12 thoughts on “Presidentval och klimatet !

  1. Peter

    Så President Biden vann över 50% av primärvals-rösterna? Ja i princip hade man bara en riktig kandidat, Biden, och han vann väl med långt över 90% av delegaterna.
    Demokraterna manövrerade alltså ut allt tänkbart motstånd som t.ex Sanders och RFKjr.

    Precis som du säger bör delegaterna rösta som de själva valts för sin kandidat!

    Vad kan då förändra detta faktum? Jag ser bara sjukdom och inkompetens som faktor. Och från de maktgrupperingar som ändå satt sina pengar på Biden från början (inkl Superpacs). Du menar att Biden måste övertalas? Man skulle gärna vara “flugan på väggen”. Kan han t.ex redan ha gjort en ö.k att träda tillbaka under konventet (typ “jag mår inte bra”)?

  2. PW, ställs mot en som inte håller sig till sanningen.
    Du får sluta lyssna på/ läsa sagoböcker, dvs mainstream media, dom proppar dej full med smörja.
    Lyssna på tex tucker Carlson.

  3. Vad spelar det för roll om det skulle Vara Obama, Harris eller Newsom i stället för Joe Biden? Samma skit hela högen. I sådana fall bättre med en dement gubbe under förutsättning att han inte gör något. Bäst om han inte kan hålla i en penna och inte kan underteckna en massa dumheter.

    Jag tycker mer det hela visar att politiken är kraftigt överdriven och att vi behöver ytterst lite av den. Vi kan sköta våra liv utan en massa politiker.

  4. Thorleif,
    Tyvärr finns det inget sätt för dem juridiskt att byta ut honom.
    Detta är endast demokraternas val av kandidat. Denna utses av elektorer. Biden har redan tillräckligt många elektorer som är valda och enligt deras regler är bundna att rösta för Biden i valet av kandidat. Således kan detta bara ändras om den demente Biden träder tillbaka självmant. Att han varit dement i flera år och aldrig borde fått ställa upp för omval måste nog ses som att demokraterna själva har klantat sig i ‘primary’ elections.
    Demokraterna måste nu övertala gubben och sätta dit någon annan, Newsom, Harris eller Obama.

  5. Personligen tycker jag Robert Kennedy JR, vore bäst kandidat, men han är emot klägget, så honom lär Demokraterna aldrig sätta som kandidat.

    Förmodligen vinner Joe Biden igen, med hjälp av valfusk. Joe Biden har själv sagt att de har byggt den största valfuskorganisationen i USA:s historia. Under Joe Bidens presidenttid har hans administration jobbat hårt med att möjliggöra valfusk och förhindrar åtgärder som ska stoppa eller minimera valfusk.

  6. PW det är nog så att Biden både är dement och en lögnare (som de flesta politiker?)! Trump far med osanning men han får i alla fall saker gjorda till skillnad från Biden och han vill stoppa klimatalarmisterna vilket är bra. Sedan hur kan en union med 320 miljoner invånare inte vaska fram bättre kandidater är ju märkligt men också ett underbetyg för det politiska systemet? Något är väldigt ruttet i den kollapsande unionen och det är vad vi bevittnar.

  7. En som inte håller reda på vad han säger ställs mot en som inte håller sig till sanningen.

  8. Peter

    Vad har Biden för formell juridisk rätt att kvarstå? Alltså att rättsligen driva sin kandidatur? Handlar det verkligen bara om att “övertyga” honom? Det finns väl medicinska skäl att använda t.ex.

    Newsom är nog ett mycket möjligt val men frågan är hur hans popularitet försämrats i sin hemmastat, USAs största, sedan t.ex C-19? Vice president Ja!
    Hur är Newsom’s kontakter med Aipac och det militär industriella kongressmässiga komplexet? Formellt tycks det inte direkt synligt! Kommer hans karriär från en annan business-sektor?

  9. Dem’s kunde inte byta ut Biden innan denna katastrofala debatt, NU har man en anledning som alla kan köpa…Biden är dement och inte kapabel.
    Tyvärr måste Biden övertalas, han har redan ”vunnit” sina elektorer och kan inte petas från utnämning till deras kandidat om han inte självmant träder tillbaka.
    skulle det lyckas är Gawin Newsom mest trolig.
    Michelle Obama eller Kamala Harris är bara snack.
    Frågan är om man vågar byta ut den demente Biden.

  10. Jag har bott har i snart 40 ar och Trump har varit den baste president vi haft under min tid har. Den 1:ste som gjorde vad han lovade. Kontrollerade gransen mot Mexico. Flyttade var ambassad i Israel till Jerusalem som var enligt den lag som skapats av kongressen men Clinton, Bush och Obama aldrig hade det politiska modet att genomfora.
    Lamnade Parisavtalet. Gjorde USA sjalvforsorjande av energi. Sag till att Golanhojderna inkorpererades med Israel enligt San Remo resolutionen. Stoppade World Economic Forum och dess agenda. Arbetslosheten for svarta, latinos, och kvinnor var den lagsta nagonsin. Inflationen var 1.4% nar Biden tog over efter valfusket gjorde honom som segrare. De andrade lagarna i Battle Ground States och skyllde pa Covid. Tydligen hade vi bara Covid dar. Zuckerberg betalade 435 miljoner dollar till Ballot Harvesting i dessa stater. osv osv.

  11. Kanske det, men risken är kanske större att någon i Dems ledband tar död på Trump. De har ju försökt med alla andra medel att neutralisera honom.

  12. Han går emot partiet vilket visar hur hans ohälsa drabbat honom.

    Det sägs att man aldrig tidigare haft liknande valdebatter förr, dvs innan partikonventen valt sin president-kandidat. Att Biden skulle göra bort sig kapitalt var förstås förväntat vilket nu förbereder USA osv på att Demokraterna lanserar den värsta tänkbara kandidaten i augusti, dvs den genomkorrupta krigshetsaren och nykonservativa Hillary (eller kanske Obama’s fru?).

    Valet i USA kommer oavsett utgång leda mot mycket stora oroligheter och t o m uppror med våldsamheter. Tragisk utveckling men tyvärr visar alla tecken att landets ledande position i världen passerat sin topp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *