Minuspriser hela dagen !

Elpriserna i område SE4 idag 2024-08-24 enligt elen.nu, öre/kWh

Gigantisk kapitalförstöring

Detta är ett kvitto på den galenskap i kubik som Miljöpartiets världsförbättrare lurat in den tidigare S-regeringen i. Övriga partier går inte utan ansvar, eftersom de inte har förstått hur galen den förda politiken varit och inte protesterat tillräckligt högljutt.

Politikens okunskap är skrämmande. Slutsatsen måste bli att vi skall inte låta politiker lägga sig i allt i samhället. Detta bör bli slutet för socialismens grundsyn: “Allt är politik”.

Vi behöver en ny grundlag, som tydligt begränsar VAD politiken får besluta om. Den skall vara ett komplement till det civila samhället och betjäna detta, inte styra det.

Hur skall vi få dagens politiker att besluta om att göra dem själva mindre viktiga ? ? ?

+ – + – + – +

Minuspriser även hela söndagen 2024-08-25

Vanvettet fortsätter eftersom det blåser bra och solen skiner.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Minuspriser hela dagen !

  1. Jag alskar den amerikanska konstitutionen som garanterar individens frihet fran allt fortryck fran staten. Tyvarr har demokraterna glomt detta och deras kandidater blir mer och mer socialistiska i sin syn pa hur landet skall styras.. Gillar vi inte vad hogsta domstolen sager med hanvisning till besluten skall vi andra domstolens sammansattning. Socialismen har alltid varit och ar fortfarande en katastrof for befolkningen. I dess namn mordades hundra miljoner manniskor under de senaste 100 aren och det finns stollar som tror att nasta gang blir det annorlunda. Demokraterna pratar om demokratin men vi ar en representativ republik dar 51% aldrig kan bestamma over de andra 49%.
    En del av mina vanner fragar hur jag kan rosta pa Trump och jag svarar dem:
    Jag rostar inte pa Trump utan pa var konstitution och alla Amendments, Bill of Rights etc. Han ar den enda kandidaten som foljer dessa lagar, demokraternas kandidater gor det inte. Demokraterna vill bara ha all makt i statens hander.

  2. Skulle elsystemet fungera om vattenkraftverken idag släppte förbi vattnet utan att producera (fortfarande ca 2 000 MW)? Det borde ju vara det logiska beslutet när de får betala för sin produktion.
    Detsamma gäller kärnkraftverken, som dock har lite svårare att korttidsreglera.
    Sol- och vindkraften medverkar ju inte till frekvensstyrningen så de borde kopplas bort först.
    Det verkar som om sol- och vindkraften nu har nått sin maximala utbyggnad om elsystemet skall fungera.

  3. Göran
    Med tanke på hur majoriteten av befolkningen röstar så kan jag inte se att ditt förslag skulle göra någon avgörande skillnad beträffande kompetens.

  4. Frågan är varför det var så viktigt för MP att förstöra Sveriges viktigaste tillgång och konkurrensfördel med stabil och säker elförsörjning genom att via politisk utpressning stänga ner kärnkraften? Var det för att tvinga bort industrin och i sin enfald tro att ekonomin klarar sig ändå via sedelpressen? Trodde idioterna i MP att Sverige var någon sorts mini-USA som kan lösa sina problem med sedelpressen? När man läser andra helt verklighetsfrånvända förslag från MP så är det nog så man “tänkte” i sin lilla bubbla? Man är dessutom van vid från MP-håll att det kommer andra och röjer upp efter deras politiska eskapader så klimatalarmisterna behöver aldrig ta ansvar för sina egna galenskaper utan kläcker nya på löpande band! Notan hamnar hos skattebetalarna i slutändan som vanligt.

  5. Skulle minuspriser vara bra eller ok i något läge? Dvs att vi kan producera mer en vi egentligen behöver utan större marginalkostnader (av alla slag).

    Om vi gick tillbaka till systemet vi hade förr med administrativa priser och statsmonopol?

    Om produktionsmetoderna samtidigt var miljömässigt ok? Det är inte dagens metoder.

    Det kostar att bygga och producera så någon måste ändå betala något?

    Om var och en dessutom kunde producera en stor andel av sitt egna behov!

    Stabil, billig och kostnadseffektiv energi borde vara målet. Och samtidigt miljömässigt “bra”. I framtiden? Utopi?

    Finns överhuvudtaget gratis energi? Sol&vind? Kommer energi i framtiden att kunna lagras med “billiga” och säkra metoder?

    Om energi-skapandet vore en oändlig resurs vore väl ett mycket lågt eller t.o.m negativt pris önskvärt! Energi är trots allt basen för utveckling och välstånd.

    Det var bara en tanke!

  6. Det finns ett sätt att öka kompetensen i riksdagen betydligt och mer eller mindre ta bort all korruption. Vi slutar med att ha allmänna val och alla representanter i riksdagens lottas in slumpmässigt bland hela Sveriges befolkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *