VW satsar € 60 mia fossilt

Elbilen VW ID 4 finputsas i Zwickau som stängts i tre veckor

+ – + – + – +

2024-06-14, NTZ, NoTricksZone, Pierre Gosselin:

Fossil Fuels Remain The Future. VW To Invest 60 Billion Euros In Combustion Engines!

(Fossila bränslen förblir framtiden. VW investerar 60 miljarder euros i förbrännings-motorer)

I ett överraskande drag har Volkswagen meddelat att de planerar att investera 60 miljarder euro i utvecklingen av nya förbränningsmotorer, eftersom förtro-endet för elektrisk mobilitet sjunker i Tyskland och på andra håll.

“Framtiden är elektrisk, men det förflutna är inte över än. Det kommer som nummer tre och kommer att förbli en trea.” Arno Antlitz, Chief Financial Officer och Chief Operating Officer för Volkswagen Group. Elektrisk mobilitet skjuts upp.

VW:s andra lyx-märken som Bugatti, Lamborghini och Bentley fokuserar också på att fortsätta med förbränningsmotorn, men att styra mot syntetiska, alternativa bränslen.

Blackout News rapporterar också, “Ford tror inte längre att bilen kommer att vara helelektrisk i Europa år 2030. Aston Martin har också beslutat att bygga bilar med förbrännings-motorer under nästa decennium.”

+ – + – + – +

Vad händer då med svenska Polestar ?

Det går inte så bra. Volvo har tagit ut skilsmässa. Hur går det sen ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “VW satsar € 60 mia fossilt

  1. Jan Ågersten
    Jag känner killen som var med och utvecklade de första miniräknarna på Facit. De på utvecklingssidan hade ju också koll på komponentpriser och dess påverkan på slutpriset.

    Men ”storyn” är bra och används i undervisningen även fast den är felaktig.

  2. Hade det varit under 1600-talet så vet vi vilka som hade stött häxprocesserna, ty de är lika vidskepliga i dag vad gäller klimatet. De hade fel då och har lika fel i dag. Historien upprepar sig och inget tycks de ha lärt sig…

  3. Elbilar löser inga problem de flyttar bara problemen till andra ställen och skapar dessutom mer miljöproblem än vanliga bilar! När ska tjockskalliga politiker förstå detta? Och när ska “de gröna” med sin agenda mot bilar erkänna att deras mål är att ha bort bilar även om några MP-politiker faktiskt talar klarspråk och erkänner sitt hat mot bilar? Vurmandet för svindyra opraktiska elbilar är bara ett kamouflage för denna agenda, slutmålet är att vanligt folk inte ska ha bilar och den frihet bilen ger. Och nog är det så att de flesta miljöpartister känner till att elbilar är miljösvin men ändamålen helgar medlen så man spelar med i bedrägeriet för att fiska röster.

  4. Thomas P
    Även Mercedes har insett vad kunderna vill ha.
    Klart att VW inte kan avsluta sin elbilssatsning. Det skulle vara att erkänna att de gjort en gigantisk felsatsning. VW slänger ännu mer pengar i det svarta elbilshålet.

  5. TorbjörnR
    Tack för infon. Trotts flera bekanta som arbetade där har den vetskapen undgått mig.

  6. 2023 registrerades 14 miljoner nya el/laddd-hybrider globalt, varav 8 miljoner i Kina. Det är ca 13% av alla nyreggade bilar. “Fossilbilar” är alltså 87% av marknaden (2023)

    Kina har subentionerat köpare (ca 10000 kr(bil), men det upphörde 2022.

    Dock – “Purchase tax exemption End of 2027 New EVs purchased by 31 December 2025 are exempted from vehicle purchase tax. New EVs bought between 1 January 2026 and 31 December 2027 have purchase tax reduced by half.”

    D.v.s. batteribilar är moms-befriade.

    “The standard purchase tax in China for all vehicles (ICE and NEVs) at the time of registration is 10 percent of the vehicle invoice price. “.

    Dels har det direkta stödet försvunnit, och snart kommer moms-befrielsen att försvinna,. Ganska troligt att försäljningen minskar …

  7. Jan Ågersten
    Facit låg långt framme med miniräknaren men då japanerna ville ta över marknaden så sålde de komponenterna dyrare till Facit än till deras egna Sharp Casio osv.

    Det är en vanlig skröna eller desinformation att påstå att Facit inte hade miniräknare. Men deras blev alldeles för dyra pga osund konkurrens.

    Precis som kineser idag med subventioner för elbilar.

  8. Endast dom hjärntvättade nyttiga idioterna köper elbil.

  9. Christian H
    Håller med dig. Hela CO2-doktrinen luktar illa, mycket illa…. Personligen tror jag att Globalismen ligger bakom, och använder nyttiga idioter som finns överallt, för att driva omställningen. Man har kommit överens om att världen ska förändras, och ingenting kommer att vara sig likt i framtiden.
    Mänskligheten med den frihet som nästan finns överallt föraktar man så till den milda grad, att man har ingenting emot att förslava och kraftigt decimera befolkningen. Det har nämnts på möten i både WEF och “The Club of Rome”..! Pengar är inget problem då världens rikaste familjer ingår i Globalismen. Man äger fondjättar som BlackRock, Vanguard, State street mfl, som kontrollerar de flesta större företag i världen. Allt går planenligt…
    Vad göra…? Att informera sig och andra är det enda , hittills….

  10. Måtte nu Volvo ta intryck av de tyska och andra tillverkare och överge det halsstarriga beslutet om att sluta tillverka förbränningsmotorer. Att fjäska och kravla i dyn för att behaga topparna inom EU och WEF löser inga problem. Man får också hoppas att Scania och Volvo Lastvagnar inser det hopplösa med kombinationen tunga transporter och eldrift. Ska svensk fordonsindustri leva vidare, måste de inse att det är kundernas efterfrågan som är det väsentliga och inte direktiv från EU och andra klimathotsbesatta organisationer.

    Politiska direktiv om vad industrin skall producera känner vi till från Sovjetunionen. Resultatet av toppstyrningen blev en efterbliven industri som saknade internationell konkurrenskraft. Besattheten av koldioxidens påstådda inverkan på klimatet har blivit en kvarnsten om moder Sveas hals.

  11. Ivar, jag bara konstaterar att VW kan ha fel. Å andra sidan satsar de dubbelt så mycket på utveckling av elbilar så det är ju inte som de gett upp om dessa.

  12. Thomas P har svårt att acceptera att det är kunderna och inte FN/IPCC, EU eller massmedia som bestämmer. Vi bilkunder väntar på nya billiga batterier till elbilar och väljer dieselbilar under tiden.

  13. Vi får se hur det ser ut när denna generation motorer är färdigutvecklade. Även batterier utvecklas.

  14. Kinesernas mål är att undergräva Västs makt o välstånd. Därför ser kineserna till att de är kostnadseffektiva på alternativ energi – som om de också skulle erbjuda alla självmordskandidater i Väst billiga rep.

  15. Thomas P

    Det är nog kunderna som hänger kvar vid den “föråldrade tekniken”. I fallet Facit var det inte så. Kunderna valde den betydligt billigare och bättre digitala tekniken.

    Elektriska bilar kommer att ha en marknad men den blir långt ifrån dominerande. Syns redan på gigantiska uppställningsplatser för kinesiska el-bilar, både i Kina och i europeiska hamnar. Tiotusentals osålda bilar, tillverkade i tron att kunderna skulle stå i kö. Något nytt “Facit” syns inte vid horisonten.

  16. När det gäller Facit höll de fast vid en teknik som kunderna inte ville ha. Att hålla fast vid batteribilstekniken som ändas få kunder vill ha skapar liknande problem. Det är trotts allt efterfrågan som styr vad som skall produceras.

  17. Thomas P

    Det är ju inte konstigt att du inte kan historien om Facit heller. Du har ju fel i det mesta så inte förvånande. Läs gärna på innan du uttalar dig om saker du inte kan.

  18. Kanske har de rätt, kanske slutar de som Facit. Håller fast vid en föråldrad teknik medan kineserna tar över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *