Rekordkyla: “Bombcyklon” aviserar nog kallare klimat

Figur 1. SVT:s Rapport om rekord kyla i USA för tredje året i rad

Notera kartan i bakgrunden, där mörkblått visar hur ovädret ligger över hela kusten både i öster och väster. Det lila området visar den mest extrema kylan.

Men SVT drar inga konklusioner om att ovädret möjligen kan vara indikationer på kallare klimat. Istället intervjuar man Erik Kjellström på SMHI, som får bekräfta några liftägares oro för snötillgången. Han försäkrar att det kommer att bli allt färre dagar med snö i framtiden.

climate4you

Figur 2. Professor Ole Humlums rapport för november med trendlinjer inlagda av David Archibald

Här får vi en tydlig indikation på slutet för den “Globala Uppvärmningen”, vilket Solens avtagande aktivitet förvarnat om sedan flera år.

Sannolikt kommer mätningarna av halten koldioxid på Mauna Loa att bekräfta skiftet, när mätningarna återupptages. En misstänksam medlem har emellertid varnat för att det nog kan dröja innan deras resultat offentliggöres igen. Om de visar minskande halt koldioxid samtidigt som de globala utsläppen ökar mer än tidigare, blir “klimatbluffen” uppenbar för allmänheten.

Den dagen hinner kanske komma under 2023. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Rekordkyla: “Bombcyklon” aviserar nog kallare klimat

  1. #PW

    Jag sa att det var snöfria vintrar på 30-talet i Sverige.

    Det var lite snö på 30-talet.
    Det var mycket snö på 60-talet.

    Om man jämför med 60-talet så är det lite snö nu.
    Om man jämför med 30-talet så är det mycket snö nu.

    Borde vara ganska enkelt att förstå vad jag menar. Vad har “normalvetenskapen” med detta att göra? Vad är “normalvetenskapen” ? Är det när alla alarmister vet att något är sant?

  2. Det finns många som ljuger om att det blir mer extremväder i en varmare värld. Vilket är just en lögn.
    Det som SVT presenterar är då ingen normal klimatvetenskap, utan oseriös vetenskap som kommer med grundlösa larm och påståenden som är direkt falska.

  3. @Petter Wulff
    Vad är normalvetenskap?
    Vad jag vet så finns det inget som heter normalvetenskap, men jag antar att det är vad ni kallar klimat men som vi andra kallar väder.
    Snälla, förklara vad du anser vad normalvetenskap är. För jag har ingen aning om vad normalvetenskap är.
    Jag vet vet vad vetenskap är och det är något IPCC och framför allt all SPM inte följer.
    Se bara vad Giordano Bruno råkade ur för då han ifrågasatte den tidens vetenskap.
    Samma sak kan sägas om Einstein när han presenterade sitt EMC2, då han själv var osäker på om han hade rätt, vilket sedan visade sig vara rätt.

  4. Ivar A: Det finns de som hävdar att ökad mängd extremväder följer med pågående obalans mellan in- och utstrålad värme.

    JonasW: SVT följer normalvetenskapen, vars resultat ibland anklagas för att vara falska utan att det ges närmare förklaring av vad som är fel. Då kan anklagelsen ses som en form av önsketänkande att världen utvecklas annorlunda än vad IPCC påstår.

  5. De naturliga variationerna som inte finns, enligt IPCC och klimatmodellerna, dyker plötsligt upp. Mest i USA. Det måste vara den nya guden KOLDIOXID som dj¤vlas med klimatforskarna och SMHI.
    Hur förklarar Petter W det kalla vädret i USA?

  6. Noterade att SVT och Källströms graf började ca 1960.

    Om man börjat 1920 så hade man fått med de snöfria vintrarna på 30-talet. Då hade dagens snömängd varit helt “normal”.

    Vet inte vad man ska säga om SVT längre. Att det är ett propagandaorgan är helt klart. Men i vems syfte?
    Tänker SVT ta något som helst ansvar för konsekvenserna av allt sitt ljugande? Gissningsvis inte. De tycker förmodligen att de är helt oskyldiga till att många människor idag har svårt att betala sina elräkningar. De kommer förmodligen att tycka att de är helt oskyldiga även om FN skulle meddela att allt de sagt är fel (kommer inte inträffa).

    Har skrivit det förut, men kan inte låta bli, människor som försöker framkalla katastrofstämning för att genomdriva sin agenda, betraktar jag som väldigt ovärdiga. Det är ren cynism. Man skadar andra människor för att tillfredsställa sitt ego. Lågt!

  7. Hela norra hemisfären har f.n. en negativ temperaturanomali, verksam sedan 2016. För tropiska områden inträffade den tidigare. Eftersom Tropiska områdens temperaturdata regressionsmässigt bäst överensstämmer med ENSOs variationer över tid (Douglass & Christy 2008) kan vi långsiktigt operationellt dra slutsatsen att extratropiska områden efterhand följer efter främst p.g.a. dessas temperaturer funktionsmässigt följer de tropiska områdenas dito. Det beror på den meridionala energidistributionen från tropiska områden norr- och söderut vilken följer vind- och havsströmmars logik. ENSO har efter utfasning av överskottsenergi under perioden 2014-2019 och efter solcyklernas ‘terminal event’ i slutet av 2020, inlett en förväntad la Niña-period, nu på det tredje konsekutiva året i följd.
    Ovanstående överensstämmer med kompetenta solforskares mest sannolika estimat om en förväntad längre avkylningsperiod globalt, som accelererar under nästkommande solcykel. Abdussamatov förväntar sig minimum vid pass 2042+/-11 år med negativ temperaturverkan århundradet ut, i paritet med Soon, Mörner, Zharkova, Salvatore m.fl. Själv sätter jag större tilltro till dessa än IPCCs och dess apologeters trosvissa pseudovetenskapliga prognoser om 2+ grader uppvärmning p.g.a koldioxidhaltsökning.

  8. Nu pa morgonen har i Norra Texas ar det -12C. Denna kyla kommer att stanna i mer an ett dygn.

  9. 1994-6 var Sverige snötäckt ovanligt länge. Så det tycker klimatalarmisterna är en lämplig startpunkt för en trend.
    Och naturligtvis “glömmer” de då att nämna att det mesta av minskningen skedde under 6 år därefter. Från 2002 har visserligen antalet dagar med snötäcke minskat, men inte så mycket som tidigare.
    För att inte tala om att det var en snabb och stor minskning av antalet dagar med snötäcke åren 1987-90. Jämfört med 1990, är antalet dagar med snötäcke lika många, eller få, nu. Från 1990 varade snötäcket lite längre under några år.
    1985-6 är också bra startår för den som vill ha trend som stämmer med klimathotsreligionen.
    Detta ovan är vad SMHI:s statistik verkligen visar, om man granskar den.
    Vad klimatalarmismen också “glömmer” att nämna, är att för hela norra halvklotet, har snötäcket ökat något på höstar och vintrar. Medan det är en minskning på vårarna. Antagligen då för att snö smälter tidigare när vårarna har blivit något varmare.

Comments are closed.