11 thoughts on ““Motvind Sverige” i Bryssel

  1. Vindkraften är en garanterad förlustaffär. Ju mer vindkraft, desto större blir förlusterna för varje verk. Allt fler vindkraftverk ska ju då konkurrera om en viss mängd elkonsumenter. En mängd som inte ökar särskilt snabbt, om ens alls. Elen måste säljas med förlust för att ägarna ska bli av med den.
    För att inte tala om att vindkraften innebär stor miljöförstöring.
    Vindkraft ger ingenting nyttigt, och minskar till exempel inga klimatförändringar.
    Vindkraft kan sammanfattas i en mening: Dyr och meningslös miljöförstöring!

  2. Varför kan inte regimen prova något nytt? Slopa varenda bidrag och subvention, backa tillbaka och se hur många av dessa vindsnurreprojekt fortfarande drivs av vindkraftsskojarna när bidragen uteblir? Problemet löst!

  3. Denna video är något år gammal men visar också rätt väl vad man är beredd att offra för vindkraften. Ett projekt vid Uppsala universitet som undersöker vindkraftens totala energiåtgång.

  4. Eftersom Triton ligger i den ekonomiska zonen så har kommunerna ingen vetorätt utan det är i princip Länsstyrelsen och sedan regeringen/försvarsmakten som beslutar

  5. Syntetisk kött har upp till 25 gånger mer utsläpp av så kallade växthusgaser än vad kossorna har.

  6. Som en ovälkommen nyhet meddelar Länsstyrelsen Skåne att de åt regeringen nu berett tillståndsansökan från OX2 avseende havssnurrorna i Triton-projektet. Tillståndsansökan ges klartecken. Triton ligger 30 km söder om Skånes södra kust jäms med Bornholm på dess västra sida. Projektet ska omfatta 68-129 vindfläktar.
    OX2 sålde 49% av Triton-projektet till Ingka investments under 2022.
    Nu gäller det för berörda kommuner vara beredda på att överklaga beslut till Mark- & Miljödomstolen i Växjö.

  7. Mycket illustrerande hur våra EU-representanter verkar för “allas bästa”, liksom regering och opposition.

    Ändamålen helgar tydligen medlen? Men då måste de våga konfrontera sina väljare om varför! Att de skiter i det visar på en arrogans som också handlar om okunnighet och lojalitet till högre makter. Varför inte Gates och hans syntetiska kött nu när Irland också fått FN/EU-order att slakta en stor del av sina mjölkkor i koldioxidens tecken.

    https://thehighwire.com/thegreatawakeningpremiere/

  8. Mycket bra.Starkt jobbat Madelein.
    Är inte det minsta förvånad att ingen från regeringen var närvarand.

  9. Tydligt och bra – som vanligt ska vindkraft få förtur över allt annat.

    De båda anläggningarna är planerade att ge 1 600 MW effekt, samma effekt som ett kärnkraftverk, men då ett sådant kärnkraftverk skulle producera cirka 12,5 TWh per år är den predikterade produktionen är 6 – 6.5 TWh per år.

    Ett kärnkraftverk, som Olkiluoto 3 som har den effekten kan alltså producera nästan dubbelt så mycket och tar cirka en kvadratkilometer i yta i anspråk.

Comments are closed.