Sthlm förbjuder anställda att flyga till Malmö och Gbg

Många plan flyger varje dag från Stockholm till Malmö och Göteborg
2024-06-22, SvD, SVENSKA DAGBLADET, Ola Palmström:

Förbud mot flyg till Malmö och Göteborg

Anställda inom Stockholms stad förbjuds från att flyga till Göteborg och Malmö. Nu är det tåg som gäller. Kommunen höjer också internpriset för flygbiljetter.

Den nya resepolicyn, som tagits fram av det rödgröna styret i Stockholm, omfattar cirka 40 000 anställda inom kommunen. De uppmanas att se över möjligheten till digitala mötesformer när deltagare befinner sig på olika håll.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Sthlm förbjuder anställda att flyga till Malmö och Gbg

  1. Om planet har 10 eller 40 passagerare så blir utsläppen ds. Tyvärr är det sällan Klimataktivister ser hela bilden och speciellt ekonomiska belastningar

  2. #Berra

    Kossor fiser inte fossilt, men vi äter deras kött, vilket inte ses med blida ögon av de fanatiker som inte vill att vi äter kött. Därför är kornas fisande och framförallt deras rapande en nagel i ögat på dem och därför kan kossorna förklaras som ett klimathot av dem.

  3. #Berra

    Jodå, åsnor fiser en hel del. Det räknas dock inte av klimatdårarna, eftersom det inte är fossilt. Än värre är det nog med alla klimatfrälsta Stockholmare och andra inom mp, som av klimatskäl inte vill äta kött. En kost baserad på ärtor, bönor, lök och linser producerar avsevärda mängder gas i form av koldioxid, metan, svavelföreningar och andra illaluktande gaser, men det räknas säkert inte heller. Dessutom påminner lukten om hur det var på landet på 1800-talet och det kan ju bara inte vara fel för en inbiten miljöpartist, som ser 1800-talet som ett ideal.

  4. Mats Larson, miljömuppar har dessutom ofta låtsasjobb som finansieras av skattemedel och de som klistrar fast sig på vägarna är ofta arbetsskygga och går på a-kassa. Folk med riktiga jobb har inte tid med sådant trams utan försöker få vardagen att gå ihop. Miljöpartister tror att resurser skapas med en knapptryckning via sedelpressen och varför ha jordbruk eller producera något i Sverige det skapar bara miljöförstöring? Vi kan importera allt som behövs och mat finns på ICA och Konsum så vad är problemet enligt en inbiten miljöpartist?

  5. Hej. Miljömupparna huserar främst i storstäder och på akademiska centra. Totalt verklighetsfrånvända eftersom dom cyklar till arbetet eller sina lärosäten. Dessutom är dom oftast bekvämt teoretiska och förenklade godhetsknarkare. Dom tål heller aldrig att bli emotsagda eftersom klimatvurmen är religion.

  6. TÅG SLÄPPER UT MER ÄN FLYG PER PASSAGERARKILOMETER.
    Ett typiskt ”tröstgodis” för ”lättlurade” är t ex påståendet att vi kan fortsätta resa – om vi
    t ex reser med tåg:
    Statens Järnvägar, SJ, annonserade för något år sedan, ständigt i tidningar, i TV, på webben och påstod, med stöd av Kalle Anka-”forskning”:
    ”En flygresa Stockholm- Göteborg släpper ut lika mycket CO2 som 40 000 tågresor.
    Tror SJ att svenskar är idioter?
    40 000 tågresor Stockholm-Göteborg kostar cirka 20 miljoner kr. En flygresa 500 kr.
    ”Trollar” SJ bort 20 miljoner kr utsläppsfritt?

    Så här svarar de svenska forskarna inom Chalmers och KTH som ansvarar för forskning om utsläpp för flygsystem och tågsystem, Dagens Nyheter:
    Varför räknar ni inte in utsläppen från tillverkningen av elbilen? (T ex batteriet som ger enorma utsläpp)
    ”Ska vi göra det på ett transportslag måste vi göra det på alla.
    Då måste det finnas på tåg och flygplan också, och helst skulle vi i så fall även ha med klimatpåverkan från byggen av vägar, räls och flygplatser.”

    Forskarna bryr sig helt inte om att räkna med de i särklass största utsläppen för t ex järnvägssystemenens enorma infrastruktur samt det ständigt pågående extremt kostsamma drift, underhåll och skrotning.
    Av slöhet eller klimatagenda jämför Kalle Anka-forskarna endast en flygmotor med en tågmotor.

  7. Vad har Stockholmsanställda i Malmö och Göterborg att göra!?

  8. Det blir då inte billigare, när natttraktamente tillkommer, plus förlorad arbetstid!
    Nyanställning?

  9. Nämen…ha,ha…ja, då kommer man att träffas alltmer sällan eftersom tågen aldrig passar tiden eller inte går alls.

  10. Utmärkt förslag med åsnekaravaner. Det tar längre tid och då hinner inte åsnorna ställa till med så mycket sattyg. Normalt brukar man anse att tid är pengar och väga in det i valet av färdsätt. Utgångspunkten är då att individen är ekonomiskt produktiv och då är flyg eller bil oftast det mest ekonomiska valet. Om individen istället är ekonomiskt destruktiv är det bättre om resan tar så lång tid som möjligt, vilket gör att åsnekaravaner här kan försvaras. Dessutom är det i sann mp-anda ett steg mot 1800-talets samhälle.

  11. Kamel- eller åsnekaravan rekommenderas också. Åsna för åsnor!

    Jag upprepar: MP är samhällsfarligt!

Comments are closed.