Kryssa Dick #3 på SD:s lista

Dick Erixon intervjuas i SVT

Rösta i EU-valet, ta Sverigedemokraternas lista och kryssa för nummer 3, Dick Erixon

EU behöver parlamentsledamöter som visat sig ha förnuft och oräddhet att säga den sanning så många vill blunda för. Dick Erixon motsvarar de kraven.

Jag känner Dick sedan mer än 20 år från tiden då han arbetade på Timbro. I början av 2000-talet försökte jag i styrelsen för Medborgarrättsrörelsen MRRS aktivera föreningen. Då värvade jag Dick till posten som ordförande. Den drev han med stor energi i nio år. Ett viktigt projekt var förslaget till ändringar av grundlagen, vilket nonchalerades av de styrande partierna. De tycktes inte förstå hur fundamental en vettig grundlag är för att demokratin skall fungera. Men Dick visade att han förstår det och hur viktigt det är att den är konsekvent och logisk.

Jag kan försäkra att Dick inte har minsta dragning åt de totalitära böjelser, som politiska mobbare beskyller SD för.

Med Dick i EU-parlamentet får vi där en tydlig röst för vett och sans. Där kommer han att ställa frågor, som drar upp parlamentets hittillsvarande verklighetsflykt till omprövning.

Sture Åström

+ – + – + – +

P. S. 2024-06-10: Valets resultat

SD fick tillräckligt många röster för att Dick skall få en plats i parlamentet. Hur många kryss han fick och vad de betyder får vi veta först i slutet på veckan.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

25 thoughts on “Kryssa Dick #3 på SD:s lista

  1. Ttomas P, Tänk att en ökning av CO2 utsläppen med 406% haft så liten påverkan på den globala temperaturen åren 1950 – 2020.
    Vi vet ju också att CO2 påverkan på temperaturen minskar med ökad koncentration.
    så varför är det så bråttom att minska utsläppen.
    År 2100 kommer vi med samma utsläppstakt på 406 % knappast ha någon påverkan alls på den globala temperaturen.

  2. Instämmer med Per Johansson. Jag kommer inte heller att rösta i detta meningslösa EU-val och har inte gjort det tidigare heller. Jag röstade nej till EU då det begav sig, därför finner jag ingen anledning att rösta på någon av de verklighetsfrämmande EU-kandidaterna. EU är bara en europeisk variant av det forna Sovjet. Så nej tack!

  3. Hej Per !

    Jag tycker att du skall rösta och kryssa för Dick Erixon.

    Du vill ha någon som säger ifrån högt och tydligt. Jag känner Dick så väl att jag är säker på att han kommer att göra det. Han har visat att han har civilkurage !

    Det är precis vad som behövs i EU-parlamentet.

    Låt inte “globalistcentrums” nyttiga idioter stå oemotsagda.

    Då sviker du oss andra !

    Rösta med kryss för Dick ! ! !

  4. Kommentar av Per Johansson

    Jag har valt att inte rösta i EU-valet. Det är av den enkla anledningen, att vi har inte har någon som helst demokrati i vårt land, mer än på papperet (skendemokrati). Har ni märkt något som våra politiker har gjort som folket har velat.!? Jag tror inte längre att politik är rätt sätt att styra ett modernt samhälle av idag, makten är flyttad till ett globalistcentrum som folket inte har kontroll över…

  5. Svt:s nyhetsförmedling är otroligt partisk och oseriös. Idag angav de att Jonas Sjöstedt och Alice Blaha Kuhnke hade störst förtroende. Detta baserades på att de var mest kända. Dessa två har noll i förtroende hos mig, men det är klart att jag väl känner till, och vet vad de står för. Att känna till är definitivt inte samma sak som att ha förtroende. Lika illa är det när de för ut att klimatpolitiken är det viktigaste. Då utgår de från att bara de som stödjer den mest extrema klimatpolitiken anser den vara viktig. Vi andra tros vara ointresserade. Jag ser det dock som mycket viktigt att kullkasta den idiotiskt förda klimatpolitiken, då naturen styr klimatet och vi ändå inte kan påverka den mer än marginellt. Däremot har förd klimatpolitik förödande konsekvenser.

    Tyvärr är det bara ett riksdagsparti som i viss mån motsätter sig Fit for 55 och “Parisavtalet” och motvilligt kommer de nu att få min röst. Övriga partier är allt för idiotiska för att komma ifråga.

  6. Visst är det som TorbjörnR skriver när det gäller Sverigedemokraterna och Dick Erixon. Den brunsmetning som sker där anhängare får epitetet nazister är de okunnigas och svarslösas argument som är djupt olyckligt då detta beteende förminskar vidrigheterna som Nationalsocialisterna begick under och före andra världskriget. Om man tar sig tid till att granska hur Sverigedemokraterna har röstat i vår Riksdag och i EU-parlamentet framstår SD som ett nationalliberalt parti. Följaktligen har partiet ingenting med socialism att göra samt att beskriva partiet som högerextremt är infantilt.

  7. Ingen tvekan om att Dick och SD är de som vill riva upp och omförhandla fit for 55.

    Övriga håller emot tyvärr.

    Dick har muntligt många ggr sagt att han inte tror på ”klimatkrisen” eller fit for 55.

    https://www.svd.se/a/GyQ326/sd-riv-upp-rattsakter-ieu-s-klimatpolitik?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2_BYxoT6YMV5hN8pluTmmDGBWyMfy2Mdk7aMRYKS2bnoja1hPBSXMZ3qY_aem_AUc8lJdC3fL5NdBHQnf4LztP-r83i1qkYPy9Dk8Juz–2BBbxxr95KRaJPQ-eL3BI_k9tMAMGxQSyIae-TON7PrJ&mibextid=WC7FNe

  8. EU är en koloss på lerfötter som har tillskansat sig en enormt stor makt, och nu inbillar man folk att de har en möjlighet att påverka politiken genom att välja sina parlamentsledamöter i detta val som kallas för EU-valet.
    Detta är en chimär! Det finns ingen riktig demokrati inom EU…! Det är EU kommissionen, Europeiska rådet, Ministerrådet som har makten. De kan driva EU dit de vill praktiskt taget. Parlamentet har inte mycket att säga till om. Nyligen redovisade Ursula von der Leyen kommissionens förslag “Green Deal”, som innebär groteska förändringar för ekonomin, industrin, jordbruket, välfärden och friheten för EU- ländernas befolkning.

    Men man måste ändå lägga sin röst för parti och person som man tror kan bromsa den här horribla utvecklingen….För sitt eget samvetets skull…

  9. Tompas.
    Har alldrig röstat på Miljöpartiet. Kommer alldrig att göra det.
    Så lågt kommer jag alldrig att sjunka.

  10. #Roger

    Precis som du har jag svårt att finna ut vem som är mest emot klimatalarmismen och den huvudlösa energipolitiken. En sådan person vill jag rösta på! Jag försökte hitta svaret på SD:s hemsida, men ingen av deras kandidater uppgav tydligt nog hur de ser på dessa saker. Svagt, tycker jag. Dagens förra inlägg på Klimatsans avslutades med några kloka ord av Alide Forstmanis från Ontairo, Kanada. Hon skrev:

    “Klimatpolitiken förstör allt. Den förstör samhällen, den uppmuntrar till omfattande stöld av offentliga pengar, den svälter ut produktivitet och tillverkning, den slår hårt mot mindre gynnade och den förstör livstillvaron. Och för vad?”

    Trist att enbart utomparlamentariska partier tar dessa frågor på tillräckligt stort allvar.

  11. SD har inga rötter i nationalsocialism. Det är en myt. Att det har funnits medlemmar i SD som har haft nationalsocialistiska åsikter är sant.

    Om man nu inte gillar kopplingar till totalitära regimer eller ideologier, då har ni bara miljöpartiet att rösta på av skärpet i riksdagen. Å andra sidan börjar miljöpartiet få medlemmar som är kopplade till totalitära ideologier, såsom AFA.

    De enda partier som har uttalat motstånd mot klimathotsbluffen finns utanför riksdagen, men de kommer åtminstone i detta val inte att få en plats i EU-parlamentet.

    Tittar man på senaste mätningen av Novus får övriga partier 3,1 % och det bland dem man finner tillräckligt kloka människor, vilket för övrigt speglar ungefär andelen kloka människor i ett samhälle. Med andra ord kommer kloka människor aldrig att besitta positioner i politiken som faktiskt är till gagn för oss medborgare. Vi kommer att få dras med skräpet tills Sverige är i total misär och förblir i misär.

    Det är så klimathotsbluffarna vill ha det.

  12. Thomas P i ett läge när man diskuterar att uppnå ett resultat där utsläpp och upptag tar ut varandra, det sk ‘netto noll’ så gör du som alla gröna redovisar en siffra för brutto utsläppen en ganska ointressant siffra om man inte också redovisar upptag och beräknar netto utsläppen.
    Så har du någon siffra som visar hur långt vi är från ‘netto noll’ det är väl det enda som är av intresse, så redovisa gärna nettot utsläppen, de som ska ner till noll.

    Men det är väl så att netto siffrorna är inte direkt skrämmande och för att minska dem så behövs ingen ‘omställning’, men det är väl som med statsskulden för att kunna förändra samhället så redovisade man bara skulden med skrämmande siffror men aldrig tillgångarna som var mycket större än skulderna.
    Men man fick önskad effekt folk ställde upp på samhällsförändringar som de aldrig skulle gjort om de inte lurats att tro att Sverige var på ruinens brant när landet faktiskt var rikare än någonsin.

  13. Adepten, jag antar att du innerst inne förstår att CO2-utsläpp och CO2-halt inte är samma sak. Utsläppen var
    1950 5,93 miljarder ton
    2020 30,01 miljarder ton (COVID dipp just detta år)
    En ökning med 406%.

    Din kostnadsberäkning för utsläpp är obegriplig.

