Smällkall vår i Australien !

Mail

Snö i Tasmanien i vårens November, så nära ekvatorn som Paris

Daily Mail rapporterar om extrem kyla i Australien, när egentligen sommaren skulle börja.

Det har snöat i den sydliga staten Victoria, där också ett absolut köldrekord för November satts med -7º C på Mount Hobart.

Den federala huvudstaden Canberra drabbades av en hagelstorm med snöslask.

Sydney, som ligger så nära ekvatorn som Spanien, nådde 9º C i torsdags att jämföra med 9,7º C, som enligt Wikipedia varit den kallaste noteringen på 50 år.

Extremt kallt väder tycks ha blivit vanligare numera. Men förstås, det bekymrar man sig inte alls för på COP27. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “Smällkall vår i Australien !

  1. På COP27 har man haft svårt att fastställa hur mycket de ”rika länderna ” ska betala tlll de hårdast drabbade fattiga länderna ..
    Svaret är enkelt : 0 kr.
    Man har ännu inte ens bevisat , med 100 % säkerhet , hur CO2 påverkar klimatet . Hur ska man då med någon som helst säkerhet kunna påvisa hur vissa länder drabbats hårdare än andra av den första hypotesen …
    Hur ska man tillgodoräkna alla dessa fantastiska framsteg som gjorts av industriländerna som fattiga länder får ta del av….
    Och … Kina räknas fortfarande som ett utvecklingsland som slipper krav. De kan t.o.m. komma att få ta del av medel från den nya fonden .

    Man behöver inte bara speciellt konspiratorisk för att ana att FN har en annan politiskt agenda som styr.
    Överföring av kapital från rika till fattiga utan demokratisk påverkan är väldigt likt – kommunist .

  2. För de klimathotsreligiösa är alla fall av ovanlig värme klimatförändringar. Medan fall av ovanlig kyla för dem bara är väder som inte är något att bry sig om. Eller så ser de ovanlig kyla som ett bevis för att vädret har blivit mer extremt på grund av växthusgasutsläppen.
    De globala temperaturserierna från UAH, HadCRUT, NOAA och GISS visar alla på samma sak: De senaste 8 åren finns det ingen trend i global medeltemperatur. Eftersom det var en liten uppgång till 2016, betyder det att det har varit en liten nedgång därefter.
    Det betyder också att om det har varit ovanligt varmt någonstans, så måste det också ha varit ovanligt kallt någon annanstans.

  3. Samma här! Började föra dagliga manuella P&F diagram ur börsnoteringarna från DN för att testa olika signalvärden och dess signifikanser. Ångström’s böcker var min “guru” och som stimulerade analysintresset hos mig. Faktiskt mycket mer än intresset att tjäna pengar som var sekundärt i mitt fall. Och är det fortfarande faktiskt😀😂

  4. P&F ja, det har man nästan glömt. Men jag använder fortsatt Lars-Johan Ångströms böcker TA 1-3 mm från 80-talet från och till för att inte sluta tänka själv och leta bortglömda sanningar. Kanske skall ge oss där med fikonspråket här på sidan. Kul för en nörd hur som helst.

  5. Alvar

    Jo så är det nog för de flesta som hållit på länge. Man finner en mindre mängd verktyg som fungerar “bäst” eftersom man med tiden behöver sätta av lite tid även för annat i livet😉. Själv började jag med P&F tidigt 80-tal och har fortsatt intressera mig på intermittent basis sedan dess.

  6. Jo, efter ett liv vid datorn senaste 30 åren stor del av dygnet har jag prövat det mesta av vad jag kommit över, men med tiden väljer man ett fåtal verktyg man litar på och som man tycker ger mest nytta. Och MV är eg inte min grej mer än i indikatorer som dessa utan våganalysen och ML-korridorerna är det jag fastnat för mest, tillsammans med verktygen i programmet (MOB och Elips).
    Men alla har olika preferenser och smak så jag dömer inte ut alla andra verktyg. Och bredden i “vetenskapen” håller mig lika motiverad och road, så jag har inte slutat söka och exprimentera.

  7. Tack för de värdefulla upplysningarna! Då förstår jag bättre Dina “övertygade” resonemang sedan en längre tid.

    Har Du månne prövat andra typer av MV? T.ex exponensiellt GMV som lägger större vikt på senare data i tidsserien? Använder själv oftast detta i samband med just börsindex vid TA. Rörelsen längs med utplanande MV kan också säga en del (signaler)om “nästa fas” osv.

  8. Ja, det kan man se i graferna och gäller för både norra och södra hemisfären. För norra blir bortfallen något snabbare och ihållande, med vissa avbrott naturligtvis, som synes, och de riktigt stora bortfallen kommer 2227-2228.
    Då får vi se om svagheten består och bestått men inget talar för annat just nu och enligt cykliskt mönster hittils. Allt är möjligt, nästan, men frågan är vad mätningar och mätserier pekar på och indikerar och inte vad falsifierade modeller gissar.

  9. Alvar

    Håller med att indikatorer i detta läge är särskilt viktiga att följa. UAH visar globalt att läget just nu närmar sig en “do or die” situation, dvs att vi närmar oss en tidpunkt (närmaste åren) då temperaturen tar ett nytt signifikativt kliv “uppåt……eller nedåt”.

