Demokrati el. enpartistyre

Jag fick en betraktelse om det stötande missförhållandet att allmänheten har bibringats den falska uppfattningen att solkraft är billig. Den hade också några allmänna synpunkter om förutsättningarna för den förljugenheten, vilka faktiskt också gäller i Sverige:

+ – + – + – +

No, Solar Isn’t Cheap

2024-07-05

I en väl fungerande demokrati använder journalister faktabaserad rapportering för att hålla allmänheten korrekt informerad och ställa förtroendevalda till svars. I frånvaro av en sådan neutral rapportering, tenderar demokratier att fungera dåligt och ge efter för krafterna från enpartistyre, vilket oundvikligen leder till masskorruption och förlorad tro på systemet.

Samtida politiska partier kan ha olika namn och vara oense med varandra i några frågor, men det är till stor del teater, som tjänar till att avleda uppmärksamheten från den berik-ning som den politiska eliten hjälper sig till från den stora skattekistan. Följsamma medier är nödvändiga för att så upprörande förhållanden ska frodas.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Demokrati el. enpartistyre

  1. Det finns inga rika lågenergisamhällen. Det har aldrig funnits några. Det kommer antagligen aldrig att finnas några.
    Solsken kan användas för att producera en del av den värme som behövs. Som elproducent är det i det närmaste värdelöst.

  2. PW, alla bevis pekar på att lågenergisamhällen är fattiga samhällen och frågan är när detta faktum går upp för svenska folket? Men som det ser ut idag verkar de flesta inte ens förstå var det barkar hän? Devisen “vi såg det inte komma” lär inte vara speciellt gångbart när svensken begriper vad som pågår till slut, men då är det nog för sent.

  3. PW

    Menar du möjligheter att minska folks konsumtion? Det är trots allt det vi nu riskerar tills tekniken sägs lösa den typen av problem. Där är vi inte på långa vägar då nyinvesteringar i sol för nätet snarare fn är ett hot som sagt. Det säger väl även SvK?

    Vänligen kom med faktabaserad rapportering i ekonomiska termer, för konsumenten och skattebetalaren/staten.

  4. Solkraft passar bra in i ett 5g-samhälle med stora reglermöjligheter.

  5. Inget annat än rubriken säger något om solkraftens pris. Varför inte prova faktabaserad rapportering?

  6. Jag vill undanta SD och som bevis för detta pekar jag på den förföföljese och bespottning som partiet har drabbats av sen de kom in i riksdan. SD är inte en del av det politiska klägget. Visst som riksdagsparti får de del av alla de förmåner som riksdagen ger sig själv, för att inte tala om lön och det förmånliga avtal en fd riksdagsledamot erhåller.

  7. Sverige har ingen fri press eftersom skattebetalarna skjuter till pengar till dessa tidningar, radio och TV. Har i USA ar detsamma resultat aven om man inte direkt betalar till media, utom PBR som far skattepengar. En av de varsta syndarna i Sverige ar Wolfgang Hansson som sprider otroliga logner. Det senaste “Cheap Fake” som han stal fran vanstermedia i USA. Nu nar debatten visade att detta var en ren logn, har han inte bett om ursakt. Lindberg och Larsson ar andra propagandister. Skillnaden mot Pravda i det gamla Sovjetunionen ar harfin. Integritet finns inte.

  8. Den billiga solkraften behöver dyra systemkostnader.
    Ett exempel på detta är Nybro Energi som under 2023 installerat en batterianläggning på 5MW till en investeringskostnad på 26 miljoner kronor och enligt en artikel i Barometern har den anläggning genererat en vinst på 14 miljoner kronor på bara 6 månader. Jag tolkar det att som att det är ersättningar från Svenska kraftnät.

Comments are closed.