COP28-ordförande: ”Ingen forskning” visar att fossila bränslen behöver fasas ut

Ordföranden Sultan Al Jaber gör sig klar att tala på COP28

Han är chef för Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), och har enligt the Guardian gjort uttalandet i rubriken vid ett livesänt online-event den 21 november i år.

Enligt Omni skall Al Jaber också ha sagt att en värld utan fossila bränslen är otänkbar ”så länge vi inte vill ta världen tillbaka till grottstadiet”.

Aftonbladet publicerar uttalandet och låter miljöminister Romina Pourmokhtari och professor John Hassler bemöta det. Ingen av dem kan antas ha tillräckliga naturvetenskap-liga kunskaper för en välgrundad åsikt.

+ – + – + – +

Skall påståendet tystas ned ?

Jag undrar hur SVT och SR skall behandla nyheten. De kommer inte upp vid sökning på Google.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “COP28-ordförande: ”Ingen forskning” visar att fossila bränslen behöver fasas ut

  1. Det var då oväntat och är ovanligt att ordföranden för ett COP-möte säger någonting som är sant och påpekar vad vetenskapen anser.
    Däremot är det inte oväntat att han då angrips hårt av alla dem som av olika anledningar vill hålla klimathysterin vid liv.

  2. Tydligen har det tagit “hus i helvete” efter Al Jabers uttalande! “Klimatforskare” politiker och diverse klimathysteriker blev mer eller mindre galna och kallar honom klimatförnekare och otroligt utmanande? Utmanande för vem? Är sanningen så farlig för lögnkompaniet och klimatskojarna att de inte tål verkligheten längre? Kol, olja och gas är helt nödvändiga för att 8 miljarder ska kunna undvika svält och umbäranden, det är ju fakta!

  3. 80% av vår energi kommer från fossila källor-så en värld utan dessa blir utmanande.

    Men att säga detta är ju upprörande för de troende.

  4. Saken togs upp i Rapport måndag 3/12 19:30.
    Erica Bjerström intervjuades och hävdade att uttalandet underminerade COP28.

Comments are closed.