Northvolt: BMW – 22 Mia !

BMW-chefen Oliver Zipse med elbilarna i4 och iX river avtal för 22 mia

2024-06-20, CARUP, Maths Nilsson:

BMW river order på 22 miljarder

Nu drabbas Northvolt av en ny jättesmäll. BMW drar tillbaka en order på 22 miljarder kronor från Northvolt. BMW har tröttnat på att vänta på batterier till sina modeller BMW i4 och BMW iX, uppger Manager Magazin

– Northvolt och BMW Group har tillsammans beslutat att fokusera Northvolts verksamhet på ambitionen att utveckla nästa generations battericeller, uppger Northvolt och BMW tillsammans för Carup.

Den stora avbokningen behöver dock inte betyda slutet på samarbetet mellan BMW och Northvolt. BMW är en av företagets delägare. 

Northvolt har skakats av produktionskaos i Skellefteå och skrotar sin planerade fabrik i Borlänge. Under tre kvartal förra året gjorde företaget en förlust på 11 miljarder kronor.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Northvolt: BMW – 22 Mia !

  1. “Northvolt och BMW Group har tillsammans beslutat att fokusera Northvolts verksamhet på ambitionen att utveckla nästa generations battericeller”
    Northvolt klarar tydligen inte att tillverka dagens battericeller men satsar på att utveckla nästa generations battericeller. För den utvecklingen behövs ännu mer bidrag eftersom tillverkningen av dagens battericeller uppenbarligen är olönsam.

  2. Northvolt-bedrägeriet är inne på sin sista vers och kraschen blir värre än gruvan i Pajala där 14.5 miljarder förskingrades! Frågan är hur mycket av bidragspengarna gått upp i rök denna gång? Att klimatkapitalister kan lura korkade fånar till politiker är en sak men när ekonomer och experter varnar för dessa “gröna” upptåg borde ju någon lyssna och media har en stor skuld till att sanningen inte kommer fram utan agerar ryggdunkare i stället. Nästa bedrägeri som avslöjas blir Hybris-stålet som även den kommer att kosta oss miljarder om det inte stoppas på stubben. Man trodde ju att politikerna i Norrland lärt sig av att blivit blåsta av vindsnurre-skojarna men troligtvis är enfald och korruption bidragande orsaker till att skojet kan fortleva?

  3. BMW har även skrotat sina planer på att sluta med ICE, man kommer alltså i motsats till idioterna på Volvo att fortsätta med världens bästa motorer, diesel.
    En diesel med verkningsgrad uppemot 60% och rening a la Sven Nilssons Catarsis kommer att vara helt oslagbar energikälla.
    Dessa idiotbeslut som dagens makthavare skapar med huvudet under armen kommer våra barn att få sota för. Sverige är inte ett rikt land längre. Sossarna har mer eller mindre gett bort vårt land på godhetens och dumhetens altare för några ryggdunkar i Bryssel.
    Som snart 60 åring behöver jag kanske inte bry mig då jag inte kommer att behöva uppleva att Sverige blir muslimskt och att pengarna tynar bort, men mina barn måste flytta…

Comments are closed.