anders Wijkman som medlem i SEX olika organisationer, bl.a. ordförande i Rom-klubben. Han måste därför anses som en ovanligt professionell lobbyist.

Ändå utsågs han till ordförande i “Miljömålsberedningen” med uppgift:

att föreslå ett klimatpolitiskt ramverk och en strategi för en samlad och långsiktig klimatpolitik

I en sund demokrati skulle det naturligtvis vara helt otänkbart att sätta en erkänd lobbyist som ledamot i en utredning, beredning eller kommitté med uppdrag att föreslå politiska åtgärder. Ännu mer otänkbart skulle det vara att utse vederbörande till ordförande. Men i Sverige valde man en sexfaldig lobbyist. . .

Wijkman illustrerar även den logiska oförmågan hos dagens politiker. Han förordar “en ny ekonomisk logik” istället för dagens marknadsekonomi. Det passar väl in i Rom-klubbens strävan mot en “New World Order” med planekonomi liksom många andra aktivisters fältrop: “Krossa kapitalismen”, d.v.s. renodlad kommunism.

Moderaten/kristdemokraten Anders Wijkman tycks inte själv ha fattat att han blivit kommunist på gamla dar.

Detsamma kan man säga om hela Miljöpartiet medan aktivister som Greta öppet erkänner sig till kommunism redan i unga år.

+ – + – + – +

Använd sökrutan

Uppe till höger på sidan finns en ruta märk “Search”. Knappa in ett sökord där, så får du förslag på en rad poster där det ingår. Men undvik glosor, som förekommer i många poster, ex.vis koldioxid eller Arktis.

Du kan också i menyn till höger välja en månad och sedan en post, vilken som helst. Där-efter kan du stega dig fram genom att välja tidigare eller senare poster. Med tre steg hittar du ofta något som fortfarande är intressant.

Nästan allt gäller fortfarande. Mina senaste insikter ser du i posten: “Allt har vänts upp-och-ner”.

Lycka till !

+ – + – + – +

Post Scriptum

Till er som skickat bidrag den 2/1: Det känns inte rätt att ta emot bidrag dagen innan jag drar ner bloggen. När det gäller banköverföring kan jag inte få reda på avsändaren utan strul. Var snäll och mejla bank-konto, så jag kan returnera pengarna:

sture.astrom(a)live.se

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

27 thoughts on “Bloggens 10-års jubiléum !

  1. Ett hav av rosor till dig Sture för ditt enorma engagemang i att få fram information på ett lättfattligt och förnuftigt sätt så att alla kan förstå. Att ha ork som du att ständigt stångas mot de som alltid har svaret är bara en from önskan för många.
    Även för mig som just startat min vandring längs den steniga stigen.

    Christer Käld
    den finlandssvenska klimatbloggen https://www.klimatvett.fi/

  2. Ett stort och innerligt TACK, Sture, för din kompromisslösa kamp för sans och balans i “klimatfrågan” ( egentligen en “ickefråga?).

    Vi ingenjörer har gradvis fått stå tillbaka med våra rationella resonemang och effektiva bidrag till samhällsutvecklingen, till fördel för den “postmodernistiska” trenden: alla har rätt att tycka sig till “sanningar”, även om det finns tydliga vetenskapliga/tekniska bevis för att det är det omvända till “sanningen” ( Orwell 1984…).

    Resultaten av detta drabbar oss nu i realiteten på nationell nivå. Kärnkraftsnedläggning, när elektrisk energianvändning samtidigt ska öka, är kanske den tydligaste av dessa stolliga och ovetenskapliga åtgärder den ignoranta politiken tillåtits utföra med folkets tysta medgivande. Må din röst, din protest och ditt försök att återskapa sans o balans, aldrig få tystna!!!

  3. Ett stort och varmt tack till min medkämpe Sture sedan ett tiotal år. Han lämnar inte scenen men minskar sitt engagemang. Vi är inte riktigt samdansade men drivs av samma harm och vrede över medveten desinformation och skrämseltaktik.

    När Sture gradvis trappar ned, gäller det att fortsatt driva Klimatsans med blogg och FB-sida. Det kan t. ex. samordnas eller integreras med Klimatrealisternas blogg Klimatuppysningen. Den är uttalat faktainriktad, medan Klimatsans mer ägnas åt politik och åtgärder så att de kompletterar varandra.

    Vi har också vårt nordiska samarbete samt det internationella med Clintel. Här gäller samordning och samarbete för bättre samlad verkan. Ett problem är att vi skeptiker (realister) till vår läggning är mer individualister och ogärna tänkar och handlar i flock – som ju alarmister gärna gör.

    Ändå kräver just värnandet om individuellt tänkande och ansvar samordnade insatser. Ett moment 22, kan man säga. Hur löser vi det?

  4. Tack för en intressant blogg som har gett mycken lärdom om både hur sanningen korrumperas i dagens samhälle för snöd kortsiktig politisk agenda. Även att få ha tagit del av alla som har skrivit bra saker att lära sig om ämnet.
    Hoppas att ni får det lugnare nu och kan njuta av ert “otium” som det heter på finare språk. Ett kanonstort mega tack ska du ha!

    En rolig sak bara, jag köpte dina pinknappar “CO2 livets gas”. När jag tvättade en dag så åkte en sådan med på en skjorta av misstag, upptäckte det först när jag tog ur tvätten ur torktumlaren, trots att den hade gått igenom för och huvudtvätt i 60 grader med förlängd centrifugering samt 90 graders tork i 2 timmar, så var den helt intakt, inte en missfärgning, färgblekning inte en repa eller annan fysisk skada på den, utan den var helt som ny. Det är bra kvalitè på dom.

  5. Tack för alla kloka inlägg, och intressanta länkar.

  6. Bäste Sture! Ett STORT tack fö Dina goda och envisa insatser för klokskap, vett och för förmågan att tänka fritt!
    PAX ET BONUM

  7. Stort tack för all tid och all energi du har lagt på att förmedla intressanta nyheter och artiklar under så många år. Tack även för ditt enträgna arbete med att försöka få fler att förstå att klimatfrågan har mer än en sida.

  8. Stort tack för dessa 10 år, Sture! Här har du skapat en källa till, och en öppen debatt om, den forskning som medierna konsekvent har förnekat oss. En magnifik gärning!

  9. Via denna blogg har åtminstone jag fått upp ögonen för klimathysterin i landet. Tack.

  10. Tack Sture för din enträgna och ytterst angelägna kamp i motvind för att avslöja de befängda lögner angående klimatet som så har förgiftat all seriös debatt om det. Jag har bara känt till Klimatsans i några år, men dagligen besökt siten sedan dess, vilket jag har haft stor behållning av. Det är intressant att läsa den allra första länken https://klimatsans.com/2014/01/03/domedagsindustrin-5/ , där man kan konstatera vilka sataniska krafter som ligger bakom hela hysterin. Jacob Nordangårds böcker har jag läst och de är fortfarande mycket aktuella och avslöjande. Jag hoppas att Klimatsans kan bestå i någon form för att bekämpa all desinformation vi ständigt matas med. Stollar som Antonio Gueterres, Al Gore och Rockström kraxar ständigt om att vi håller på att förgås av värme, men det kan man knappast tro på om man t.ex. bor i Kvikkjokk. Ett helt dygn med under -40 grader, se här: https://www.smhi.se/vader/observationer/observationer#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,type=weather,display=data,stationid=167990,tab=vader,param=t
    Jag tror nog att sanningen segrar till slut, bara vi kämpar på!

