Alla dessa Krösa-Major och miljön

Figur 1. Astrid Lindgrens Krösa-Maja varnar ständigt för olyckor och troll

2020-07-11 Norra Skåne

Alla dessa Krösa-Major, som under buller och bång försöker skrämma oss med jordens snara undergång på grund av ”klimatförändringarna”!

Den 7 juli vimlade Norra Skånes ledar- och insändarsidor av sådana: fyra av sju alster handlade om hur vi måste ”rädda klimatet”.

Det vimlade också av rena felaktigheter, till exempel påstods att bränder blir vanligare, korallreven dör ut och glaciärerna smälter bort.

I princip allt kopplas numera av dessa domedagsprofeter till klimatet: försämringarna i sjukvård och äldreomsorg; sugrör; Öresundsbron; virus och insektsburna sjukdomar; torka och översvämningar.

Dessa återkommande larm och dystra spådomar baseras på datormodeller som visat sig vara urusla på att beskriva och förutsäga klimatvariationer.

Det finns ingen hållbar vetenskaplig grund för att hävda att de ständiga naturliga klimatvariationerna är orsakade enbart av människan och inte ligger inom normal variabilitet.

Trots det vill Krösa-Majorna slösa enorma summor pengar (tagna från våra gemensamma resurser) på ickeproblem som skapats i falsifierade datorgenererade klimatmodeller.

Inte bara det, domedagsprofeterna vill ställa om hela samhället, och uppmanar oss att lyssna på vetenskapen, men hänvisar samtidigt till en tonåring.

När ska ledande politiker sätta ner foten och stoppa stollerierna? När ska journalisterna sluta förvilla och istället börja göra sitt jobb att kritiskt granska galenskaperna?

En bra start vore att politiker och journalister just lyssnar på vetenskapen och till exempel läser det brev den nederländske professorn i geofysik Guus Berkhout i sin egenskap av ordförande för den världsomspännande akademiska organisationen CLINTEL skickat till Nederländernas vetenskapsakademi och till det globala IAP, en paraplyorganisation för världens vetenskapsakademier.

I brevet uppmanar professorn, som själv är ledamot i den nederländska vetenskapsakademien, bland annat att dessa vetenskapliga sällskap ska protestera mot klimatalarmismen; att man skiljer vetenskap från politik och att inse att vetenskapen inte alls är enig i klimatfrågan.

Vill man få en svenskspråkig pedagogisk förklaring varför de klimatmodeller som IPCC baserar sin politik på inte är tillförlitliga, ska man titta på Elsa Widdings genomgångar på Youtube.

Inte bara politiker och journalister utan vi alla måste vakna upp och se att kejsaren är naken!

Ernst Herslow

Hästveda

+ – + – + – +

Kejsaren är naken

Skriv insändare du också ! Vi måste bli många som protesterar mot idiotin. Faktiskt handlar det om en otroligt simpel idioti, så otrolig att vanliga nyktra medborgare tvekar att ens tänka tanken.

IPCC finner det för svårt att förstå klimatet. Istället “studerar” de datorsimulerade “klimatmodeller” för vädret på Jorden om 80 år. Eftersom de inte förstår klimatet, måste de mata datorerna med gissade parametrar, vilket man med sunt förnuft förstår gör resultatet meningslöst. Det blir dessutom uppenbart, när hundratals “klimatmodeller” visar vitt skilda värden på den Globala Temperaturen år 2100.

Figur 2. Spridningen mellan 73 “klimatmodeller” och deras allt större avstånd till faktiska mätningar med ballonger och satelliter.

De röda pilarna visar hur IPCC hävdar ökat förtroende för att modellernas medelvärde förutsäger framtiden ju större fel det visar. Så gör inga seriösa forskare.

Sedan finner IPCC inget resultat som visar att koldioxid verkligen påverkar klimatet. Då “kan de inte förklara” förra seklets uppvärmning med annat än “mänsklig påverkan”, d.v.s. koldioxid. De tar alltså ett “icke-bevis” som bevis. När Solen uppenbarligen har stor påverkan, vilket varit känt sedan 1801.

Till råga på allt har de räknat på fel problem: Vad som händer nere på Jorden, när klimatet mest avgörs uppe i himlen, av Solen, Månen, Jupiter och Saturnus. Ett flertal forskare har studerat hur dessa påverkar varandra och Jorden i tidskriften “Pattern Recognition in Physics”. Den hade ett drygt dussin rapporter om de mönster man funnit i svängningar inom solsystemet, som lagrats över varandra. Det är en väg att förstå hur framtiden blir.

Det kräver större fattningsförmåga än vad charlatanerna på IPCC besitter.

Kejsaren IPCC är naken

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Alla dessa Krösa-Major och miljön

  1. Jo, det är tragiskt att se hur vetenskapen gradvis har omvandlats till nåt politiskt.

    Håller helt med om att klimatmodellerna är värdelösa. Dels måste man gissa en massa saker, men det är också frågan om man kan räkna ut “klimatet” ens om man hade alla parametrar.

    Klimathotare verkar ha två käpphästar – klimatmodeller och forskare på 1800-talet.
    De hänvisar alltid till något av dessa två.

  2. Många institutionella organisationer rusar på samma håll. Så gör t.ex. också Norska Nobelkommittén som utsåg IPCC och Al Gore som fredspristagare för filmen “En obekväm sanning”. Vad nu den hade med fred att göra. Tänk att svärta ned Alfred Nobels minne med en sådant val. Den borde kunna återkallas när naturen nu talat om att de hade fel. Lika illa var det när de hade Greta Thunberg som förslag. Det är inte mycket med den vetenskapliga kunskapen.

  3. Jag saknar verkligen att våra vetenskapsakedmier inte sätter ner foten utan låter det rådande forskningsfusket och rena lögnerna få pågå. Det är ju rent skamligt att tidigare hedervärda och ledande forskningsinstitutioner som KTH och Chalmers ägnar sig åt ad hominem-projekt som att bevisa att de som inte accepterar IPCCs varningar är högerextrema grupperingar. Det vore mindre förvånande om den typen av projekt kom från ngn sociologisk institution där majoriteten av forskarna är långt åt vänster, vilket är väl dokumenterat. När ska IVA, Kungl. Vetenskapsakademien, et al ta bladet från munnen. Visa lite civilkurage och lev upp till ert instititionella ansvar!

Comments are closed.