  14. # Christer Eriksson
    Fortsätt du att rösta på miljöpartiet, så blir det nog bra ska du se…

  15. @Thomas P

    Sambanden mellan koldioxidutsläppen och befolkningsutveckling är:
    2020 CO2 413,2ppm
    1959 CO2 316,0ppm
    31 procents ökning.

    Jordens befolkning
    2020 7,82 miljarder
    1959 3 miljarder
    160 procents ökning.

    Lösningen för att minska koldioxidutsläppen per ton genom familjeplanering blir 50 procent lägre, medan kostnaden är dubbelt eller ännu högre för andra sätt att minska utsläppen.

  16. Jag kommer alldrig att lägga min röst på ett parti som har rötterna i nazismen.
    Åkesson har själv tydligtgjor att dom alldrig kommer att överge sina rötter

  17. Dick Erixon är Sverigedemokraternas 3:e-namn i EU-valet, nummer 2 är Beatrice Timgren.
    Det verkar som Timgren är mindre engagerad mot klimat-alarmismen än Dick, har jag rätt eller fel?
    Hur är det med nummer 4 och 5, Patrik Jönsson och Maria Rosander, är de mer eller mindre hängivna motståndare till EU:s klimatpolitik?
    Jag vill välja den största fienden till gröna klimataktivismen.

  18. Thomas P

    Förstår dig, på ett sätt, vi lever i en demokratur, där den politiska maktapparaten mer liknar diktatur än demokrati. Det gäller inte minst EU, som är på väg mot att ta kontrollen över sina stater, Dick E är en av dem som är emot det, jag antar därför att du är för “globalismen”……

  19. Sverige röstade 1994 om huruvida Sverige skulle gå med i EU. Vid en tjänsteresa till Östersund hittade jag då en bok som var skriven på Nordiska Journalisthögskolan i Mullsjö med titeln “RÄDDA SVERIGE från EU:s DIKTATUR”. Där klargjordes EU´s maktstruktur på ett helt annat sätt än det som media förmedlade. De som satt i valbåsen visste i princip ingenting. Man påstod att demokratin skulle bli starkare. Ingen kunde svara på hur det skulle gå till.
    Jag vill inte längre se Ursula von der Leyen ställa till det mer, men hur kan jag påverka det?

  20. enough, jag är inte partiaktiv sedan länge. Det mest direkta skälet var att jag hoppade av C var att de länge haft som en av sina prestigefrågor att motsätta sig Västerleden. Två dagar före stämman i Stockholm gick det ut ett pressmeddelande att stämman skulle besluta att de tvärtom var för denna. Demokrati?

    Adepten, “Men vad som orsakar den ökande temperaturen gick du inte riktigt in på. ”

    Försök vara lite seriös. Du vet mycket väl att det är den ökade CO2-halten som ger uppvärmningen även om du inte gärna låtsas om det för att inte stöta dig med de andra här.

  21. @Thomas P

    Har du förfallet och blivit politisk😁 Jag tycker att du gjorde dig bättre när du höll dig till vetenskapen.
    Te.x. När du försöker förklara att positiv återkoppling kräver enbart att den absoluta luftfuktigheten ökar med temperaturen. Men vad som orsakar den ökande temperaturen gick du inte riktigt in på.

    Såg du Herr Talman “den slutgiltiga lösningen” i går på SVT producerat av deras trollfabrik Trams & substans. Den delen sa mycket om Socialdemokraternas
    tidigare svans som senare blev SD.
    Liksom Centerns svans som blev MP eller för den delen Liberalernas svans som blev KD. Det är endast M som är stabilt konservativ😉

  22. Thomas P

    Vad lämnade du för, förstår att det inte är SD, kan det vara L, Mp, S eller V? Vill du berätta?

  23. Om Dick Erixon flyttade från centerpartiet till SD, då har han åtminstone gjort en bra sak i sitt liv.

  24. Thomas P

    Antar att du också röstar för ett diktatoriskt WHO i t.ex klimatpolitiken där allt annat är bannlyst och där avvikande uppfattningar förföljs och stängs ner? I USA har Aipac fått till ett lagförslag som innebär att all kritik mot Israel är anti-semitism och kriminellt.

    EUs nyligen införda regelverk om s.k desinformation kommer vara i händerna på “okunniga byråkrater” vilket sannolikt blir djupt odemokratiskt.

    AfD har nu stängts ute från sin partigrupp i EU-parlamentet och hemma pågår lobbying för att förbjuda partiet som har sin ursprungliga bas från f.d Östtyskland (DDR), människor som idag ser samma totalitära utveckling i EU som de upplevde under Stasi och Sovjet-tiden.

    Ser du trenden……man säger att demokratin hotas men det är våra ledare som nu leder hotet mot demokratin. Folket kommer till slut att göra uppror!

  25. Dick var en av de personer som fick mig lämna Centerpartiet. Jag insåg att minst en av oss var i fel parti. Det förvånade mig inte när han flyttade till SD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *