Medias ständiga skrämsel !

SVT visar igen och igen en plym smutsig rök från kolkraft

Bilden är mer än 10 år gammal och visar så tydligt SVT:s okunnighet och falska avsikter:

  • Vid skorstenens mynning är avgaserna genomskinliga. De består såldes av osynlig koldioxid och likaledes osynlig vattenånga, d.v.s. inga smutsiga sotpartiklar.
  • Senare kyls avgaserna så att vattenångan kondenserar till små droppar, som stoppar ljuset från solen på andra sidan. Sedd därifrån är plymen vit ånga som helt upplöses.
  • Bilden skall associera till utsläpp från kolkraft fast Sverige inte haft några betydande kolkraftverk på kanske 100 år.

Bilden är ett paradexempel på konsten att ljuga för det okunniga folket med fakta. Sänd-ningstillståndet för SVT kräver motsatsen: folkbildningsambitioner. Det kräver också allsidig information, d.v.s. motsatsen till den ständiga propagandan för klimatkrisen med snedvridna obalanserade rapporter om extremväder som skylls på klimatförändringarna, underförstått orsakade av utsläppen.

Public Service med SVT och SR är Sveriges största demokratiska problem !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Medias ständiga skrämsel !

  1. Vetenskapens värld tjatar i varje program om klimatnödläget där Victoria During är besatt av detta och svarar aldrig på mail. Anna Hedemo däremot svarade på mitt mail om klimatet men skrev att frågan är slutdiskuterad. Märkligt påstående från en journalist.

  2. Det går inte en dag utan dramatiska inslag på Tv om hur allvarliga konsekvenserna blir av klimatförändringarna. Nyligen visade inslag om att många träd rasat ner längs en vandringsled i Skåne. Det hade regnat mycket att marken underminerats så mycket att träden hade rasat omkull. De ville ge intrycket att klimatförändringarna gjorde det farligt att gå längs vandringsleder och att det skulle bli värre i framtiden. En väderhändelse hade dramatiserats och döpts om till klimatförändring.

    Samma dag fanns också ett inslag där en professor i epidemiologi befarade att klimatförändringarna skulle leda till att vi skulle få in myggarter som kunde sprida denguefeber i Sverige. Enligt Wikipedia förekommer denguefeber i ett bälte på 35 grader norr och söder om ekvatorn. Detta uttalande vittnar om en total brist på sinne för proportioner. När inte ens de varmaste områdena i Sydeuropa drabbats av denna tropiska sjukdom, är det idiotiskt att tro att vi skulle få den. Det hade krävts en genomsnittlig temperaturökning på mer än 10 grader. Totalt orimligt, men ändå förs det fram i syfte att oroa och skrämma oss,

  3. Om ni lyssnar till Mike Benz i intervjun med Tucker i föregående inlägg av Sture så kommer ni också förstå varför “legacy media” helt följer statens direktiv (propaganda) och därmed avsiktligt sätter demokratin ur spel.
    I centrum finns Atlantic Council och CIA och vår egen Carl Bildt tillhör en av deras nyttiga idioter (karriärhungrige). DCA f.ö. en del av strategin.

    Klimatnarrativet utgör en del av en maktkonsolidering nu när man hotas av internet och dess spridande av det man kallar “populism” (dvs det fria ordet = demokrati). Kom ihåg att Al Gore tillhör den inre kretsen.

  4. SVT vet att koldioxid är synlig för det har Greta sagt.

Comments are closed.