Grönt plundrar skatterna !

Med rustning och trupper förtrycker MAKTEN den enskilde

En krönika av Elisabeth Nickson, tidigare reporter för Time och Life:

Green Projects Loot the Treasure, Destroy the Future

(Gröna projekt plundrar skatten, förstör framtiden) 

Det finns ingen framtid om inte detta stoppas.

Varför lever vi inte i en guldålder?

Den grövsta stölden av kollektiv rikedom och välbefinnande – och det är ren stöld – är tjafset om “alternativa” energi former. Senator Tommy Tuberville från Alabama sade i en intervju med Steve Bannon att USA har spenderat $US7 biljoner (d.v.s. amerikanska trillions) över budgeten under de senaste tre åren, och 25% av det gick till “klimatförändringsprojekt”.

De är alla som Solyndra, massivt subventionerade och inom ett decennium, massiva misslyckanden. “Investerarna tar en skatteförlust”, sa Tuberville, “gå sedan vidare till nästa försök där de återigen plundrar allmänheten.” Detta saltas genom alla investeringsbanker, pensionskonton. Det representerar all förmodad tillväxt.

I juni 2023 erkände energidepartementet att det hade avsatt $US1,3 biljoner till investe-ringsstöd för “ren energi” sedan 2020, och att utgifterna ökade med 25% från 2021-23. Detta är en bråkdel av vad som verkligen spenderades. Vidare är dessa pengar inte bara baserade på skulder, vilket höjer inflationen, utan de höjer också energipriserna. Det är den främsta anledningen till att nästan 25% av oss, enligt ekonomen P. St. Onge, har tvingats välja mellan värme och mat i vinter. 

75% procent av $US7 biljoner är $US1.750.000.000 årlig gåva till de rika. WEF räknar med att klimatutgifterna i USA kommer att tredubblas under de kommande tio åren. Bidens “klimat”-budget är $US5,7 biljoner. Tredubbla det till $US20 biljoner. Inte konstigt att marknaden blomstrar. USA har lovat ytterligare en 1/2 biljon i “elektricitet med låga koldioxidutsläpp” under årets Paris klimatavtal. 

 • Sedan 2020 uppgår spårade åtgärder till att stärka inhemsk tillverkning av “ren” energi till cirka $US90 miljarder.

• Sedan starten av den globala energikrisen har regeringar allokerat $US900 miljarder i konsument bidrag, utöver redan existerande stödprogram och subventioner. Omkring 30% av dessa utgifter för “ha råd med priser” har aviserats under senaste halvåret, och trots uppmaningar om att hjälpa hushåll och industrier som är mest behövande, får endast 25% av dem det.

Många av dessa $US900 miljarder är direkta subventioner till de rika i årliga subventioner för ren energi. Detta är en årlig subvention som President Obama startade, en gåva på $US10-20 biljoner till de rika. (Läs Peter Schweizer; ”Throw Them All Out”). Det som inte räknas med i dessa budgetar är förlusterna som uppstår pga misslyckande i projekt med “grön energi”, vilket är skattebetalarnas förlust.

Förra året stämde investerare i kollapsen av Spaniens gröna energi regeringen, för att få tillbaka subventioner från en död industri i ett land med en skuld som är 400% större än BNP. Inte konstigt att miljoner väljare vill förbjuda socialismen. Spanien visar att subventioner till grön energi stoppas när regeringen får slut på pengar, varefter företaget omedelbart misslyckas.

I min del av den kanadensiska skogen kan du installera ett solsystem för $20 000 och 25% subvention, plus installatör vars verksamhet regeringen skapat via “gratis” “investering.” Jag bor i en regnskog. Vilket innebär att solenergi inte är tillgänglig under vinterregn och inte behövs under somrarna. Den senaste tiden har alla med xtra $ nappat på det statliga stödet att installera värmepumpar, även det subventionerat mellan 50-75%. Regnskogar betyder vattenkraft, som i princip är växthusgasfri och det billigaste “bränslet”, men en nästan gratis värmepump? Återigen vinner övre medelklassen eftersom ingen i Kanadas allt mer massiva arbetarklass har råd med det. Solyndra? Har aldrig hört talas om det!

I år “investerar” varje regeringsdepartement i ren energi, visar en snabb Google-sökning. Sida efter sida med skrytsamma pressmeddelanden följer. Alla agenturer skor sig på statens bekostnad. NOAA, och US Patent and Trade Mark Office har undertecknat ett samarbetsavtal för att främja klimatteknik. Bortsett från det faktum att “klimatföränd-ringar” varken är nära förestående eller farliga, borde regeringen inte delta i patent verksamhet. Innovation bör utföras av den privata marknaden, där det finns kontroller.

Som vi upptäckte under Covid utsattes inte statliga patent, varken viruset eller vaccinet för domstolsprövning, dubbelblinda tester eller genomförbarhet. Det finns inget nummer kopplat till NOAA:s “initiativ”, men detta är representativt för tiotusen sådana projekt som saltats genom varje statlig myndighet. Alla pengar är bortkastade. Vind och sol och de olika batteriprojekten har inte lyckats stödja elnätet på något nämnvärt sätt, i genomsnitt ~ 4 procent. Trots detta häpnadsväckande slöseri med pengar avsatte borgmästaren i New York City, Michael Bloomberg, ytterligare $US500 miljarder för att stänga motsvarande 40% av den totala elanvändningen som planeras i nio delstater, inklusive Kalifornien, Florida, New York, Illinois och Texas.

Vad har blivit resultatet av biljoner offentliga pengar som slussats in i “ren” “grön” “energi” på det faktiska energinätet? Robert Bryce, en erkänd expert, visar att det misslyckats. I ett tal han höll hos National Association of Regulatory Utility Commissioners visade han ett häpnadsväckande, övergripande misslyckande för varje sätt att mäta.

“Klimatpolitik” anses vara den största risken. Bryce skriver, “grön energi” har inneburit att Europa avindustrialiserar, Ford förlorar $US64.731 på varje elbil, och IEA uppger att den globala kolanvändningen kommer att slå ytterligare rekord på 8,5 miljarder ton. Den ökade med 35% under förra sommarens värmebölja. Vindkraften minskade med 21%.

Klimatpolitiken förstör allt. Den förstör samhällen, den uppmuntrar till omfattande stöld av offentliga pengar, den svälter ut produktivitet och tillverkning, den slår hårt mot mindre gynnade och den förstör livstillvaron. Och för vad?

Alide Forstmanis

Ontario

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Grönt plundrar skatterna !

  1. I princip kan man betrakta skatter som en avgift på konsumtion. Att subventionera vätgas innebär mer skatter och i princip att alla varor blir dyrare.

  2. Petter Wulff

    Artikeln har skrivits på engelska av Elisabeth Nickson. Den har därefter översatts till svenska av Alide Forstmanis. Var hittar du det ”svajiga” i det förfarandet?

  3. Rolf H C: Naturen står inför en klimatkris (Antonelli). Krisen drivs av koldioxidhalten i atmosfären (IPCC). Halten höjs genom mänskliga utsläpp (Manabe). Vi kan alltså påverka klimatet genom att påverka utsläppen.

  4. Aviseras som en artikel av ”Elisabeth Nickson”. Skrivs under av ”Alide Forstmanis”. Varför ska vi tro att det som står däremellan är mindre svajigt?

  5. Rysslands dollarreserver är redan tagna som vi vet. UvdL föreslår detsamma för EUs räkning. Kina säljer f n sina usd-reserver vilket riskerar att förstärka en ränteuppgång även om inflationen skulle stabiliseras i USA.

  6. USA som numera “styr” EU har blivit ett långsamt sammanfallande imperium som inte bryr sig om folket (republiken ägs av oligarkerna). Den accelererande kapitalförbrukningen (skuldsättningen) på sådant som inte kan kopplas till medborgarnas fördel tror man sig kunna lösas genom CBDC samt sannolikt tanken på att ställa in betalningarna på Kinas och Rysslands dollarreserver (någon gång efter valet som neocons just nu försöker fuska till sig via (proxy-)krig och lawfare).

    Benny

    Obama är uppväxt i Deep State-miljön då hans vita (styv-)morsa var CIA-topp (bl a i kontraspionaget). Inte många som känner till det.

  7. Varför är politikerna så lata att de inte tar reda på det verkliga behovet och om det ens existerar ett behov för s.k. klimatåtgärder? Alla de fyra premisser som nu styr “klimatpolitiken” är falsifierade:
    1. Att vi står inför en klimatkris.
    2. Att den drivs av den ökade atmosfärhalten av CO2
    3. Att det är enbart människan som orsakat denna ökning
    4. att vi kan styra klimatet genom att sluta utnyttja fossila bränslen.

  8. Obama var en inkompetent olycksfågel helt i händerna på Deep State vars främsta uppgift är att berika oligarker på vanligt folks bekostnad. Denna krigsgalna charlatan fick dessutom Nobels fredspris vilket visar på hyckleriet hos makteliten och dess lakejer! Att den “gröna” energin kommer att vara sista spiken i kistan för västvärlden är väl att anse som närmast fullbordat och frågan är bara hur länge förfallet kan fortgå innan den breda massan vaknar? Från Stockholm meddelas som vanligt “vi såg det inte komma”…

  9. Tyvärr kommer detta inte fram i EU-debatten, där naiva och okunniga kandidater tror att “gröna” investeringar skapar värden och jobb. Tydligen måste det först gå riktigt åt h-e innan de äntligen fattar – men för sent. Sedan blir det rusning mot nödutgången: rädde sig, den som kan!

    Vanligt fel som lätt slinker med: “tredubbel” = åtta gånger. 1-2-4-8-16-32-64-128… etc. Minns schackbrädet och sädeskornen. Trefaldigt (tre gånger) skall det vara här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *