SVT ljuger om el-systemet

SVT:s Johan Zachrisson Winberg på gårdagens presskonferens, Regeringskansliet

+ – + – + – +

2024-06-18, NMI, Näringslivets Medieinstitut, Mats Olin:

Svt sprider myt om elsystemet

Sveriges Televisions Johan Zachrisson Winberg rapporterar från dagens presskonfe-rens om kärnkraft, men rapporteringen sprider en myt om elsystemet och ger bilden av att kärnkraften är på tillbakagång.

Han fokuserade i sin rapportering på kärnkraftens kostnader, och påstår i sin text att elsy-stemet blir billigare med sol- och vindkraft.

Sol- och vindkraft blir ofta betydligt billigare. Enligt vissa undersökningar gäller det även om man kompletterar med elektronik och batterier för att ge samma leveranssäkerhet dygnet runt.”, skriver Zachrisson Winberg.

+ – + – + – +

Icke existerande teknik

Det finns inte nu “elektronik och batterier” som kan ge leveranssäkerhet dygnet runt. Och kostnaderna har han förstås inte räknat med i “betydligt billigare” ! !

Det är ett bevis på SVT:s fascistiska ränder att de låter en så bottenlöst okunnig, men uppenbarligen rätt-troende reporter bevaka en presentation av fakta.

DET är Sveriges största demokratiska problem !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “SVT ljuger om el-systemet

  1. J Z W är MP anhängare och följdaktligen vänsterbliven.
    Att han inte kan skilja på de olika energislagen vindkraft/solkraft samt vatten och kärnkraft är kanske inte så konstigt.
    Att han får så pass mycket ‘airtime’ och får spy ur sig rena lögner oemotsagd är tragiskt.

  2. Klippt från mp:s sagobok…förlåt valmanifest…

    ” Behovet av tekniska lösningar och långsiktiga mål får aldrig vara en ursäkt för att inte minska utsläppen här och nu.”

    Konsekvensanalyser är överskattade, det enda som gäller är plakatpolitiken

  3. Ännu ett bevis på hur korkade SVT/SR:s “medarbetare” är. Eller ett bevis på att dessa “medarbetare” är lika genomkorrumperade och/eller köpta av vindkraftslobbyn och miljöpesten som förstörde en fungerande elförsörjning.

  4. Verklig kunskap är något som föraktas av Svt och deras naturvetenskapligt obildade murvlar. Det är att ha den rätta tron som betyder allt där. Så har det varit de senast 30 åren. De är endast intresserade av att oroa och skrämmas, då det ger mer uppmärksamhet och fler klick. Dessvärre är det likadant inom övrig systemmedia. DN har satsat på reklam i TV4, där de angriper Sd:s påstådda trollfabrik. I reklamen skrävlar de om att DN står för respekt och debatt. En grotesk lögn, med tanke på hur de på lynchmobbsvis behandlar alla som har en kunnig och därmed avvikande uppfattning i klimatfrågan och hur de lägger locket på när det gäller all seriös debatt. De kastar sten i glashus och saknar all respekt för fakta. Det blir kanske så när mp är det i särklass största partiet där, följt av s och v. Sympatier för sd är det nog ingen som vågar visa vare sig hos Svt eller Bonniers.. Det vore allt för farligt och hade resulterat i mobbning, utfrysning och förlorad anställning.

  5. Det framgår med all tydlighet att han inte gillar kärnkraften.
    Detta tillsammans med SVD reporter Birgitta Forsberg.
    SR hade igår en debatt mellan dessa ickekärnkraftsentusiaster. som av en slump!

  6. PW skjuter som vanligt in sig på att flytta fokus! Att Winberg inte vet ett skvatt om energisystem eller något alls om el ska tydligen inte ligga denna av skattebetalarna avlönade klimatalarmist om foten? Ja, inte är det konstigt att världens stabilaste elsystem förstördes av maktgalna politiker och en media som undvek att göra sitt jobb och granska makten? SR/SVT har en stor skuld till att det gått väldigt snett!

  7. # PW : Det är väl det som framkommer från rutan som skall bemötas? Det är vad som når allmänheten. Fake news i statligt medium. Inser du inte hur illa det är? Inser du inte kvalitetsskillnaden mellan vkv, solceller och kkv? Köp en biljett till Markbygden och studera!

  8. Kritiken skjuter in sig på att Z Winberg kanske inte är så insatt i elsystems funktion. Istället kunde man undra vilka de undersökningar är, som han hänvisar till. Låt oss anta att där finns mer kvalificerade argument att bemöta. Någon intresserad?

  9. Batterier är enbart till för att kortvarigt klara 50hz, när vind/sol fallerar och inte klarar anpassning till rådande elbehov

  10. Batterier i nödanläggningar är bara till för att två saker: 1) Ge nödvändig el under en kort stud och se till att nödutrusningen har spänning. 2) Starta petroleumkraften.

  11. Sveriges Televisions Johan Zachrisson Winberg förstår tydligen inte hur batterier används. De är utmärkta att klara oväntade händelser t.ex. vid snabbstopp av en kärnkraftsreaktor , tills annan elproduktion startats upp. Däremot klarar batterier inte ens en dag med svag vind.

  12. Gick det inte att ge Zachrisson Winberg ett sakligt bemötande?

Comments are closed.