Amerikanerna köper inte elbilar så som Biden vill !

President Joe Biden kör bil själv ibland, men den tycks inte vara en elbil

2023-11-29, Breitbart, JOHN BINDER:

Car Dealers Warn Biden: ‘Unrealistic’ Green Agenda Must Be Abandoned, Americans Not Buying Electric Cars

(Bilhandlare varnar Biden: Den “orealistiska” gröna agendan måste överges, amerika-nerna köper inte elbilar)

Bilhandlare över hela USA varnar president Joe Biden för att hans “orealistiska” gröna energiagenda måste överges, främst för att amerikanerna inte köper elektriska fordon (EV) så som administrationen förväntat sig.

Chefer inom bilhandeln, från Massachusetts till Alabama till Wyoming, har skickat ett brev till Biden den här veckan och uppmanat hans administration att släppa mandaten för elbilar och kravet på grön energi för bilindustrin, med hänvisning till ett bristande intresse för elbilar hos allmänheten.

“…vi ber er att mildra era föreslagna regler som kräver produktion och distribution av batterielektriska fordon (BEV)“, skriver bilhandlarna till Biden:

“Er administration har föreslagit regler som i huvudsak skulle kräva en dramatisk förändring till batteridrivna elfordon (BEV), som ökar år efter år fram till 2032, då två av tre fordon som säljs i Amerika måste vara batterielektriska”. Verkligheten är dock att efterfrågan på elfordon idag inte hänger med i det stora tillflödet av BEV-bilar till våra återförsäljare på grund av de nuvarande reglerna. BEV-bilarna måste ställas undan.

Enligt bilhandlarna har “entusiasmen stannat av” för elbilar och antalet osålda elbilar hopar sig på återförsäljarnas parkeringar “även med djupa prissänkningar, tillverkares incitament och generösa statliga incitament.” “För varje dag som går blir det mer uppenbart att detta försök till mandat för elfordon är orealistiskt baserat på nuvarande och prognostiserad efterfrågan”, skriver bilhandlarna till Biden.

Amerikanerna är mest bekymrade över kostnaderna för elbilar, skriver bilhandlarna, liksom bristen på laddstationer, tiden det tar att ladda en elbil och minskad räckvidd beroende på vädret samt behovet av bogsering när batteriet är slut.

“Dagens teknik är inte tillräcklig för behoven hos majoriteten av våra kunder”, skriver de.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Amerikanerna köper inte elbilar så som Biden vill !

  1. Biden har en 67:a Corvette i sitt garage tillsammans med hemliga document som han tog med sig hem som Vice President, helt olagligt. Har han blivit atalad, icke. Trump som President hade ratten att ta hem document men Bidens hemliga polis FBI raidade
    hans hem och han blev atalad. Vi har tre typer av justice systems, en for Demokrater, en for Republikaner, samt en tredje for Trump. Man ser ganska manga Tesla pa vara gator har i Dallas, Texas. De koptes nar Musk var popular i vansterkretsar men numer ar han hatad. Titta bara i Sosse Sverige.

  2. Undrar om Biden har ett riktigt bilsäte eller sitter han på en bidè för säkerhets skull? Batteribilar är ett typexempel på teknik som inte är färdig för marknaden men som drivs fram av politiska skäl och det värsta är att ALLA får vara med och betala för leksakerna då en stor del av priset är subventionerat.

  3. Ja, det är märkligt att alla politiker runt om i världen vill bestämma vad dess folk ska göra och inte göra. Men alltfler börja protestera mot detta.

  4. Tege
    Om du får en elbils gratis kan du sälja den till en grön MP-are eller likasinnad och festa upp pengarna. 🙂

  5. Personligen skulle jag inte vilja ha en elbil ens gratis. Dyr, opraktisk och oförsvarligt slöseri med knappa resurser.

Comments are closed.