    Så du menar att MV för (Australien)de senaste 30 åren har ett värde i början av tidsserien med flera månader med relativt höga temperaturer (1993 ca) som snart faller ur statistik-serien räknat på 30 år? Intressant om så är fallet när du menar att nämnda 30-årsvärde också planat ut för Australien och kanske snart också för SH (?).

  10. Thorleif:
    UAH för Australien pendlar sedan några månader mellan + 0.01 och – 0.01. Men det är för hav och land i detta område.
    ERA5/Copernicus för enbart land ligger mellan 0.00 och -0.02.
    Redan från kommande månader kommer MV att falla, kraftigt, om inget exeptionellt händer eftersom motsvarande kraftiga uppgångar under 1990-talet frånräknas. Kan ni nog se på bilderna då 30-årscykelns start är markerad.
    Vi har en avtagande styrka i klimatutvecklingarna, uppgångarna tappar fart tidigare och tidigare, så ingenting talar för annan utveckling närmaste månaderna och åren.

  11. Göran

    Nordpool redovisar idag priset 2,67 Sek per Kwh i SE3 kl 18-19. Hur räknar du det till 8 sek hos någon elleverantör? Nyfiken! Rörligt pris + några ören i vinstpålägg + skatter&moms ger väl knappast 8 Sek?

  12. Alvar

    Har det 30-åriga medelvärdet för t.ex UHA Australien verkligen redan vänt ner? Eller hur ska jag tolka ditt inlägg?

    Håkan Bergman redovisar i sin blogg utvecklingen för samma månad per latitudområde men inte kronologiskt per lat.område som jag önskar se. Gör du det på din site?

  13. Blir det kallare behöver vi mer energi. Så bra att klimathotsbluffarna har sett till att energin blir bra mycket dyrare och att det även är eller blir brist på energi.

    Hur många kommuner runt om i Sverige diskuterar idag hur de ska kunna spara energi. Släcka hälften av all offentlig belysning? Kanske all belysning. Bara låta offentliga lokaler såsom simhallar, bibliotek och liknande bara ha öppet en dag i veckan.

    Redan har kommunala simhallar stängt ned sina bastun eller har dem bara öppet någon dag i veckan. Privata gym har redan begränsat sina öppettider i sina bastun.

    Knappt har någon vinter börjat i Sverige och vi ser redan energipriser på över 6 kr för konsument. Klockan 18-19 dag tangerar elpriset 8 kr/kW för konsument i elprisområde 3.

    Ladda ner en elprisapp till er mobil och följ priserna.

    Tack så mycket alla djävla idioter till klimathotsbluffare!

    Å andra sidan kan denna vinter blir riktigt rolig, för jag kommer skratta åt vartenda företag som går i konkurs på grund av att de inte kan betala för sin energi, för de har själva varit med och skapat denna situation med sina löjliga “klimatavtryck”, “klimatvänlig”, “klimatanpassad” och allt annat strunt de har stämplat på sina produkter eller tjänster.

  14. Du får läsa lite noggrannare PW. Det finns beskrivet flera gånger, bl.a. kap. 28 och 21, hur tekniska analys kan visa den matematiska sanningen.
    Kallas för medelvärden och indikatorer. Inte helt lätt för alla men vetenskapsfolk och vetenskapsjournalister bör inte ha några svårigheter att förstå såpass enkla matematiska förklaringar.

  15. Aftonbladet hade att skicka in
    frågor till en så kallad klimatexpert
    han svarade på allt långa som korta
    klyftiga och mindre klyftiga frågor.

    Jag skickade in följande: Det finns en
    teori att temperaturen följer
    förekomsten av solfläckar det
    skulle bero på att när solaktiviteten
    går ner minskar solens magnetfält
    vilket leder till att mer rymdpartiklar
    Kommer in i atmosfären och
    leder till ökad molnbildning genom
    kondensering. Under Maunders
    minimum 1645–1715 var det kallt
    samtidigt som det var lite solfläckar
    nu är aktiviteten på nedgång så kan
    vi snarare gå mot kyla de
    närmaste decennierna?

    jag fick inget svar varför?

  16. Den massmediala klimathysterin handlar enbart om pengar, t.o.m Kina vill tillhöra utvecklingsländerna och få ta del av klimatskadefond. Majoriteten av FN länderna är korrupta och finns med på alla nivåer i FN, IPCC, osv

    När vågar en “grävande journalist” skriva om det?

  17. Alvar N: SMHI ich UAH visar samma tendens: Växande temperaturer. Vad är det verenskapliga i att påstå motsatsen?

  18. Delegaterna på COP27 njuter av värmen, som de är rädda för, och stannar några extra dagar innan de flyger hem. Vilken dubbelmoral.

  19. Ja, Australien är första region med att vända ner till sjunkande klimat, enligt vetenskapligt synsätt, d.v.s. sjunkande 30-årigt medelvärde. Och övriga regioner lär följa efter kommande år då det enligt samtliga mätserier (SMHI, UAH, och Copernicus m.fl.) och regioner/världsdelar är en sjunkande utveckling på styrkan i klimatet sedan mycket länge, vilken går att mäta exakt enligt teknisk analys. Enligt ex. SMHI för Sverige sjunkande sedan 1990 trots något högre noteringar, vilket är vanligt i en “slutfas” innan resan neråt tar vid. Således inget övergående eller lokalt problem utan ett hot mot stora delar av mänskligheten, vilket naturligtvis journalistkåren vägrar berätta och granska fakta kring. Och den s.k. vetenskapen inte klarar, eller vill förstå.

    https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-29

Comments are closed.