  11. Vad tråkigt! Men själklart helt förståeligt. Jag är bara 67 år och skulle aldrig kunna driva en sån här bra och fri blogg med allt vad det innebär, i annat fall skulle jag starta en direkt.
    De allra flesta andra bloggar är inte helt seriösa och man mår så småningom dåligt av att skriva där. De är antingen kontrollerade eller har dålig respekt för kunskap, särkilt den de inte själva har. Fb vill jag inte ha, så jag kommer sluta att skriva här. Jag fortsätter kämpa med att använda kontanter, vara utan sk “bankid”, informera så många som möjligt (mkt svårt när de strikt återgår till msm etc, samma kväll! 🙂). Har inte heller TV och därmed inga skräpabbonemang på filmer (ofta med subliminala, subtila och “predictive programming”-budskap mm) mm. Det mesta man vill se går att se via nätet. Synd är att man missar mycket Hockey som jag alltid älskat både att spela och se på, men inser att tyvärr också den numera ingår i “bröd o skådespelet”.
    Självklart är jag för tekniken eftersom jag programmerare och dataingenjör samt innovations- och självhushållningsingenjör, därför är det mkt besvärande att se det fruktansvärda teknikmissbruket som pågår och som ständigt förvärras.

    God fortsättning

    mvh
    Ingemar

  12. Nyttigt men tråkigt med ett uppvaknande. Vid datorn varje dag först mail och hantering av dessa. Därefter Klimatsans, som nu får sitt slut. Tack för allt jag fått lära mig. Känns bra i dessa tider att veta vad som egentligen gäller.
    Lev väl Sture!

  13. Tack Sture för Din outtröttliga drivkraft att framföra klimatsansat klimatsant! Ditt arkiv borde tillställas den allmängiltiga vetenskapens tillgänglighet för framtida forskning. En viktig fråga blir då: ‘hur kunde det bli så fel?’ vad gäller den nuvarande klimathysterin. Den framtida forskningen kan då påvisa att visst fanns även i Sverige framsynta och klarsynta debattörer.
    Min egen uppfattning är att den nuvarande politiskt och överstatligt orienterade klimatbluffen kommer att krackelera och ersättas av vetenskapligt förnuft. Agenda 2030 kommer inte att förverkligas, ej heller WEFs & WHOs FN-sanktionerade välfärdsnedläggning baserad på densamma.

  14. Ett stort tack Sture för de senaste 10 åren av dedikerad klimat- och energiupplysning. Din ihärdighet och kunskap har inspirerat många, inklusive mig själv🤩🤗
    Hoppas också att Thomas P och Petter Wulff har uppskattat bloggen som gett dem en möjlighet att framföra sina åsikter.

  15. Stort tack Sture
    Även varmt tack för att du upplåtit sidan för de meningsutbyten som har förekommit här och tack till alla debattglada på denna sida.

  16. Ett mycket stort och varmt tack till dig, Sture för ditt fantastiska och enträgna arbete under så många år med denna blogg 🙏🙏
    Du är beundransvärd 💐💐🍾

  17. Stort tack för det fantastiska jobb du utfört under 10 år. Du har gjort mer för att lära människor fakta om klimatet än alla överbetalda redaktioner i Publik Service. Det är dags för en Klimatsans-Proffessur.

  18. Stort tack för Dina insatser genom åren och jag hoppas att Din hälsa står Dig bi mot de 100.💐

  19. Jag har följt bloggen över 10 år och vill härmed framföra mitt varma tack till ett Sture för hans stora engagemang till spridandet av kunskaper inom klimatet med hjälp av denna fantastiska blogg. Tack Sture!

  20. Tack Sture!
    Du kan vara helt övertygad om att du har betytt mycket för att allt fler inser att dagens masspsykos rörande klimat- och energikällor på kort tid utvecklats till världshistoriens största bluff.
    Det torde inte ta alltför många år till för att denna, för mänskligheten direkt livsfarliga propaganda, upphör.

  21. Vad synd men åldern bör ta ut sin rätt. Tack för din insats!

  22. Även jag tackar Dig Sture mycket.
    Har följt bloggen i dryga två år, lärt mig och som underlag reflekterat över politikers följsamhet till partiet, kortsiktiga vinster och hur de uppfattar vad som är nationens bästa.

  23. Stort tack Sture för Din enträgna och angelägna gärning!

  24. Stort tack Sture för Din enträgna och angelägna gärning! Du har varit en fyrbåk i den mörka tid av klimathysteri och charlataneri som präglat och tyvärr fortfarande präglar vår tid.

Comments are closed.