DN skruvar klimatrapport !

SAAB 340 i Östersund: Stödet för att förbjuda flyg har minskat, men det berättar inte DN, Wiki

Man förvånas inte längre av den avgrundsdjupa förljugenhet som våra “etablerade” media jämt och ständigt demonstrerar. NMI granskar en artikel i DN:

2024-05-31, NMI, Näringslivets Medieinstitut, Mats Olin:

Skruvat i Dagens Nyheter om klimatundersökning

Svenskarna är beredda att göra större uppoffringar för klimatet än vad politiker och allmänhet tror, rapporterar Dagens Nyheter-journalisten Sverker Lenas. Men att stödet för alla undersökta klimatåtgärder utom en sjunkit berättar han inte om.

Stödet har minskat bland annat för:

  • förbjuda försäljning av bilar med fossilbränsle
  • förbjuda försäljning av bensin och diesel
  • öka inblandning av biobränsle i bensin och diesel
  • införa fler bilfria stadskärnor
  • förbjuda inrikesflyg på korta sträckor
  • ökade subventioner till klimatvänliga bilar
  • ökad skatt på företag och produkter med stora utsläpp

Det minskade stödet gäller för förslag efter förslag, med ett undantag: undersökningen visar på ökat stöd för att använda mer skattepengar till kollektivtrafiken.

+ – + – + – +

Demokratin kan inte fungera med ljugande media

Informerade väljare är en förutsättning för demokrati. Ljugande media är det tydligaste tecknet på fascism, kommunism och andra totalitära ismer. I Sovjet visste folket att media alltid ljög. Att det gäller även här, har inte alla svenskar förstått ännu. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “DN skruvar klimatrapport !

  1. De klimathotsreligiösa låtsas att de skulle ha någon sorts stöd av klimatvetenskapen. Vilket de ju inte på allvar kan tro. Om de hade något sådant stöd, skulle de använda det som argument. Men det gör de aldrig. I stället försöker de idiotförklara alla oss som inte håller med dem. Exempelvis genom att påstå att vi förnekar att klimat existerar.
    De klimathotsreligiösa förnekar helt enkelt envist fakta och vetenskap, för där får de inget stöd för sin religions dogmer. De vill inte ta till sig klimatvetenskapens resultat, för då skulle de tvingas överge sin religion.
    Varför det nu skulle vara bra att hålla fast vid den religionen, när det innebär att de helt i onödan oroar sig för ett klimathot och en klimatkris som inte finns.

  2. Ja PW et al äger ju vetenskapen! Därav hans upprepande floskel-uttryck. När ska han säga något värt att lyssna till?

  3. Lasse

    Ja, det är bara i en modell och en modell över ett visst område i Nordatlanten. Detta modell resultat interpolerar man friskt till alla platser där turbulens kan förekomma.

    Som vanligt får man bättre kunskap om man tittar på verkligheten. Antalet rapporterade tillbud och incidenter p g a turbulens har varit mycket konstant de senaste 3-4 decennierna. Som vanligt, inget att oroa sig för.

  4. Vetenskapsradion talade om turbulens idag (P1)
    WUWT har också turbulens på agendan.
    Frågan gäller flyg och säkerhet. Det är ett väl dokumenterat område.
    Klimatförändringen skall öka turbulensen.
    Flyget drabbas.
    Frågan är om det ökar antalet olyckor?
    Svaret finns i WUWT inte i SR.
    Ja det var i modellerna turbulensen ökade!

  5. Helt klart ! Vi blir hjärntvättade:
    Sänk våra kostnader med förnuftiga åtgärder.
    Bostadens driftskostnader kan reduceras med lönsamma åtgärder.
    Då minskar vi också utsläppen. Även biobränslen ger “utsläpp”
    Peter W Du är tröttsam med ditt tjat om vetenskapen

  6. Uffe: Att tänka fritt kan ibland vara stort, men det finns klimatvetenskap för att fokusera alltför yviga funderingar.

  7. Claes P: Hjärntvättshypotesen är utomordentligt bekväm för den som inte förmår sätta sig in i klimatvetenskapens slutsatser.

  8. Slutsatserna om lögn, fascism och kommunism är fullständigt korrekta avseende SVT, SR, UR, rikspress. Har man inte ens insett detta så är man osedvanligt lättpåverkad och djupt indoktrinerad av lögnerna, som dagligen sprids av dessa media.

  9. Miljö och klimatpolitik, är det miljöpolitiken eller klimatpolitiken som är det viktigaste?
    Två väsen skilda områden, att folk är oroliga för miljön kan man förstå och är väl just en av de viktigaste frågorna inför framtiden, där frågor som dagbrottsgruvor, Pfas, oljeutsläpp med mera är saker som gör folk oroliga men som kan åtgärdas.
    Klimat däremot är något diffust som de flesta vet att vi inte kan göra något åt utan man får anpassa sig och varmt väder älskar vi.
    Man har på ett mycket förrädiskt sätt slagit ihop dessa två fullständigt olika politik områden och har därmed fått “klimatet” att bli viktigt, för genom detta “genidrag” kommer även de som tycker miljön och nedsmutsning är en viktig fråga för politikerna automatiskt också vara orolig för “klimatet” då det inte finns något alternativ för just miljöfrågor, smart?
    Att slå ihop något som folk anser oviktigt med något som folk brinner för gör att man enkelt kan motivera en politik för det oviktiga folket har ju svarat i en undersökning att de hyser oro trots att man egentligen inte vet vad de är oroliga för.
    Detta förfarande gäller i många frågor där man vill få ett bestämt svar men vet att direkt fråga skulle få avslag.

  10. Att stödet för ett antal klimatåtgärder gått ner från 2021 till 2022 visas i DN-artikeln. Att det skulle vara viktigare än att stödet överlag är högt, påstås i tolkningen här ovan.

    Slutsatserna om lögn, fascism och kommunism saknar sorgligt mycket av sans och sanning.

  11. Ett ännu mer skruvat exempel på att svenska folket bevisligen hjärntvättats av svenska massmedier, framförallt av statliga SVT/SR/UR är:

    EU:s Eurobarometern i april visade att 58% av svenskarna tycker att miljö och klimatpolitik är en av de 3 viktigaste frågorna av ett dussintal frågor.

    I resten av EU var det mindre än hälften, 27%, som tyckte detta.

    Dessa förbluffande siffror visar med all önskvärd tydlighet att SVT/SR/UR m fl massmedier har fullständigt hjärntvättat Sveriges befolkning – varje dag visar t ex SVT något vänstervridet klimatprogram eller har letat upp någon liten fläck på jordklotet som har dåligt väder.

    SVT och massmedier låter aldrig de forskare som är kritiska till de hysteriska klimatalarmisterna få möjlighet att framföra sina fakta.

    Fundera på hur det kan komma sig att hela 58% i Sverige räds de ofarliga klimatförändringarna, jämfört med endast 27% i EU och EU:s sydligaste och varmaste länder.

Comments are closed.