Northvolts VD sålt 200 mio

Northvolts VD Peter Carlsson har sålt aktier för 200 miljoner

2023-12-21, DI, Dagens Industri:

Northvolts vd har sålt aktier för 200 miljoner

Samtidigt som Northvolt de senaste åren har tagit in mångmiljardbelopp från investerare och redovisat allt större förluster har vd Peter Carlsson sålt aktier för nästan 200 miljoner kronor i batterijätten. Det visar Di:s granskning.

+ – + – + – +

“Har sitt på det torra”

Tja, ingen kan väl missunna en så framstående person att säkra sin pension ? Peter Carlsson var utsedd till “Årets Svensk” 2021 av tidskriften Fokus. . .

Fokus har tidigare delat ut titeln till storheter som: Johan Rockström, Robyn, Jonas Gardell och Amineh Kakabaveh.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Northvolts VD sålt 200 mio

  1. Att bli utsedd till “Årets Svensk” betyder oftast att det går åt helvete. Refaat El-Sayed är ett talande exempel.

  2. Alltså den flinande fånen på bilden ser exakt ut som sinnebilden för en klimatkapitalist? Fast den här killen förskingrar för så stora belopp att han blir närmast oberörbar då han ifall han skulle bli åtalad tar med sig en massa politiker i fallet och sådant får inte hända i bror Duktig-landet Sverige! Här sopas all korruption under mattan fortast möjligt vilket vi sett så många exempel på tidigare. Nä, Batteri-Jesus rår inte rättvisan på det ser röt-systemet till att stoppa.

  3. Notera att jag med lagstiftning mot insider-affärer syftar på vilja hos lagstiftaren. De kan
    alltid sälja efter rapporterna (som naturligtvis inte sällan är “skruvade”.)

    “Eliten” skyddas som oftast. Skandaler vill man mao undvika

    Inom mut-lagstiftningen brukar “uppenbara” lagbrott inte att beivras av svenska domstolar när tunga och kända personer åtalas/misstänks. Brotten hamnar i bästa fall längre ner i hierarkin.

  4. Den s.k pilotskolan uppstod inom näringslivet på 80-talet där ledningen i företagen skulle stimuleras att äga aktier i sitt företag. Detta skulle skapa förtroende hos övriga aktieägare och allmänheten. Utgångspunkten var långsiktigt ägande då de alltid riskerar att utnyttja insider-kunskaper som lagstiftningen aldrig kommer åt. Här ett utmärkt ex på missbruk. Tanken var ursprungligen att ledning och styrelse skulle vara de sista att sälja förutom när de lämnar.

    Kom ihåg att ledningarna av styrelserna ofta erhåller förmånliga options-avtal som också de grundas på insider-kunskaper, låt vara med risker.

  5. Ekonomiprofessorn Magnus Henrekson kallar detta slags “investerare” för “bidragsfiskare”. Mycket välfunnet. Som både energiprofessorn Jan Blomgren och ekonomen Christian Sandström påpekar, sätter de med stora subventioner bolag på börsen, pumpar upp kursen, säljer och kammar hem vinsten – och lämnar stat, kommuner och oss skattebetalare med notan. Rimligen åtalbart.

Comments are closed.